Szilikon MENTES sampon, balzsam hajápolók?
Több márkánál is találni. Vannak szilikonmentes Balea, Alverde, Alterra, Babylove, Nivea, Fructis, stb. termékek. Nézz körül, sokra ráírják, hogy szilikonmentes. (Sokra nem, pedig az.) Én samponból szulfátmenteset használok. Mindenki a szilikontól van annyira oda, pedig a szulfátok sokkal károsabbak, mert azok szárítják ki a hajat és irritálják a fejbőrt.
Szilikonmentes balzsamból összesen 2-t találtam évek alatt, aminek valami hatása is van a hajra, és nem csak olyan, mintha semmit sem kentem volna rá (vagy rosszabb, mert ilyen is volt). Ezek a Fructis Tápláló ápolás és a Garnier Natural/Ultra Doux avokádós balzsam. Egyikre sincs ráírva, hogy szilikonmentes.
Nálam a szilikonok mellőzése csak és kizárólag olajozás mellett működött, mert anélkül kezelhetetlen volt a hajam. Sajnos abban a kb. 2 évben, mikor egyáltalán nem használtam szilikonokat sokkal gyakrabban kellett a hajamból vágatni, mert nagyon vékonyodott el, szilikonok nélkül ugyanis nincs semmi, ami valamennyire megvédené a mechanikai sérülésektől.
Nem lebeszélni akarlak, próbáld ki, majd meglátod neked hogy válik be. Én maradok a szilikonos-szulfátmentes rutinomnál, nekem ez jött be leginkább. Még sosem volt ilyen dús és hosszú a hajam.
utolsó : megkérdezhetem hogy te milyen sampont/balzsamot használsz? nekem is hosszú a hajam most garnier samponom van és a nyár miatt balea fényvédős táplálós balszamot használtam. + ricinus +olívaolajas pakolást váltogatom.
nem zsíros a hajam kicsit vékonyabb szálú, hátközép hosszú. :)
köszi a válaszod! :)
Samponból a barackos Dulgon kids-et használom, minden 4. mosásnál pedig a Balea málnás samponját. Balzsamból a Wella Repair a kedvencem. Emellett még Pantene Aqua Light kifésülő sprayt, Gliss kur meg Avon hajvégápolót. A samponok szilikonmentesek, de a Dulgon szulfátmentes is, nagyon gyengéd. Az ápolók mind szilikonosak, ezért néha kell használni szulfátos sampont (a Balea), hogy lemossa a szilikonokat és ne nehezüljön el a hajam. Nekem vastag szálú, hosszú, természetes állapotában göndör a hajam, arra ez jött be.
Ilyen természetes állapotában: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!