Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tehetnék? Már nagyon...

Mit tehetnék? Már nagyon kivagyok.

Figyelt kérdés

Sziasztok, tudom,hogy rengeteg ilyen kérdés van -már mindet elolvastam-de meg kell kérdezem.

Szóval 16 éves vagyok,kb 14 éves koróm óta problémás a bőrőm (zsíros,miteszeres stb) és már borzasztóan unom. Rengeteg mindent kipróbáltam már..kezdve a bolti sz/arokon át a kúrákig. Sajnos genetika miatt is ilyen az arcom ..most volt olyan 1-2 hónapja egy mandulaműtétem,azt mondták az miatt is lehet ilyen az arcom,mert ilyen gennyes,gyulladt góc volt már,kivették. Sokat nem javult a helyzet,talán egy picit.

Járok kozmetikushoz,de én ebben a felszínes kezelésekben már nem nagyon hiszek,elhiszem,hogy van akinek bevállt,de nekem nem.Több kozmetikusnál is jártam (volt ahol csak rontott a helyzeten)

Most megyek és fogászatra is,mert az egyik doki azt mondta lehet,hogy a fogammal van gond (csak az arcomon vannak ilyenek). allergia azért nem hiszem,mert akkor máshol is lenne ,nem?

Annyi mindent kipróbáltam már és borzasztóan érzem magam,sírni tudnék már,nincs kedven emberek közé menni se..nem piszkálnak vele,legalábbis szemtől-szembe nem,de tudom,hogy kibeszélik és azt is látom,hogy ha beszélek valakivel akaratlanul is nézi a csúnyább területeket és tisztában vagyok vele,hogy taszító látvány vagyok..jelenleg azt érzem,hogy soha nem fog elmúlni.

Ti tudtok valamit ajánlani? Orvosi kezelés,gyógyszer bármi. Bár én maradnék most már a természetes dolgoknál,mert ezek a vegyszerek vagy nem tudom mi van ezekben (tonik és társai) borzalmas dolgokat tettek az arcommal-piros lett,hámlott minden-,most aloe verát használok és rendszeresen tiszítom, próbálok sok vizet inni.

Igazából pattanásom nincsen,csak zárt(vagy nyitott nem is tudom hirtelen,tudjátok a fehér) miteszereim amiket kilehet nyomni(nem szoktam csak ha már nagyon gázos) és a legnagyobb problémám az a sok piros folt..gondolom még a pattanások után maradtak és most a jön a legjobb rész, kb1-2 hete elkezdtem éjszaka kapargatni az arcomat,vagyis inkább szétkaparom az arcomat.. már lereszeltem csutkára a körmöm,de így is,aludtam már el kesztyőben is,de leszedtem így reggel ilyen nagy véres,kikapart fejjel szoktam felébredni,amit nagyon sokat ront a nagy nehezen felépített arcomon:/ mit tehetnék??

Kérem valaki segítsen!

2013. márc. 17. 10:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sok gyógyszert írtak már fel,pontos neveket nem tudok,de ezekek szemes gyógyszerek voltam,nem arcra kellett kenni, szerintem a fogamzásgátló nem olyan durva,mint azok a gyógyszerek. 6 hónapig kellett volna szednem,tilos napozni stb. Ismerősöm szedi az egyiket amit nekem is felírtak és van ,hogy óra közepén kiszalad ,mert hánynia kell..
2013. márc. 17. 15:13
 12/17 anonim ***** válasza:
Hát pedig ahogy olvasom a problémád, erre csak a gyógyszer lesz a megoldás. Mindenről írnak sok csúnya dolgot, ha a samponos vagy bármid összetevőit megnézed, az is egy csomó mindennel van tele... én aknenormot szedtem, fél évig, és ahogy előttem is írták egy másik gyógyszerről, kiszáradtam de nagyon, viszont rendbe rakott. Nyugodtan szedj gyógyszert, semmi bajod nem lesz tőle. Nem kell ennyire megijedni a gyógyszer szótól..
2013. márc. 19. 15:32
 13/17 A kérdező kommentje:
A gyógyszer szótól nem ijedek meg,csak attól,hogy látom a környezetemben az embereket,hogy mit tett velük az ártatlan kis gyógyszer. nagyon sok mellékhatása lehet és én pont nem tartozom a szerencsések osztályában.. antibiotikumot se nagyon szedhetek,mert a legtöbbtől durva mellékhatások jönnek ki rajtam.
2013. márc. 19. 17:26
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia! Megértelek téged, nekem is sokáig nagyon csúnya volt a bőröm. Már annyira nem és ez szerintem több dolognak köszönhető, egyrészt 'kinőttem', másrészt nagyon ügyelek arra, mit kenek az arcomra.

