Mélyen a bőr alatt lévő pattanással mit lehet kezdeni? Nem tudom kinyomni
Ilyen nekem is volt, állandóan nyomkodtam(persze tudom h nem jó). kaptam tesóm keresztanyjától oriflames(soha nem használtam oriflames dolgokat) maszk, börradír, és arckrém. és ez nagyjából helyretette. sajnos szerintem ezzel nagyon nem tudsz mit kezdeni, lényeg h ne nyomkodd!
vagy bőrgyógyász:)
Ne is nyomkodd!!! Kend be gyulladáscsökkentő hatású krémmel (pl körömvirág, aloe, neogranormon, sudocrem... valamelyikkel) Ha a mélyen lévő pattanást kinyomod, akkor csak nehezen gyógyuló nagy seb lesz belőle, aminek rosszabb esetben meg is marad a helye. Ha sok ilyen van a bőrödön, akkor irány a bőrgyógyász, de ha csak 1-2 akkor kenegesd.
Pattanást akkor lehet kinyomni, ha látszik a fehér pötty a tetején. Akkor is csak úgy, hogy a gyógyszertárban lehet kapni steril tűt (amilyen a kozmetikus is használ), egyenként csomagolva. Na ilyennel óvatosan megszúrod ott ahol fehér, nem nyomod meg erősen és mindenképpen zsepivel (legjobb erre a célra az ősrégi rongyzsepi amúgy), hogy ne sértsd fel körülötte a bőrt. Így könnyen ki kell jönnie szinte magától amúgy. Ha megvan, akkor gyógyszertári alkoholba mártasz egy fülpiszkálót és azzal lefertőtleníted. Sehogy máshogy nem éri meg pattanást nyomkodni...
erre én is kozmetikust ajánlok:D
am nekem is volt(csak nekem nem nagyon mélyen), és nyomkodtam, ettől nekem ingerlődött és több gennyet termelt így a végén normálisan ki tudtam nyomni...de ez hosszadalmas folyamat volt, inkább kozmetikust ajánlok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!