Mitől töredezik? Mit csinálok rosszul? Help!
Sziasztok! Másfél éve növesztem a hajam, teljesen tüsis rövidről eljutottam a vállig érő szintre, illetve kezdek áthaladni a kritikus "váll" ponton. Szeretném ha a hátam közepéig érne, viszont egy ideje elkezdett egyre lassabban nőni és azt vettem észre nagyon töredezik a hajam. Sok hajszálam a végein Y alakban végződik, öszzegubancolódik, megtörik, valamelyiken még csomót is találtam, az nem tudom hogyan jöhetett össze :)) Persze nem tűnik ápolatlannak csak ha közelről megfigyelem a hajvégeket, meg 3 féle samponnal rendszeresen karbantartom a hajam a kezdetektől fogva. Ezért nem értem mit csinálok rosszul. Copfban hordom, nem szoros puha hajgumival, hogy ne érjen le a vállamra a hajam, először arra gondoltam attól törik meg. Levágatni nem szeretném a töredezett részeket mert elvégre növesztem a hajam, másrész nemhiszem hogy a vágatás megoldás hosszú távon. Olvastam hogy vizesen nem szabad fésülni, viszont ha fésülés nélkül hagyom megszáradni akkor utólag 100x nehezebben fésülöm ki. Minden tanácsot és praktikát elfogadok, írjatok le mindent amit tudtok : ) Egy ide kapcsolódó bónusz kérdés: alváskor mit csináltok a hajatokkal, hogyan hordjátok, lehetséges hogy attól is megtörik mert elfekszem?
25/F
Szarazz a hajad. TEgyel ra pakolasokat, vagy keszen valasorlt haj maxot, amit a dm-ben is lehet kapni. Hasznalj hajveg apolot.
Hazi pakolas: oliva oil, tojassargaja, mez. ezt a kevereket tedd fel a hajra, es hagyd 15-20 percig hatni, aztan mosd le.
Nem írtad, hogy használsz balzsamot, pedig azok segítenének sokat. Nem kell a fejed tetejére rakni, csak a fül vonalától lefelé, akkor nem nehezíti el a hajat, és fésülni is sokkal könnyebb lenne.
Az elmondásod alapján nem vágattál belőle túl gyakran, pedig hosszú távon ez lenne a megoldás. Ha nem vágatsz most sem, akkor növesztheted amíg akarod, mivel letöredezik a vége és nem lesz hosszabb. Arról nem is beszélve, hogy egy idő után feljebb és feljebb fog törni. Kezdd azzal, hogy levágatsz 2-3 centit, és később is 2-3 havonta 1 centit.
A balzsam mellett használhatsz rá pakolásokat és fújós kifésülő sprayt. A sampon csak annyira tartja karban a hajat, hogy tisztítja, de egyáltalán nem ápolja.
Én alváskor általában befonom és 3 részbe hajtom a fonatot, majd teszek rá egy nagy, nagyon puha hajgumit. Anélkül nekem nem jó, mert extra hosszú hajam van és a fonatra állandóan ráfekszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!