Hajam iszonyatosan töredezik, teljes hosszában. Nagyon ritkán/4-5havonta/ festem a hajam, vitaminokat szedek, nem vasalom, hajpakolást, hajápolást, minden praktikát alkalmazok, de mindhiába. hol tudom megvizsgáltatni, hogy mi lehet ennek az oka?
Vérvétel.
Nekem is ez volt, és kiderült, hogy iszonyatosan vashiányos vagyok (a normális tartomány kb 14-nél kezdődik, nekem volt 1,5!).
Azóta ez helyrejött (fél év gyógyszeres kezelés - ez nem volt valami eredményes, és rengeteg salátát kellett ennem utána - na ettől 2 hónap alatt rendbejött!) és egyáltalán nincs semmi baja a hajamnak.
Amúgy tudok ajánlani egy tök olcsó vitaminkészítményt, direkt hajra való. DM-es, az a neve, hogy Das gesunde haar vital komplex, kb 800 Ft. Nekem még ez is bejött, mióta szedem, nem törik a hajam (pedig vasalom naponta)
16/L
biovannét szedek már fél éve, de ettől csak az étvágyam jött meg.Ezenkívül rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszek.
És vérvételt a háziorvosomnál kérjek ennek megfelelően?
ja?!Köszönöm a tanácsokat!
Nem célom leszólni a biovannét, csak tájékoztatlak róla, hogy rossz az összetétele.
A vitaminok szedésénél az a legfontosabb, hogy egy készítmény megfelelő arányban, és elégséges mennyiségben tartalmazzon összetevőket. Ha ez a feltétel nincs meg, akkor fordulhat elő az, hogy hízni kezd valaki egy készítmény hatására.
Az általad szedett biovanne egyrészt nagyon keveset tartalmaz ezekből a szükséges anyagokból, másrészt a minimális természetes összetevők mellett rengeteg szintetikus adalék is van benne, ezért nem is várható komoly eredmény a szedése kapcsán.
Az igazán szükséges minimális mennyiségekről olvashatsz dr Lenkei Gábor honlapján, vagy a Cenzúrázott Egészség c. könyvében.
Csak egy kis adat hogy jobban értsd, és esetleg hasonlítsd össze a mennyiségeket: A dr Lenkeis Alap multivitamin (ami egy átlag egészséges ember napi minimum szükségletét tartalmazza vitaminokból és ásványokból)tartalmaz: C-vitaminból 1000mg(biovanne 80mg)
A-vitamin 3000mikrogramm(800mikrogramm)...
A többivel is ez a helyzet, sajnos nem elég az eredményhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!