Mit tehetnék? Már nagyon kivagyok.
Sziasztok, tudom,hogy rengeteg ilyen kérdés van -már mindet elolvastam-de meg kell kérdezem.
Szóval 16 éves vagyok,kb 14 éves koróm óta problémás a bőrőm (zsíros,miteszeres stb) és már borzasztóan unom. Rengeteg mindent kipróbáltam már..kezdve a bolti sz/arokon át a kúrákig. Sajnos genetika miatt is ilyen az arcom ..most volt olyan 1-2 hónapja egy mandulaműtétem,azt mondták az miatt is lehet ilyen az arcom,mert ilyen gennyes,gyulladt góc volt már,kivették. Sokat nem javult a helyzet,talán egy picit.
Járok kozmetikushoz,de én ebben a felszínes kezelésekben már nem nagyon hiszek,elhiszem,hogy van akinek bevállt,de nekem nem.Több kozmetikusnál is jártam (volt ahol csak rontott a helyzeten)
Most megyek és fogászatra is,mert az egyik doki azt mondta lehet,hogy a fogammal van gond (csak az arcomon vannak ilyenek). allergia azért nem hiszem,mert akkor máshol is lenne ,nem?
Annyi mindent kipróbáltam már és borzasztóan érzem magam,sírni tudnék már,nincs kedven emberek közé menni se..nem piszkálnak vele,legalábbis szemtől-szembe nem,de tudom,hogy kibeszélik és azt is látom,hogy ha beszélek valakivel akaratlanul is nézi a csúnyább területeket és tisztában vagyok vele,hogy taszító látvány vagyok..jelenleg azt érzem,hogy soha nem fog elmúlni.
Ti tudtok valamit ajánlani? Orvosi kezelés,gyógyszer bármi. Bár én maradnék most már a természetes dolgoknál,mert ezek a vegyszerek vagy nem tudom mi van ezekben (tonik és társai) borzalmas dolgokat tettek az arcommal-piros lett,hámlott minden-,most aloe verát használok és rendszeresen tiszítom, próbálok sok vizet inni.
Igazából pattanásom nincsen,csak zárt(vagy nyitott nem is tudom hirtelen,tudjátok a fehér) miteszereim amiket kilehet nyomni(nem szoktam csak ha már nagyon gázos) és a legnagyobb problémám az a sok piros folt..gondolom még a pattanások után maradtak és most a jön a legjobb rész, kb1-2 hete elkezdtem éjszaka kapargatni az arcomat,vagyis inkább szétkaparom az arcomat.. már lereszeltem csutkára a körmöm,de így is,aludtam már el kesztyőben is,de leszedtem így reggel ilyen nagy véres,kikapart fejjel szoktam felébredni,amit nagyon sokat ront a nagy nehezen felépített arcomon:/ mit tehetnék??
Kérem valaki segítsen!
Kozmetikust írtad, de bőrgyógyászt nem, ott voltál már? Esetleg Sotret, Roacuttan és társai... de ha még nem próbálkoztál, lehet segítenek rajtad a gyengébb szerek is.
Rajtam sajnos nem, leírás alapján hasonló bőrtípus lehetek, csak sajnos én már több, mint 10 éve szenvedek vele. Megoldás nélkül.
Egyrészt hormonális okokat mondtak, de hiába szedtem fogamzásgátlót is, kicsit javított a helyzeten, de még így is messze volt a normálistól és széptől. Arról nem beszélve, hogy mikor abba hagytam, rosszabb lett, mint előtte volt. Amúgy is fiatal vagy, ezt nem ajánlom, hogy kipróbáld, ha nincs rá egyéb jó okod.
Nekem még allergiát mondtak, valami ételre pl, de mindezidáig nem sikerült rájönni, mire. De érdemes lenne talán ezt is vizsgálni nálad is.
Az éjjeli kapargatással pedig, ha nem múlik el, érdemes lenne pszichológushoz fordulni, sajnos otthoni ötletem nincs rá, próbáld csökkenteni a stresszt az életedben.
Tonikoknál meg ügyelj rá, hogy alkoholmentes legyen, érzékeny bőrre való, akkor nem igen szabadna hámlania a bőrödnek - ha mégis, akkor valószínűleg mégiscsak valami összetevőre vagy allergiás.
