Mit csinalnak a kozmetikaban ha pattanasos bor miatt megyek?
Bemész, köszönsz, leveted a kabátodat, sapkádat, stb. Leülsz a székbe, a támlát neked kényelmes pozícióba állítják, tesznek a ruhádra egy kendőt, hogy ne legyen krémes, a fejedre fejpántot, és esetleg sapit, hogy a hajad se legyen krémes, és ne is lógjon oda (fiúknál is!) Utána arctejjel letisztítják az arcodat, majd radíroznak, tonikkal áttörlik a bőrt, majd tesznek rá egy puhító krémet, és jön a gőzölés. Ez meleg lesz, de ilyen időben nagyon jól fog esni. Van, aki eközben masszíroz (arcodat), ha nem, akkor csak pihensz, amíg meg rád a gőz. Ez kb. 10 perc, utána letörlik az arcodról a vizet és izzadságot, majd hátradöntik a széket, és feküdni fogsz. Megkezdődik a tisztítás, ami kozmetikusonként változó, hogy fáj-e. Nálam nem szokott fájni senkinek, mégis ki tudtam tisztítani a bőrüket. Ha végzett, egy fertőtlenítős, pórusösszehúzós tonikkal áttörlik az arcodat, ami a magas alkoholtartalma miatt csípni fog, de csak amíg el nem párolog. Utána feltesznek egy tápláló-összehúzó pakolást, ami 15-20 percig lesz fent. Utána lemossák, majd átkrémezik az arcod, vagy masszírozzák, ez is kozmetikustól függ, hogy benne van-e az árban, vagy nincs, de attól függetlenül kérheted. Majd fizetsz, felöltözöl, elköszönsz és mehetsz.
Az egész kb. másfél-2 óra, attól függ, mennyit kell nyomkodni.
Üdv, egy kozmetikus
kedves egy kozmetikus!
és mi történik, amíg 20 percig pakolás fenn van, meg krém ilyesmik?
mert én fiú vagyok elmennék egyszer csak el nem tudom képzelni mennyire uncsi lehet h 20 percig feküdni kell arcomon kenceficével. v olynakor mivan? megy a TV v ilyesmi? meg hát másfél-2 óra összesen? mindenkinek ilyen sokáig tart?
Ha nincs sok "nyomkodni való", akkor akár egy órába is belefér.
Ez a 20 perc, amíg fent van a pakolás szintén kozmetikus-függő. Van, aki olyankor ad pl. egy kézmasszázst, vagy ha még mást is kér a vendég, főként nőknél ez idő alatt meg lehet csinálni pl. gyanta, szemöldökszedést, ilyesmi. Tv nagyon ritka, ha van valahol, szól a rádió, vagy relaxációs zene, újságot/könyvet olvashatsz, nyomkodhatod a telefonodat, nálam pl. olyankor akár ki is lehet menni cigizni, mert nem az utcára nyílik az üzletem, vagy beszélgetsz a kozmetikussal, ha nincs más vendége, mert vannak olyanok, akik több vendéget fogadnak egyszerre. Nálam mindig csak egy valaki van, nekem is jobb úgy, meg a vendégnek is. De ha férfi vendég van, akkor szinte sose hívnak addig mást.
Szóval sok idő vagy sem, ki kell bírni valahogy :)
értem. hát ha beszélget és jófej akkor simán elmegy az a 20 perc, vagy másfél óra. csak ha ő tesz-vesz vhol máshol én meg addig nézek ki a fejemből az nem az igazi :)
fodrásznál is néha olyan fura, a régi folyamatosan beszélt, de a mostani nem szól semmit, és ez olyan furcsa, de az csak 20-30 perc.
de végülis majd meglássuk, egyszer elmegyek, köszi h válaszoltál..
a kérdezőtől meg bocsi h belekérdeztem csak érdekelt nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!