Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért töredezik a hajam, ha...

Miért töredezik a hajam, ha nem is vasalom?

Figyelt kérdés

Csak hajszárítózom a hajamat, akkor is igyekszem kíméletesen, alacsony hőfokon beszárítani.

Használok Gliss Kur sampont, balzsamot, hajvégápolót, néha hajpakolást, még hővédő sprayt is fújok a hajamra.

Viszont hiába mindez, mégis töredezni kezd a vége, és mennem kell vágatni, pedig szeretném szép hosszúra növeszteni.

Most is megyek majd hajvégigazításra, de lehet hogy okosabb lenne, ha nem lépcsőzetesre vágatnám, hanem egyenlő hosszúra...

Tudna valaki javasolni valamit a hajamra?

Másoknak miért nem töredezik és miért van olyan szép hosszú haja? :D

2012. aug. 18. 10:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát a hajszárítótól is töredezhet ...Szerintem ki van száradva,a töredezett részeket vágasd le és utána száraz hajra való balzsamot vegyél .
2012. aug. 18. 10:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem a fodrászom az olívaolajat javasolta. Hajmosás előtt pár órával fogd össze két copfba a hajad a tarkódnál és a copfokat jól kend be olívaolajjal, utána pedig mosd meg.
2012. aug. 18. 10:43
 3/8 anonim ***** válasza:

az olívaolajos megoldás elég drága... hajvégápolót nem igazán ajánlanék, még régebben mondta a fodrászom, hogy az csak egy szilikon bevonatot képez a hajra, ami nem tesz túl jót neki, hiába tartja össze a hajvégeket. :)

a hajszárító is ugyanúgy töri a hajat, nagyon jól kell használni ahhoz, hogy ne törje el.

A hosszú haj alapból töredezik, akármit is csinálsz vele. Nekem majdnem derékig érő hajam van, nagyon ritkán vasalom, szárítani sem sokszor szoktam (ugyebár az a legjobb a hajnak, a magától szárad meg), mégis töredezett a vége, és ha visszavágatnék belőle is töredezett lenne, csak méglassabban nőne.

2012. aug. 18. 10:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Próbáld hanyagolni a hajszárítót.

Most egy 7-féle növényi olajat tartalmazó ápolót használok, és bevált. Fodrászkellékestől van (nem boltiból, hanem rendelősből). Ha érdekel, kérdezz rá a fodrászodtól.

2012. aug. 18. 12:37
 5/8 anonim ***** válasza:

talán eleve ilyen típusú a hajad? Valószínű a nyári nap sem tett jót neki, meg ha sokat van kiengedve, az sem.

Szerintem a fodrászodtól kérjél tanácsot, hogy milyen samponnal mosd, a bolti termékek nem sokat érnek :S

Én is a fodrászomtól veszek repceolajos ápolót, mert növesztem és melegollóval lett levágva.

2012. aug. 18. 16:25
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! :)

Utolsó válaszoló! A melegollós vágás mennyibe kerül?

2012. aug. 18. 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:
kb. ezressel volt több, azt hiszem, de nekem belefért festéssel együtt ötezerbe. Elégette a hajvéget és azóta tényleg nem törik, fura :)
2012. aug. 18. 20:17
 8/8 anonim ***** válasza:
A hajad azért töredezik, mert száraz, legalábbis a vége, ahol töredezik, az. Ez ellen két dolgot tehetsz. Kevesebb olyasmit csinálsz, ami elősegíti a kiszáradását, és minél több olyat, ami segít pótolni a természetes nedvességtartalmát. Pl. nem vasalod, ez nagyszerű, de tartózkodsz minden más kémiai kezeléstől is? Az is fontos, hogy ne dörzsöld erősen hajmosásnál, és ha lehet, ne kefével, hanem ritka fésűvel bontsd ki. Természetesen a használt sampon és balzsam minősége is fontos, és mint egy korábbi válaszoló írta, az igazán jó minőségű termékeket nem lehet a boltokban kapni. Ajánlani tudok konkrét márkát, ha írsz privátot. Reklámozni semmi esetre sem szeretnék.
2012. aug. 19. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!