Ami a legfontosabb: a drogériás termékeket így ne vedd le a polcról hogy ó ez pattanásokra való, jó lesz ez nekem. Nagyon meleg szívvel ajánlom neked a krémmánia.hu-t. Nem minden drogériás termék ellenség, de egyszerűen borzasztó, hogy mennyi 'anti acne' termékbe kerülnek bele kifejezetten komedogén = pórustömítő anyagok. Én ott nagyon tüzetesen vizsgálok minden krémet amit kinéztem és eleve úgy néztem ki a krémeimet hogy ott célzottan kerestem a problémámra, ha valami érdekelt annak jól megböngésztem az összetevőlistáját. Ha rámész egy összetevőre, mindjárt kiírja, hogy az komedogén vagy nem. Irtó hasznos oldal a krémmánia.

Az alapvető három lépés ugyebár a tisztítás, tonizálás, hidratálás. Elmondom neked hogy szinte felesleges a tonizálás, nekem kozmetikus is mondta és én is úgy érzem, hogy nincs értelme, inkább árt, mint használ. Szóval ez az amit felejts el, mert a legtöbb tonik teljesen feleslegesen izgatja az amúgy is érzékeny bőrödet - ha ennyire kipattogsz, biztosan érzékeny is a bőröd.

Milyen a bőrtípusod, azt tudod? Zsíros? Mert nekem például korpás szeborrea, ami azt jelenti, hogy bizony alapvetően zsíros de felül meg száraz, nagyon nehéz kezelni. Nekem kell egy jó de könnyű hidratáló is és a krémes lemosók jobban beváltak.

Na visszatérve. Neked szükséged van egy jó, krémes lemosóra, ami a szennyeződéseket eltávolítja, de kíméletes. Én jelenleg a rossman saját márkás, synergen 5 in 1 arctisztítóját használom de nagyon sok iylet találsz. Ezt igazából tudom ajánlani neked is, egy ezres alatt van az ára. Egy tömény, krémes lemosóról van szó. Nem komedogén, nem irritál, nem szárít túl. Megfelel arra hogy a szennyeződéseket kíméletesen eltávolítsa, de nem bántja az érzékeny bőrt sem. Ezt bárkinek tudnám ajánlani mert kis semleges lemosókrém.

A tonikot írtam hogy mit gondolok róla. A hidratálás a következő. Én csak éjjel szoktam akkor sem mindig. De ami nekem bevált az a corine de farme hidratáló ami szerintem ebben a természetes, nem komedogén, könnyű hidrazáló kategóriában nem drága (2000 ft alatt van valahol, 1700 körül? ). Ez egy parabénmentes nem komedogén, gyulladásgátló, 98%ban természetes anyagokat tartalmazó krém. De a zsíros bőrre az egyik legjobb ha nem kensz semmit mivel a bőröd amúgy is tiszta e-vitamint termel. Én is ritkán nyúlok a hidratálómhoz.

A pattanásos bőrnél a fényvédelem mindig fontos, ha szedsz gyógyszert, ha nem, mert a sebek pigmentálódhatnak. Fényvédőből a gyógyszertári bioderma vagy vichy arcra való, pattanásos bőrre való magas faktoros fényvédőit ajánlom. Ezek nem olcsóak tény, de a fényvédelem fontos és neked az is szempont hogy a bőrtípusodnak megfelelő legyen a krém.

A következő pedig, amit már sokan írtak, a bőrgyógyász. Lehet hogy eddig csak rosszakkal találkoztál de igen, én is úgy gondolom hogy ez kulcsfontosságú. Egyrészt amit te írsz, lehet, hogy belső dolog van, előfodrulhat, hogy a fogadban van valami (nekem egy fogam elhalt a tömés alatt tavaly - gyökérkezelés után szebb lett a bőröm). Én nem ajánlom neked a belsőleges hormonkezelést, roaccuttant és társait. Ezek irtózatos erős gyógyszerek, nem véletlen, hogy anyukád nem engedi. De ami miatt én inkább ellenzem neked, hogy ezek sem a problémát szüntetik meg. Ezeknek a gyógyszereknek a hatásmechanizmusa, hogy kegyetlenmód teleküldenek téged A-vitaminnal. Az a-vitamin hatására olyan szinten hámlik a bőröd hogy szinte vedleni fogsz. A régi bőröd folyamatosan tolódik ki ki ki, minden kitolódik levedlődik, a hegek, a miteszerek, a pattanások. A végén csak az új bőr marad szinte. Így működik. De ez sem az esetleges igazi problémára a megoldás, ez is ugyanúgy csak a bőrödre hat, esetleg a májadat megviseli meg iylesmi, de nem tesz semmit rendbe. Ezért kell itt nagyon vigyázni a bőrödre mert az 'új bőr' nagyon finom, vékony, könnyen leég, pigmentálódhat.

Viszont az orvos által felírt krémeket inkább ajánlom. Nekem konkrétan a Differin nevű krémet írta fel, ami szintén egy A-vitamin tartalmú, retinolsavas krém. A retinolsav a jobb működésű sejtek képződését segíti. Míg használtam, a bőröm nagyon szép, tiszta volt, a mitesszerek is kevesebben lettek. De itt is nagyon ügyelni kell a fényvédelemre, mint minden egyes gyógyszertári pattanásra való krémnél. Ezen kívül sok más krém van, a paletta elég széles, de azokról én nem tudok nyilatkozni. Van, amiben a benzol-peroxid a hatóanyag, az egy nagyon erős baktériumellenes anyag. Talán az akneroxidban van iylen? A jó bőrgyógyász úgyis azt fogja neked felírni, amit jónak talál, legfeljebb ha nem jó kipróbálsz mást. A krémmánián ezekről a gyógykencékről is olvashatsz.

