Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szeretném teljesen leborotváln...

Szeretném teljesen leborotválni a fejem, a szüleim nem engedik a dolgot és heves vita lett a vége ma is, mit tegyek? 19L

Figyelt kérdés

Szeretnék megvallni hajamtól nagyon rég óta ami derékig ér, az okaim is megvannak rá. A szüleim nem engedik a dolgot és ma is heves vita lett ebből. Megszabják mit tegyek, mit ne, hogyan éljek, kivel ismerkedhetek (fiúval sem tudtam összejönni még, a szüleim korlátozásai miatt) milyen hosszú legyen a hajam, a szabadidőmben kizárólag itthon lehetek, (mintha egy börtön lenne a szoba amiben éjjelente alszom) ritka hogy elmehetek a hétvégén stb... Ezt bőven megelégeltem, s lázadásom jeleként, illetve magam miatt is, szeretném teljesen leborotválni nagyjából 10 éve növesztett hajam.

A szüleim nem értik meg a dolgot, voltaképpen semmit sem tudnak megérteni, illetve fullasztó hogy ennyire pórázon fognak 19 éves korom ellenére! Mitévő legyek?

2012. márc. 9. 19:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

21:21

Köszönöm szépen a biztatást! :) A százalékszámodból ítélve Te voltál a négyes válaszoló, csak gratulálni tudok a bátor és merész lépésedhez (tüsi haj a barátod kijelentése után), biztosra veszem hogy ezek után megtanulta leckét, miszerint a Lelke miatt szeretünk valakit, valamint hogy nem a külső a legfontosabb! :)

2012. márc. 9. 21:28
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Jó megfigyelő vagy :)! Tudod mi jutott még eszembe: egy régi-régi szám refrénje.

"Az ész a fontos, nem a haj!" :D

2012. márc. 9. 21:34
 13/18 anonim ***** válasza:
50%

7-es vagyok.

Csak annyit, hogy a felnőtt nők nem hangoztatják, főleg nem idióta döntéseknél, hogy ők felnőtt nők. :D A mi korunkban (pedig én még idősebb is vagyok) aztán igazán röhejes...

2012. márc. 9. 21:34
 14/18 anonim ***** válasza:
88%
hatodik osztály elött szép vállig érő hajam volt. öcsémnek letolták nullással, és mondtam h nekem is tolják le. azt mondták nem merem. leültem és megtettem. három és fél év telt el, és a hajam most hosszabb, mint hatodikban volt. szerintem jó buli. de csak akkor vágasd le, ha nagyon szép arcod van, akkor jól fog állni!
2012. márc. 10. 11:05
 15/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Megtettem a dolgot. :) Délután 5 perc alatt lenyírtam az egész hajam. Teljes mértékig felszabadultam, megkönnyebbültem, s a családommal is sikerült mindent megbeszélnünk, tisztázni. :)

Ma átmentem a barátnőmhöz aki tudta jól a szándékomat, beszéltünk egy keveset majd elkértem a nullás gépét. Vonakodva bár de odaadta nekem és felmentünk a szobájába. A nagytükör elött nekiláttam dolgomhoz, ő pedig mindvégig az ágyon ülve nézte a dolgot. Nagyon jóleső érzés volt a vágás, egyféle megkönnyebbülés is egyben. Mikor végeztem megkérdezte hogy hogyan érzem magam és hogy megbántam-e, azt feleltem nem, ellenkezőleg és nagyon boldog vagyok, mire azt felelte hogy ez a lényeg és velem együtt örül. :) (Ő hosszú évek óta mellettem áll és támogat mindig, ebben is nagy segítségemre volt és nem csak abban hogy adott egy gépet. Lelki támasz is egyben, kedveljük egyámst.)

Amikor hazamentem a szüleim borzalmasan megrémültek (nem tudták a szándékom), azt hitték bántódásom esett vagy hirtelen beteg lettem. Megnyugtattam őket hogy minden rendben és egészséges is vagyok, senki sem bántott, viszont szeretnék megbeszélni velük egy igen fontos témát. Megkértem űljünk le, s elmondtam nekik hogy sérelmeztem az elmúlt időszakban a túlzott korlátozásaikat felém nézve, hogy nem kaptam szabadságot annak ellenére hogy elvégeztem mindig a kötelességeim (házimunka és jó jegyek a suliból), valamint nem kaptam felnőthöz illő bánásmódott. Hangsúlyoztam hogy nagyon szeretem őket, csupán ezen téreken szeretnék azonnali, sürgős változásokat. Anya és apa maguk elé néztek, majd anya így szólt: "Lányom, igazad van! Hibáztunk, mert nem kaptad meg a jogosan kiérdemelt szabadságodat, felnőt bánásmódott. Elnézésed kérjük, amiért korod ellenére még mindig így korlátoztunk. Mi úgy szeretünk ahogy vagy és a mai napi cselekedetedet is elfogadjuk apáddal." ( A hajam teljes lenyírására gondoltak) Ezután felálltunk, megöleltük egymást, apával még kezet is ráztunk, békében megbeszéltünk mindent. :)

Teljes mértékig felszabadultnak érzem magam és BOLDOG vagyok! :) Nagyon örülök hogy ezt megtettem és hogy a szüleim is figyeltek rám végre annyira hogy leüljünk és megbeszéljük a dolgokat. Mindenképpen élvezni fogom hogy a fokozatosan növő hajammal mindenféle stílust kipróbálhassak, mert még nem is volt rövid hajam huzamosab ideig! :D

Nagyon szépen köszönöm mindenki támogatását! :)

2012. márc. 10. 22:41
 16/18 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy boldog vagy :D! Szó szerint elvágtad magad a múltadtól, jól tetted, hogy nem hallgattál a huhogokra, aki szerint csak akkor nő a nő, ha hosszú haja van. A további életedben is legyél ilyen bátor, kezdeményező és szerencsés is. Puszi: 4-es :)
2012. márc. 11. 20:33
 17/18 A kérdező kommentje:

20:33

Szia!

Köszönök szépen minden támogatást! Neked is a legjobbakat az életben! :)

2012. márc. 11. 20:45
 18/18 anonim válasza:
Ügyes vagy, s örülök, hogy boldog lettél! :)
2012. nov. 7. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!