Mit csináljak? A "kislányom" hajában találtam serkét?
A vőlegényem kislánya(5 éves) nálunk van,mert az anyja pénzügyi és egészségügyi okok miatt nem tudja ellátni. A lényeg az,hogy a vőlegényem éjszakás ma,és én fürdettem a kislányt.A hajában "felfedeztem" jó pár fehér serkét. Próbáltam kihúzkodni,de ahogy emlékszem gyerekkoromból ez így nem meg. Mivel már nincs nyitva a gyógyszertár nem tudok kezelőszert sem venni.Van valami házipraktika amivel holnapig letudom kezelni?Első dolgom lesz holnap,hogy vegyek tetűírtót,de addig azért még sem hagyomhatom úgy a haját! Előre is köszönöm a válaszokat!
24L
"Három féle módon kezelheti a tetvességet:
1. Megakadályozni az újrafertőződést
2. Egy sűrű fogazatú fésűvel való fésülködés
3. Tetűirtószer használata"
Itt találhatsz még hasznos infókat: [link]
"Téves hiedelem, hogy a tetvesség csak piszkos, elhanyagolt családokban fordul elő. Vegyük tudomásul, hogy a tetű „demokrata"! Nincs tekintettel korra, nemre beosztásra, rangra és vagyonra, egyszerűen táplálékát, a vért keresi. Fejtetűvel tehát bárki fertőződhet, restellni csak azt kell, ha valaki eltetvesedik, mert nem törődik gyermeke gondozásával. Megkapni tehát nem szégyen, de eltitkolni, nem kezelni, továbbadni és ezzel a közösséget veszélyeztetni nemcsak szégyen, hanem felelőtlenség is."
A sűrű fésűvel hajfésülés nem rossz ötlet...
én gyerekkoromban életemben egyszer voltam tetves akkor a derekamig ért a hajam(2. osztályos lehetettem) le kellett vágni a hajamat vállig érőre...azóta gyűlölöm a tetveket:D hál istennek azóta nem volt
a serkéket csak úgy lehet eltüntetni hogyha türelmes le húzod a hajszálakról...és megelőzni (tetűirtóval) azt hogy kikeljenek..XD
előző vagyok még.
ezért összegezve ajánlom hogy most le egy tetű irtó szerrel, majd vasald ki és végül szedd ki az elhalt serkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!