De a gyógyszertári krémek mellett fontos a hidratálás, mert azok szárítanak általában. Nekem is adott az orvos gyógyszertári kenőcsöt de én azt nem mertem használni a paraffin olaj miatt, ezért én maradtam a természetesnél, amiben shea vaj a hidratáló (ennek a komedogén indexe 0).

Használsz valamiylen sminket/alapozót? Nem derült ki számomra hogy lány vagy fiú lennél.

Rengeteget írtam neked, egy kisregényt, de átérzem a problémádat, és segíteni szeretnék Neked, remélem, hogy némi hasznos infót sikerült neked összegyűjtenem. : )

2013. márc. 19. 19:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy iylen pattanásos bőrt semmiképp ne radírozz szemcsés radírral. Ami arclemosó krémet javasoltam, a synergen, abban vannak szemcsék, de nagyon nagyon kevés. A radír a bőrödet karcolja, a gyulladást tovább viszi, így még pattanásosabb lehetsz. Viszont maga a hámlasztás fontos. Kémiai hámlasztó kéne neked, ami nem szemcsékkel hámlaszt, hanem felrakod, mint egy arcpakolást, és úgy. Ebben sajnos nem vagyok otthon mert én is radírozok.

Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy ne ápold túl a bőrödet. A reggel-este tisztítás egy semleges, nem túl szárító hatású lemosóval elegendő, illetve a gyógyszertári kence, és amellett esetleg a könnyű hidratálás. De ne túlozd el mert azzal inkább ártasz mnit használsz. A kevesebb több! ez itt abszolút igaz. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj nekem privátot!

2013. márc. 19. 19:24
 16/17 A kérdező kommentje:

Nagyon hálás vagyok neked,tényleg!Köszönöm!

Lány vagyok amúgy. Írtam,hogy pattanásom nem igazán van,sőt talán nincs is,"csak"problémás a bőröm, piros és miteszeres és mivel éjjel kaparom elég csúnya,egy-két helyen gyulladt.

Használok BB krémet, de nem olyan régóta és nem ilyen 100Forintosban kaphatót használok. Sokáig elleneztem,de most,hogy már utcára sincs kedvem kimenni (alapból dolgoznak bennem elég erősen a hormonok) így használom,hogy halványítsa a pirosságot ,de eddig nem tűnt fel,hogy csúnyább lenne vagy több lenne a miteszer. Ahogy hazaérek egyből lemosom és nem minden nap van rajtam.

Amúgy zsíros arcbőrőm van,és elég érzkékeny is. Nem egyszer fordult elő,hogy túlszárítottam még ilyen 14 éves korom körül,azóta eléggé odafigyelek magamra.

Sportolok,iszok sokat,rendesen megtisztítom,nem nyomkodom szét,természetes dolgokat használok, belsőleg is próbálom magam tisztítani és talán azt tapasztalom,hogy ahogy idősödök egyre kevesebb (lassan 17 leszek),de remélem ,hogy mostmár egyre szebb lesz,mert borzasztóan zavar. Ha valaki megbámul messziről vagy fütyül vagy esetleg valaki bókol nekem,egyből azt hiszem,hogy csak viccel és kifiguráz,mert csúnya az arcom:/

Mégegyszer köszönöm,hogy ennyit segítettél,sokat jelentett!!!:)

2013. márc. 19. 20:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit!: ) nincs semmi baj az alapozó/dekorkozmetikum használatával, csak meg kell válogatni, mit használsz. Megkérdezhetem, te miylen termékkel élsz? Én most például a helia-d féle bb-t használom amivel én nagyon elégedett vagyok, alá se kell hidratáljak. Viszont ebben a fényvédő titánium dioxid ami amúgy jó dolog mert fizikai fényvédő, de valakinek azt nem bírja a bőre. Évekig meg la roche posay toleriane tenit alapozó fluidot használtam, na ez egy borzasztó erős fedésű alapozó, de nem lesz tőle maszk hatású az arcod ha ezt használod és ebben bizony egy deka komedogén anyag sincs. Borsos az ára, 5 ezer ft körül van de rettentő sokáig elég is, nekem egy év/tubus volt.

Sminklemosónak én személy szerint azért leírom, hogy a rossmanban vagy tescoban kapható eveline márkájú micellás folyadékot használom. Nekem ez az egyetlen ami nem irritálta a bőröm sose, nem okozott pattanásokat, mitesszereket. Ezer forint körül van az ára, áttetsző folyadék mint egy tonik.

Ha még csak 17 éves vagy akkor van rá esély hogy kinövöd, bőven! nekem is inkább problémás és érzékeny volt a bőröm, nem az a tipikus pattanáshegyekkel teli de megértelek hpgy mennyire zavaró az ilyen.

2013. márc. 19. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!