2 éves kislányomnak hátközépig ér a haja, de nagyon vékonyszálú.Az a kérdésem, hogy a vágástól megerősödik, vagy inkább hagyjam így, és idővel vastagszanak majd a hajszálak? Tapasztalatokat várok, mert a neten össze-vissza írnak mindent....
Nincs ilyen összefüggés. Ha el van törve vagy macerás gondozni, akkor érdemes vágni, de amúgy nem erősödik tőle, az alkati kérdés. Az én lányom haja is vékony szálú, de a férjem oldaláról mindenkinek semmilyen kis haja van függetlenül a vágástól, nem várnék csodát a vágástól.
2023. febr. 13. 07:29
2/11 anonim válasza:
Ne azért vágd le a haját, hogy erősebb szálú legyen, hanem ha túl hosszú. 😅
2023. febr. 13. 07:29
3/11 anonim válasza:
Ne vágjatok le,nem lesz erősebb.Mi a kislányunkét levágatuk mert neki is vékonyszálu volt és sokan mondták hogy megerősödik,nem vált be.Neünk közrejátszott nagyon az is hogy a szemébe lógot allandoan és zavarta(nem tűrte se a gumit,se a tűzöt a hajába ugyhogy nekünk már nemvolt más valasztás).De egy cseppet sem vastagodot.Azota is bűntudatom van hogy mára mien szep hosszu haja lenne.
2023. febr. 13. 07:43
4/11 anonim válasza:
Nekem most is vékonyszálú pedig nem gyerek vagyok. Ha zavarja vágjátok.
2023. febr. 13. 07:43
5/11 anonim válasza:
Ohh csak nem ez a társaság gúnyolta az én extra dús hajú lányomat a szőrtelenítős kérdésnél?:D Már mindent értek,honnan a frusztráció:)) Sosem lesz több haja,mindig vékonyszálú lesz. :)
2023. febr. 13. 08:36
6/11 anonim válasza:
Engem érdekelne a gondolatmenet ez az elmélet mögött. Levágod a haj alsó mi, 10 centijét? Attól miért erősödne, vastagodna a megmaradt 10 centi, vagy ami újonnan kinő? Nem látom emögött a logikát.
Szóval hacsak egyéb praktikus oka nincs, én nem vágatnám le.
2023. febr. 13. 08:39
7/11 anonim válasza:
Nem lesz erősebb a vágástól, miért lenne?
Levágatnám, de csak mert túl hosszú
2023. febr. 13. 08:50
8/11 anonim válasza:
A haj fizikai jellemzői genetikailag vannak kódolva...
2023. febr. 13. 08:53
9/11 anonim válasza:
Ha amúgy nem töredezett, csak vékony, nincs értelme levágatni.
2023. febr. 13. 09:34
10/11 anonim válasza:
Ez egy régi tévhit, hogy ettől erősödne meg. Valószínű azért hitték/hiszik ma is egyesek, mert levágták és erősebb lett, csakhogy magától erősödik az évekkel, de csak annyira amennyire a genetikájában kódolva van.
Gondoljunk a kopasz babákra, aztán egy ovis csoportképet ha végignézünk senki sem kopasz már, aztán vessük össze egy kamasszal, akinél már dúlnak a hormonok és szőr is megerősödik mindenhol.
Nyilván nem azért lesz senki hónalja szőrös mert pl. oviban borotválta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!