Mióta divat a férfiaknak a lábszőrt leborotválni?
Van akinek alig nő a szőre, vagy nem elég sötét.
Biztos le van borotválva?
"Érdekes, ezek szerint az emberiség az előző évezredekben még kollektíve igénytelen volt"
Igen, nem is kicsit. Tanulj egy kis történelmet.
Szerintem is nagyjából 10 éve kezdett el terjedni a jelenség. Én nem bánom. Ha már a nőktől el van várva, tapasztalják meg a férfiak is, milyen jó muri a külsőnkkel babrálni - annak minden kellemes és kellemetlen következményével együtt.
Jah, és aki ebben méri a férfiasságot, hogy van-e szőr, vagy nincs, az sajnos egész életében sem fogja megtudni, mit jelent valóban férfinak lenni (és nem egy őstuloknak). Szomorú.
"Szerintem is nagyjából 10 éve kezdett el terjedni a jelenség."
Az ókori Mezopotámiában Egyiptomban (is....) magasabb rangú férfiak körében már BŐVEN Krisztus előtt ismert volt a mézgyantás szőrtelenítés MINDENÜTT.
egy kis történelem prolik.
Férfiak és szőrtelenítenek. olyan 3000 éve...
Ókor
Az ókori egyiptomiak különösen nagy figyelmet fordítottak a szőrtelenítésre. Mind a férfiak, mind a nők rendszeresen borotválták fejüket és testüket. Módszereik közé tartozott a borotválkozás bronzból vagy rézből készült csipeszekkel, valamint a természetes alapú cukorgyanta használata.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A szőrtelenség idővel a gazdagok kiváltságává vált, a látványos testszőrzet pedig a szegénységet jelképezte.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Őseink kagylóval, mi lézerrel küzdünk: a szőrtelenítés története - Hamu és Gyémánt (hamuesgyemant.hu)
PROLIK!
Kedves utolsó, ha értelmeznéd azt, amit korábban leírtak, a válaszoló nem az egész világra, hanem CSAK Magyarországra vetítve írta le a véleményét. Te logikai zseni...
Bár a kommented alapján, neked más örömöd nem lesz már ma, mint a történelmi okfejtésed ideteregetése :D Légy tőle vidám ezen az anomim oldalon, kis stréber xDD
Tanultam, onnan tudom, hogy régen sokkal normálisabbak és egészségesebbek voltak az emberek.
A nőktől azért van elvárva a szőrtelenítés, mert a szőrösség férfias. A férfiaknak pedig pont azért nem kéne csinálni, mert a szőrtelenség nőies. Hihetetlen, hogy felnőtt(?) embereknek ezt magyarázni kell...
A külsőddel pedig nem azért "babrálsz", mert elvárják tőled, hanem mert tudod, hogy minél jobban nézel ki, a társadalom annál jobban fog becsülni.
"Jah, és aki ebben méri a férfiasságot, hogy van-e szőr, vagy nincs" - Senki nem "ebben méri", ez csak egy egyszerű alapfeltétel. A következő az lesz, hogy férfi nemi szerv sem kell ahhoz, hogy valaki férfi legyen?
#15-16
Ne keverd a xart. Attól, hogy az ókorban is léteztek elmebetegek, még nem ez volt a divat. Az egyiptomiak meg embereket áldoztak a "napistennek", ill. ha a fáraó meghalt, a szolgálóit is leölték, hogy segítsék őt a "túlvilágon is", tehát lehet, hogy nem róluk kéne példát venni, prolika.
"Tanultam, onnan tudom, hogy régen sokkal normálisabbak és egészségesebbek voltak az emberek."
Akkor miért haltak meg sokkal korábban?
Ha csak az ismertebb ókori görög filozófusokat nézzük, róluk lehet tudni, hogy 70-90 évig élt mind. Te örülhetsz, ha ennek az alsó határát eléred egyszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!