Hogyan kezeljem nagy hajú babámnak a koszmós fejbőrét? Vágjuk le a haját?
Figyelt kérdés
Egy hónapos. A haja közt is olyan,szinte lehetetlen kiszedni...2012. febr. 16. 10:30
1/11 anonim válasza:
Szerintem nem kell levágni! Az én fiamnak is nagyon nagy haja volt (nem hullott ki a születéskori nagy hajkoronája :-) hanem sűrűsödött és nőtt tovább), és sajnos neki is megjelent a koszmó a fejbőrén. Én bevallom, hogy bizony amikor szopizott, akkor óvatosan kapargattam neki, és végül az összes eltűnt és vissza sem jött. Ne moss neki sokszor hajat, mert pont az ellenkezőjét váltod ki vele, én általában 2-3 hetente mosom a haját és gyönyörű csillogó neki, nem büdös, nem koszos, nem zsíros, stb. Most már 11 hónapos, a koszmó kb 3-4 hónapos korában jelent meg, és egy-két hónap alatt szedegettem le neki. Babaolajat használtam előtte, az fölpuhította, amit pedig lekapargattam, azt utána fogkefével fésültem ki a hajából. Persze akkor többször mostam neki, mondjuk egy héten kétszer, de amikor eltűnt a koszmó, akkor ritkítottam a hajmosásokat. És csak hogy érzékeltessem mekkora a haja: születése óta én vágtam neki 9 hós koráig kb 5x, azután már fodrász kellett, azóta havonta van hajnyírás :-)
2/11 anonim válasza:
jajj le ne vágd, olyan édesek a hajas babák... én fiam is nagy hajjal született és naná hogy koszmós lett... minden este fürdés előtt jól beolajoztam neki, és rajt hagytam kb 20 percet. Vettünk a gyógyszertárba babe koszmó elleni sampont és olajozás után azzal mostuk, és hipphopp elmúlott, pedig nagyon durva volt... a biztonság kedvéért még mindig ezzel mosunk hajat, de már egyáltalán nem koszmós!
3/11 anonim válasza:
Az én kislányom is kis hajas baba. Nagyon nehezen ment a koszmóirtás nálunk. Először mull lappal próbáltam babaolajat kenni a fejbőrére, azzal picit dörzsölgetni, miután puhult, aztán koszmó elleni samponnal mosni. Másnap reggelente én is próbáltam picit körömmel rásegíteni. Nehezen múlt el neki teljesen. Leginkább a kutacsán voltam óvatos, ott maradt meg legtovább. Végül biztonsági fültisztító pálcára tettem olajat, és azzal picit dörzsölgettem, lapokban vált le. Ez volt a leginkább bevált módszer az esetünkben.
4/11 anonim válasza:
Az én kislányom is hatalmas, sűrű hajjal született. Nem is hullott ki neki,csak nőt és sűrűsödött azóta is. De nekünk egyáltalán nem volt koszmós soha. Ezt nem is értem most, hogy olvaslak bennetek. Ez mitől van? Mi egyébként nem mostunk(unk) minden nap hajat. Egy héten csak egyszer. De most, hogy ilyen hidegek vannak inkább másfél hetente. De nem piszkos neki. Akkor van kivétel, ha belekeni a főzeléket véletlenül, akkor persze megmossuk :). Most 8hónapos.
5/11 anonim válasza:
Utolsó vagyok, le ne vágd neki!!! :)
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
1-1,5 hetente mosunk hajat.
Nem tudom mitől van, de elég csúnya.
2012. febr. 16. 13:42
7/11 anonim válasza:
Az én lányom 5 hónapos és nekünk is nem rég volt.babé sampont vettünk neki és attól 5 nap alatt helyre jött.
8/11 anonim válasza:
A második válaszadó teljesen jót írt. A húgom fodrász, és ő is ezt ajánlotta. Minden este olaj, rajtahagyni 20-30 percet, és utána kifejezetten koszmó elleni sampon. Addig csinálni MINDEN NAP!!! míg el nem tűnik.
9/11 anonim válasza:
Én úgy csináltam anno, hogy vattát átitattam 2-3 csepp koszmó elleni olajjal (frezi...) és óvatosan átkentem a gyerek fejét.
Ezt csináltam 2-3 napig és szépen elmúlt a koszmó.
nem dörzsiztem, nem vakargattam, csak alaposan lemostam samponnal és meg lett az eredmény:)
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Vettem Babé sampont. Elég szkeptikusan álltam hozzá.
Aztán hajmosás közben tátva maradt a szám.
Úgy hozta le a koszmót, hogy csak néztem.
Drága volt de nagyon megérte!
2012. febr. 21. 13:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!