9 hónapos babám éjszakánként még mindig 1 óránként ébred, mit tehetnék, most már tényleg kivagyok?
Már irtam ide kétszer is ezzel kapcsolatosan hónapokkal ezelőtt, mert ez 3 hónapos kora óta igy megy, minden áldott éjszaka a szó szoros értelmében. Lassan már jön a kis tesó (2 hónap) és fogalmam sincs mit tegyek, hogy ez változzon. már annyi mindent kipróbáltam és semmi sem használ. nagyon jó kedélyű baba, napközben semmi baj nincs vele sokat játszik egymaga, velem, apával, szépen tudom altatni az ágyon (most már nem kézben), a napközbeni étkezések kiváltva, folyadékot is iszik eleget. vigyem valami féle vizsgálatra?
Valami ötletek? Segitsetek, kérlek, ha tudtok!
Előre is köszönöm!
Szia! A fiam is 3 hónapos kora óta csinálja ezt, addig átaludta az éjszakát. De ő már 6 hetes kora óta nem eszik(iszik) éjjel. Általában elég ha odaadom neki a cumiját, de ma este például 2 órán keresztül próbáltam visszaaltatni (víz, átpelenkázás, ringatás stb. végül zenére aludt el). De ő napközben is szörnyen rosszkedvű sokat sír a napokban, min. 4 órát összesen, a maradék időben nyafog. Most 8 hónapos. Neki már 6 foga van. Ha nem a fogzástól van, akkor nekem semmi más ötletem sincs (max. a veséje lehet még a gond nála, mert sok gond volt már vele, vesemedencegyulladás stb., de már november óta nem kellett neki antibiotikum)
Bocs, hogy hosszú lett, csak azért írtam, hogy több ilyen baba is, van, szerintem ez normális náluk, főleg, ha a babád napközben jókedvű. De én is kíváncsi vagyok az ötletekre.
Szia!
Először is gratulálok a babákhoz.
a fentieken kívül nekem még van 2 ötletem, hogy mi lehet a gond.
1. Nálunk 2,5 év a korkülönbség a fiaink között. A nagyobbik fiunk mindig is jó alvó volt, egészen addig míg kb. 6 hetes terhes nem lettem-attól kezdve felébredt éjszakánként és nem akart visszaaludni, vagy nagyon későn aludt el. Szerintem megérezte e kistesó jövetelét.
Kipróbáltátok már az együtt alvást?(Hú, már most hallom a rosszallásokat:)De azt gondolom, hogy vannak esetek mikor igen hasznos tud lenni. Lehet fél,stb-és a szülői jelenlét megnyugtatná-szerintem egy próbát megér-különösen, ha ennyire fáradt vagy, amit el is hiszek, hisz ha jól értem már 7 hónapos terhes vagy.
2. Mozgásfejlődés miatt is aludhat rosszul a babád, vagy szeparációs szorongás miatt.
2-es vagyok. 4-esnek írom, hogy onnan tudom hogy az orvosok mondták! 7 hetesen magas láza volt, látható ok nélkül (köhögés, nátha stb.), kórházba küldtek, a vizelet pozitiv lett, vénás antibiotikum kúrát kapott. A magas CRP érték ill. a láz miatt biztos a veseérintettség, azóta volt többször is (3x)alsó húgyúti fertőzése, ami nem járt lázzal, csak büdös vizelettel és pozitiv vizeletlelettel. Volt már három UH, és egy izotópos vesevizsgálata, de nem mutatott egyik se komolyabb eltérést, holnap megyünk a nefrológiai kontrollra.
Hogy az alvással kapcsolatban is írjak: amikor vesemedencegyulladása volt akkor még nagyokat aludt, mélyen, és nem ébredt fel, szóval nem hinném hogy ez befolyásolná. 3 hónaposan kezdett többször felsírni álmában, és onnantól csak félórákat aludt napközben, akkor kezdődött nála a fogzás, 4 hónaposan jött ki az első foga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!