Ez igénytelenség vagy inkább egészséges életmód?
Mennyire tartotok igényesnek/igénytelennek egy olyan lányt(nőt), aki nem dezodort használ, hanem parfümöt, soha nem használ testápolót, és az arctisztító tonikokat is elvből elítéli az ezekben található méreganyagok miatt. Illetve a haját is csak vízzel mossa ugyanezen okok miatt. Elgondolkodtam és első hallásra lehet, hogy furcsa, mert nem ezt szoktuk meg, de nem lehet, hogy ezzel kevesebbet árt magának, mint aki agyon szennyezi a bőrét?
Kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Köszönöm a válaszokat
Vannak hipoallergén cuccok, azt lehet használni és nem árt. Nekem is az kell, mert pikkelysömöröm van.
Amúgy a parfümben is van egy halom káros dolog, a mosóporban is, az öblítőben is, a mosószerekben is, sok mindenben, szóval nem tudod teljesen kijátszani ezeket az anyagokat.
a haj tisztul magától és beáll egy egyensúlyi tiszta állapotba, ha nem mossák samponnal, ehhez kell kb 3-4 hónap, addig viszont iszonyat ronda - viszont ehhez nem nagyvárosi környezet kell!!!
a parfüm meg ugyanolyan vegyszer, mint a dezodor, szóval a csaj saját magának mind ellent
a szappan meg valószínűleg többet árt a bőrének, mint az arctisztító tonik
az a baj, hogy egyébként az elve jó az agybajának, csak sajnos nem a 21. századi nagyvárosi életmódban, mert az mind a hajat, mind a bőrt nagyon igénybe veszi
Érdekes felfogása van. Ha ennyire irtózik a káros anyagoktól, akkor miért nem keres olyan termékeket, amelyekben kevés káros anyag van/nincs bennük káros anyag.
A Lushnak például nagyon jó kozmetikumai vannak, és természetes alapanyagokból készülnek. Van szappanjuk, tusfürdőjük, samponuk, arckrémük, testápolójuk)
mi magyarok állítólag túlzottan sokszor fürdünk, tehát minden este. persze, ezt lehet pazarlásnak is hívni, bár én képtelen lennék este mondjuk egy buli után leizzadva, bagófüstös hajjal a tiszta ágyba feküdni.
a csak vízzel való hajmosás annyi mint halottnak a csók.
az izzadásgátló dezodor a mai világban szerintem alap, a parfüm a különlegesebb alkalmakra való, és nem a szagok ellen.
testápolóra szükségem van, mivel száraz a bőröm. arctisztító tonikot heti 1x használok, emellett minden este lemosom az arcomat arclemosó zselével.
valaki 5x ennyi kenceficét használ, nekem ennyi pont elég ahhoz, hogy jó illatom legyen, és ápoltnak nézzek ki.
Hát, azért szerintem a dezodort meg a sampont nem kéne elítélnie. A parfüm szerintem még rosszabb, mint a dezodor.
De az, hogy mást nem használ, az nem baj. A mindenféle kozmetikumokban tényleg nagyon sok minden rossz van. Személy szerint nekem egy csomószor nem is hatnak.
Abszolút igénytelenség.
Rengeteg olyan praktika és közkézen forgó recept van, amivel moshatná a haját, vagy ápolhatná a testét.
Pl. a patikában kapható kakaóvaj, az olíva jót tesz a bőrnek, ápol, és nem tartalmaz semmi vegyi anyagot.
Izzadás ellen jó, ha egy kis szódabikarbónával bedörzsöli a hónalját (én nyáron a lábam szoktam, és bevált), az is jó, és vegyszarmentes. (sic!)
A hajon lévő felesleges zsír egy dolog, de aki rendszeresen mossa samponnal, fejjel lefelé a kádba hajolva, az remekül látja, hogy azon biza nem csak zsír van... felmegyek Pestre egy napra, és valósággal mocskos lesz a hajam, a bőröm, alig várom, hogy lefürödjem. Nem tudom, hol éltek, de a levegőben mindenhol van por, pollen, szmog, és mind-mind belerakódik a hajon megtalálható természetes zsiradékban.
A balzsamot is ki lehet váltani, ha olíva- vagy ricinus olajjal picit áthúzza a hajvégeket, de egy kezemen nem tudnám megszámolni, hány hajpakolás recept van, amihez a konyhából és a kertből kerül elő az alapanyag.
Arcápolás: dettó, egy kis kamillás gőzölés, teával áttörlés, millióféle pakolás közismert.
Szóval ha valaki azért nem használ semmit, csak parfümöt, mert kíméli a környezetét vagy a bőrét, az kamuzik.
Viszont akárki akármit mond: büdös!
Fogkefével, fogkrémmel hogy áll? :S
Akkor főleg igen sánta az érvelése, ha amúgy tele van a táskája mesterséges cuccokkal, hord műszálas ruhát, használ mosóport, öblítőt, mosogatószert, és számtalan vegyszerrel érintkezik önszántából. Valóban a parfüm is ebbe beletartozik....
pl ez egy olyan oldal, ahol bio kence receptek vannak...
dezodor, arctisztítók, fürdők... még popsitörlő recept is van.
Szóval inkább igénytelen, mert bió módon is lehet tisztálkodni, nem csak puritán csak vízzel(ami a csapból folyik víz sem egészséges, klóros, vegyszeres...)
Magamon érzem, hogy ha csak egy nap nem használok deot, büdös vagyok, mert olyan a szagom, erre rá a parfüm, hajjaj.
Csak vízzel öblítettem át a hajam, megszáradt, hát, hajjajjj, mehettem hajat mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!