Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
8 éves párkapcsolatomnak vége . Vita, türelmetlenség, a gyerekek előtt. Hogy teszik túl maguket a gyerekek a váláson? . Nem megy, csak idegeljük egymást. A gyerekek isszák meg a levét. Hogy segítsek nekik, hogy könnyen túl legyenek?
Igen, az is egy megoldás amit az első írt. Az egyik legrosszabb megoldás. Én egy ilyen "gyerek miatt kompromisszumot kötött" házasságba születtem. Meg is lett az eredménye :-/
Bocs, az offért.
Párterápia, vagy még inkább párkapcsolati mediáció. Ha nem vezet eredményre, akkor legalább mindketten tudjátok, hogy mindent megpróbáltatok, de sajnos nem sikerült. Nem marad bennetek olyan, hogy mi lett volna, ha...
Ha ezt így végig csináljátok, akkor valós lehetőség lesz a békés válás közös megegyezéssel. Ennek jelentősége a gyermek számára felbecsülhetetlen. Érdemes tehát először kideríteni, hogy van-e még remény, ha pedig nincs, akkor békében elválni. Ha mindketten ezt szeretnétek, csak éppen képtelenek vagytok szót érteni egymással a részletek tekintetében, akkor érdemes a válási mediációt választani. Ha még abban sem tudtok megállapodni, hogy legyen-e válás stb., akkor előbb-utóbb nem marad más, mint az ügyvéd és egy rengeteg szívással járó tényállásos válás, amely szinte biztosan tönkre fogja vágni a gyermek életét.
Elvált szülők gyereke vagyok, 15/L. van egy 17 éves bátyám. A szüleim 7 éves koromban váltak el hivatalosan, de ezek után még 5 évig "se veled-se nélküled" kapcsolatban éltek.
Ez a hercehurca olyannyira megviselt, hogy máig kineziológushoz járok, a családomból pedig egyedül a bátyámmal vagyok őszinte és szeretetteljes viszonyban. (jó, ebbe nyilván a kamaszodás is szerepet játszik, node mégis...)
szóval tapasztalat alapján: döntsetek, ahogy gondoljátok, de annál kötelezzétek el magatokat, és álljatok ki mellette. egy gyereknek minden jobb, mint a bizonytalanság, hogy nem tudja, mire ér haza iskolából: apa-anya boldog és szeretik egymást, vagy anya egyedül sír a konyhában, apa meg az erkélyen cigizik...
azért azt is hozzátenném, hogy minden eset egyedi. ez csak az én példám... sok erőt, kitartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!