1. vagyok.
Tudok neked ajánlani egy bőrgyógyászt, igen jó, nekem elsőre rájött, hogy mi a problémám, és nem vett félvállról semmit... csinált vizsgálatokat, vért vett, hátha valamire allergiás vagyok. Egy valamire való bőrgyógyász nem olyan, hogy belépsz az ajtón és még le se ültél, kérdezni se kérdezett semmit, de már mondja is, hogy önnek ez és ez a baja, és írogatja fel a drágábbnál drágább kencéket. Én sajnos így jártam két bőrgyógyásszal is, míg rá nem találtam a megfelelőre. Akit ajánlanék nem magánrendelés, tehát a TB támogatja, és egy nagyon jó fej, lelkiismeretes orvos, aki tényleg veszi a fáradtságot arra, hogy tüzetesebben megvizsgáljon, és mondjuk vért vegyen!:) Szólj, ha írhatom priviben:)
Köszönöm,nagyon aranyosak vagytok!:)
Igen voltam már bőrgyógyászaton az SZTK-s az borzasztó volt,már-már nevetséges ,amit művel. És voltam olyan 3-4 (igen húzós árú)magánrendelésen,hát az is kész vicc volt,annyit elkérteka semmiért,írtak fel gyógyszert,anya itthon utána olvasott és megtiltotta,hogy szedjem..
Most ajánlottak egy bőrgyógyászt,hozzá fogunk még elmenni,egy idősebb bácsi,de mindenki dicséri,remélem tud segíteni:)
Mégegyszer köszönöm,hogy írtatok.
szia, tudom mit érzel, 15től 18 éves koromig reggelente mikor tükörbe néztem, sirással kezdtem a napot
majd elmentem bőrgyógyászhoz
mit irt neked fel a doki? én a sotretet, másnéven roaccutant szedtem és nagyon szépen szinte tökéletesen elmúltak a pattanásaim. igen, elég durva kúra volt, nagyon száradt a kezem, szám, minden testrészemen a bőr, de fél év és gyönyörűen elmultak a pattanásaim. sajnos csak ez segitett még akkor is ha durva volt. mellesleg májkárositó hatása is lehet, de nekem semmi bajom nem lett. 3 éve hagytam abba, azóta szintén semmi gondom a bőrömmel.
szia
én is bőrgyógyászhoz mentem elsőre
felírt egy tonikfélét, vattával kellett felvinnem az arcomra, és írt hozzá egy gyógyszerész által kikevert krémet
a 2 együtt majdhogynem tökéletessé tette a bőröm
a tonik átlátszó színű volt és nagyon kiszárította a bőröm, de a krém hozzá meg ezen segített és együtt kiválóak voltak
a nevüket sajna nem tudom, de vényköteles, kikevert termékek voltak
mindenképp menj el bőrgyógyászhoz és kösd ki azt h te csak olyan készítményt vagy hajlandó használni, amit külsőleg kell
lehet h ezekre is az van ám ráírva h leszedi a bőröd felső rétegét vagy ilyesmi stb
de ha a doki jól kombinálja össze akkor nincs mitől félned :)
köszönöm:)
Én úgy gondolom ,hogy ezt kívülről nem lehet kezelni,szerintem annál ez már súlyosabb.. hiszen se a kenőcsök,kozmetikus nem segített és ezek mind csak felszínes kezelések. A bőr pedig azt jelzi,hogy valami odabent nincs rendben,csak azt nem tudom ,hogy mi nincs.. az orvosokban pedig nem bízok,mert csak a pénzt nézik (tisztelet aki nem) és annyi kivizsgáláson voltam már,hogy kezdek belefáradni.
Most megyek még egy bőrgyógyászhoz,akit nagyon dicsérnek,hátha ő tud segíteni,reménykedek benne.
Szia! Milyen gyógyszert nem szedtél?
Nekem is írt fel bőrgyógyász krémet és gyógyszert. Igaz,hogy csúnya dolgokat írtak papíron,de olyan az arcom mint a babapopsi. Amióta szedem ( két hónap) egy pattanás nem volt az arcomon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!