Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ugye nem ment teljesen tönkre...

Ugye nem ment teljesen tönkre a hajam, és nem ártok neki a gyakori hajmosással?

Figyelt kérdés
Régen hatalmas, göndör és hullámos között lévő hajkoronám volt. Mint az oroszlán sörénye. Elég volt heti 1x mosnom. Egy idő után áttértem a heti kettőre. Utána pedig elkezdtem vasalni. Annyira zavart, hogy se nem göndör, se nemegyenes, ráadásul nagyon száraz és sok, úgyhogy elkezdtem vasalni. Egyre rosszabb állapotba került, végül màr kevesebb is lett, és kétnaponta kellett mosnom. Voltam fodrásznàl, ő csinált egy frissítő hajvágást, és mondta, hogy ne vasaljam. Azóta elzelt kb. majdnem 5 hónap, és összvissz 2-3x vasaltam. Viszont egy napot bír ki a hajam, a második nap déljére már zsírrosabb tapintatú....muszáj kétnponta mosnom. Ráadásul hullik is, és sokkal kevesebb, mint volt. Szerintem a gyakori hajmosás árt neki, de muszáj, mert nem akarok igénytelenül kinézni....legszivesebben naponta mosnám....mi a megoldás? Fogok menni bőrgyógyászhoz, de az még odébb van......márnem vasalom, akkor miért lett ilyen?
2013. szept. 15. 22:02
 1/6 anonim válasza:
az erős haj/fejbőr dörzsölés miatt is zsírosodhat a haj. illetve ne egyél zsíros és cukros kajákat. a hajhullás ellen pedig egyél elég zöldséget és esszenciális zsírsavavat mert a vitaminhiány is okozhatja a hajhullást.
2013. szept. 15. 22:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha már a fodrász is rád szólt hogy NE VASALD a hajad akkor miért gondolod, hogy a mosással ártottál? A legtöbb sampont már napi használatra fejlesztették ki. A vasalással viszont szépen tönkreteszed a hajad. Nem egy ismerősöm van akinek szintén nagy oroszlánsörénye volt, majd egy év vasalás után annyi maradt mint egy vékonyszálú hajjal megáldott embernek. Hajullást pedig a Revalid sampon pár nap alatt megállítja. Ha nem, akkor komolyabb gond van a háttérben (hormonális ok, fejbőr fertőzése stb). Arra pedig ne számíts, hogy hosszas vasalás után hamar helyreáll (ha egyáltalán helyreáll) a helyzet.
2013. szept. 15. 22:11
 3/6 A kérdező kommentje:
Ķöszönöm a válaszokat! Tudom, hogy sokat ártottam neki, de mar tanultam a hibámból. A zsírosodás lehet a vasalas következménye? Megpróbálom ezt az étkezésest is. Nagyon remélem, hogy helyre jön.:(
2013. szept. 15. 22:22
 4/6 anonim ***** válasza:

A zsírosodás a sűrű mosás következménye. Tönkre teszed a fejbőrödet, izgatod a faggyúmirigyeket, ezért zsírosodik. A napi mosáshoz való samponok csak reklámok.

Heti egyszernél ne mosd sűrűbben.

2013. szept. 15. 22:31
 5/6 A kérdező kommentje:
És akkor mit csináljak, ha harmadik nap már LÁTSZIK, hogy zsíros?:( Negyedik nap meg már szétválik tincsekre..:(
2013. szept. 16. 14:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Fokozatosan próbáld növelni az időt két hajmosás közt, plusz használj szárazsampont (dm-ben többfajta van), azzal egy nappal tuti ki tudod tolni, nem tűnik majd zsírosnak a hajad.

Amúgy milyen sampont használsz, nem lehet hogy azzal van valami gond? Étrended? Bőröd? Vitaminhiány is okozhat hajhullást, plusz hormonális gond is lehet a háttérben (zsírosság plusz hajhullás), annak is érdemes utánanézned.

2013. szept. 16. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!