Ez igénytelenség vagy inkább egészséges életmód?
Mennyire tartotok igényesnek/igénytelennek egy olyan lányt(nőt), aki nem dezodort használ, hanem parfümöt, soha nem használ testápolót, és az arctisztító tonikokat is elvből elítéli az ezekben található méreganyagok miatt. Illetve a haját is csak vízzel mossa ugyanezen okok miatt. Elgondolkodtam és első hallásra lehet, hogy furcsa, mert nem ezt szoktuk meg, de nem lehet, hogy ezzel kevesebbet árt magának, mint aki agyon szennyezi a bőrét?
Kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Köszönöm a válaszokat
Én sem használok arctisztítót de nem azért mert elítélem hanem mert nekem nem használnak csak rosszabb,nekem a hideg víz és a baba szappan jött be az arcomra.
Dezodort használni kéne de ha nem izzadós típus akkor azzal sincs gond,de a parfümben is van annyi "mocsok" mint a samponban,dezodorban,arctísztítóban,krémekben.
De akkor miért nem megy el egy gyógynövényboltba ott kaphat alapvető tisztálkodási szereket ami természetes anyagokból van.De ha ezek ellenére tiszta és ápolt akkor ettől még nem igénytelen.
21/N
Lehet, hogy egészséges, de a társadalmi normák nem ezt követelik meg. Én is szeretek minél kevesebb kenceficét tenni magamra, de nem tud meghazudtolni önmagam: van ötféle rúzsom, arctisztítóm, kétféle tusfürdőm, használok sampont, etc. Egyedül krémet nem használok a kezemre meg a testemre, mert elég jó minőségű a bőröm, nincs rá szükségem. Dehát, látod, ez a helyzet mindenütt.
Van ismerősöm, aki annyira natúr, hogy semmit nem használ, se parfüm, se tusfürdő, se dezodor, se borotva, szőrös és büdös mindenütt, szappant talán használ, de totál natúrt. Hát nézd, ez is egy életforma, soha nem mondtam neki, hogy igénytelen lenne, de azt gondolom, ennél kicsit többet használhatna ilyen szereket. Nem kell sokat. Csak legalább sampont vagy valami.
Szerintem valamennyire igénytelenség.
A dezodor megakadályozza az izzadást, a parfüm pedig max elfedi a szagokat. De annyira azért nem erős, és hát elég kellemetlen lehet, hogy mondjuk összebújik a párjával, és a parfüm illata keveredik az izzadtságszaggal, a ruhán hagyott izzadtságfoltról nem is beszélve.
Az arctisztító tonikokat én is feleslegesnek tartom, de ez nem jelenti azt, hogy nem törődök a bőrömmel, csak inkább a természetes módszerekhez folyamodok. A kezeletlen, zsíros-koszos bőr igenis igénytelen (persze ha mázlista és babaarca van, akkor tényleg ne szennyezze feleslegesen).
Testápolót nem kötelező használni, az nem olyan gáz, viszont a haj csak víztől nem fog megtisztulni szerintem. Vannak nagyon jó természetes samponok.
A fejbőr zsírosodik és ezt a víz magába nem képes feloldani.Nem tudom elképzelni,hogy ne legyen kellemetlen szaga.
Nameg a parfüm nem dezodorál,tehát gondolom büdös így igénytelen is.Nameg ha már ennyire fél a káros anyagoktól,akkor utánaolvashat,hogy a parfümben is található bőven.
az elv nem rossz
tisztának látszik vagy nem?
mert ha nem látszik rajta meg nem büdös akkor jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!