Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak? A "kislányom"...

Mit csináljak? A "kislányom" hajában találtam serkét?

Figyelt kérdés

A vőlegényem kislánya(5 éves) nálunk van,mert az anyja pénzügyi és egészségügyi okok miatt nem tudja ellátni. A lényeg az,hogy a vőlegényem éjszakás ma,és én fürdettem a kislányt.A hajában "felfedeztem" jó pár fehér serkét. Próbáltam kihúzkodni,de ahogy emlékszem gyerekkoromból ez így nem meg. Mivel már nincs nyitva a gyógyszertár nem tudok kezelőszert sem venni.Van valami házipraktika amivel holnapig letudom kezelni?Első dolgom lesz holnap,hogy vegyek tetűírtót,de addig azért még sem hagyomhatom úgy a haját! Előre is köszönöm a válaszokat!

24L

2011. febr. 4. 21:17
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
ha és azt elfelejtettem,hogy az óvodában kaphatta? AZért azt hittem,hogy most már vannak annyira igényesek az emberek,hogy manapság nem igazán vannak "tetves" emberek.
2011. febr. 4. 21:18
 2/11 anonim ***** válasza:

"Három féle módon kezelheti a tetvességet:

1. Megakadályozni az újrafertőződést

2. Egy sűrű fogazatú fésűvel való fésülködés

3. Tetűirtószer használata"

Itt találhatsz még hasznos infókat: [link]

2011. febr. 4. 21:20
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2011. febr. 4. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:

"Téves hiedelem, hogy a tetvesség csak piszkos, elhanyagolt családokban fordul elő. Vegyük tudomásul, hogy a tetű „demokrata"! Nincs tekintettel korra, nemre beosztásra, rangra és vagyonra, egyszerűen táplálékát, a vért keresi. Fejtetűvel tehát bárki fertőződhet, restellni csak azt kell, ha valaki eltetvesedik, mert nem törődik gyermeke gondozásával. Megkapni tehát nem szégyen, de eltitkolni, nem kezelni, továbbadni és ezzel a közösséget veszélyeztetni nemcsak szégyen, hanem felelőtlenség is."

[link]

2011. febr. 4. 21:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen ezt én is így gondolom.Emlékszem anno amikor én általános iskolás voltam volt az osztályunkban egy elég ápolatlan lány,akiben óvodától fogva egyfolytában volt tetű.Egyszer még én is elkaptam tőle,aztán akkor megfogadtam,hogy én többet a közelébe nem megyek.A kislány nem tudom mióta lehet ilyen,az anyja nem sokattörődött vele.Mondjuk elég fiatalon szült,de akkor sem értem miért nem képes valaki törődni a gyerekével.Nekem nem a sajátom,és az apjával is csak fél éve vagyunk jeegyben,de azért még sincs szívem így hagyni.
2011. febr. 4. 21:35
 6/11 anonim ***** válasza:

A sűrű fésűvel hajfésülés nem rossz ötlet...

én gyerekkoromban életemben egyszer voltam tetves akkor a derekamig ért a hajam(2. osztályos lehetettem) le kellett vágni a hajamat vállig érőre...azóta gyűlölöm a tetveket:D hál istennek azóta nem volt

a serkéket csak úgy lehet eltüntetni hogyha türelmes le húzod a hajszálakról...és megelőzni (tetűirtóval) azt hogy kikeljenek..XD

2011. febr. 4. 22:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm!A kislánynak is pont "jó" haja van,hiszen viszonylag hosszú,a válla alá ér,elég dús,vastag és gesztenye barna. Szóval nagyon csak úgy néz ki,hogy nem lesz könnyű dolgom.:S:D Van itthol egy elég sűrű fésű,még a cicámnak vettem,de természetesen nem használtam még,ezzel átfésültem a haját,meg megmostuk.Holnap pedig veszek tetűírtót.
2011. febr. 4. 22:29
 8/11 anonim ***** válasza:
nagy tévhit hogy a koszos fejben fordul elő. én azt olvastam az anyuka büszke is lehet magára ha a gyermeke hajában tetű van mert a tiszta hajba telepszenek meg (de persze a fő terjesztőknek gondolom nem tiszta a haja). szerintem az oviban kaphatta el mert közösségekében terjed legjobban. mi is szárazon fésüvel próbáltuk kitisztítani de sokkal jobban bevált hogy egy tetű ellenni szerrel lemostuk és kiöblítettük. a serkék a meleg hatására rögtön elfehéredtek azaz meghaltak ezért a hajvasalóval egyszerűen meglehet őket ölni. ezután már csak le kell húzgálni ami nem egyszerű feladat.
2011. febr. 5. 10:38
 9/11 anonim ***** válasza:

előző vagyok még.

ezért összegezve ajánlom hogy most le egy tetű irtó szerrel, majd vasald ki és végül szedd ki az elhalt serkét.

2011. febr. 5. 10:39
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megvettem a szert,azzal lemostam neki,most pedig egy kednővel bekötöttem. Azt mondták a gyógyszertárban,hogy így elpusztulnak a serkék.Akkor utána megszárítom,és mivel van hajvasalóm kivasalom neki.Úgy legalább elpusztulnak,meg könnyebb lesz kihuzogálni őket,ha nagyon enyenes a haja.
2011. febr. 5. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!