Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan lehet természetesen...

Hogyan lehet természetesen növeszteni a hajat?

Figyelt kérdés

ilyen praktikákra gondolok mint például és azt hallottam hogy, ha felkötve hordom a hajam akkor gyorsabban nő..

van esetleg hasonló?

2013. márc. 24. 17:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez már eleve hülyeség, hogy ha fel van kötve a haj, akkor gyorsabban nő.

Egészségesen kell táplálkozni. Sok fehérje és vitamin kell (főleg B-vitamin). Naponta 2,5-3 liter folyadék. Mellőzni kell a kémiai és fizikai behatásokat.

2013. márc. 24. 18:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy neked mi számít természetesnek, de leínék néhány terméket, amitől az enyém fénysebességgel nő. Az első valóban a tápanyagbevitel, ezt Centrum vitaminnal szoktam, de lehet kapni jó kis szépségvitaminokat is. (Gyogyszertárakban és drogériákban is utána tudsz nézni.) A második, hogy olyan anyagokat használjak, amik serkentik a növekedést. Ricinusolajjal dörzsölöm át sampon előtt az egész hajamat, fölkötöm, és mint egy pakolást, rajta hagyom 20-30 percig. A második hajápolóm a Panthenol spray, ami egy hab állagú termék és igazából égési sérülésre van, de a dobozán is írták, hogy 5-6 alkalommal lehet csak használni, mert túlzott szőrnövekedést okoz az adott területen. Tehát ebből is szoktam tenni a hajamra majd mindezt jól kiöblítem samponnal. Ezek így együtt nagyon növesztik, szerintem érdemes kipróbálnod. :)
2013. márc. 24. 19:22
 3/4 anonim ***** válasza:
90%

Először is kell a megfelelő folyadékbevitel, ami testtömegtől függően változó. a testömeged szorozd meg 0,07-el és annyi folyadékot kellene meginnod naponta, én 48 kg vagyok, az én esetemben 3,36 L.

Másik fontos dolog a megfelelő vitamín bevitel. Naponta legalább 1 gyümölcsöt-zöldséget meg kell enni, de inkább többet. Attól nem fog gyorsabban nőni a hajad ha felkötöd, de ha valaki felköti minden nap (nem szorosan, puha hajgumival) az egyrészt azért jó, mert a hajvégek nem fognak állandóan hozzádörzsölődni a válladhoz/hátadhoz és így nem törik el annyira a vége. A másik dolog pedig, hogy nem azt nézegeted állandóan, hogy nőtt-e már a hajad és így többnek látszik a növekedés 1 hónap után, mintha minden nap nézegetnéd.

Fontos, hogy 2-3 havonta vágni kell a végéből 1-2 centit, hogy megszabadulj a töredezett hajszálaktól, mert ha azok elmélyülnek, akkor mindig letörik az ami 1 hónap alatt nőtt.

Én is használok ricinusolajat heti 2-szer 2-3 órára felkenem a fejbőrömre olíva olajjal, jól bebugyolálom, majd 2-3 samponozással lemosom. A ricinusolaj nagyon jó hajnövesztő, és az emberek 90%-nak használ is. Nagyon ritka az akinek nem használ.

Nem tudom, hogy a természetes hajnövesztés kategóriába sorolható-e, de nekem minden hajápolási termékem szilikonmentes, de ez nem jelenti azt, hogy drágábbak, mint a szilikonos cuccok, sőt még lehet, hogy olcsóbban hozzájutottam ezekhez a termékekhez.

Ápolni kell a hajjhosszt és a hajvégeket is rendszeresen.

2013. márc. 25. 11:01
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat ki fogom próbálni őket :)
2013. márc. 25. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!