Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dühöng, ha rászólók, hogyan...

Dühöng, ha rászólók, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
11 hónapos kisfiam dühöng, morog (ezt hallani kellene, borzalmas) ha rászólók, vagy elveszek tőle olyat, amivel nem lehet játszani,földhöz csapja, éppen, ami a kezében van. Megfeszül a morgás közben. Olyan, mintha nagyon feszült és ideges lenne, nem korai ez még? Én próbálok nem kiabálva, csak határozottan rászólni, nem tudom hol látta ezt a viselkedést. Másnál is van így? Ti hogyan kezelitek? Ne vegyek tudomást erről a viselkedésről és majd kinövi?
2012. febr. 14. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez természetes ebben a korban. Ha dühöng,vagy hisztizik,ne végy róla tudomást. Tégy úgy,mintha ott sem lennél. Ha látja,hogy hiába hisztizik,akkor abba fogja hagyni.
2012. febr. 14. 11:39
 2/11 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam, hogy amikor dühöng, nem figyelek rá igazán. Persze lesem mit csinál, de úgy ,hogy ő azt higgye engem ez nem érdekel. Így viszonylag gyorsan abbahagyja, és utána, amikor már megnyugodott, elmondom neki, hogy amit csinált, miért nem tetszett, és mit lehetne ilyenkor másképp csinálni. Még kicsi, de hidd el nagyon sokat megért belőle.

Ha persze durvát csinál, akkor én is rászólok, nem hagyom figyelmen kívül, ha valami nagy butaságot akar csinálni (pl. lányomnak az volt a szokása, hogy a fogát az asztalba verte...na ezt nem hagytam, de amúgy hamar leszokott róla szerencsére).

2012. febr. 14. 11:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem sikerül erről leszoktatnom, és örülök, hogy ez természetes viselkedés, már kezdtem félni, hogy valami baj van, és azért ilyen feszült.
2012. febr. 14. 11:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam 13 hónapos igazi kis méreg zsák, hozzá teszem ő még csapkod is engem ha valamit nem engedek vagy ha viszem pelenkázni, Morgás: ezt ő is csinálja és közben megfeszül, majd kinövik:)reméljük, kitartás, azt mondják lesz ez még rosszabb is
2012. febr. 14. 12:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Én nem tartom jó megoldásnak ha nem veszünk tudomást a "hisztiről". Ebben a korban még a babáknak csak az itt és most van, ha valami nincs, amit szeretne, akkor természetes, hogy így reagál. Persze, nem azt mondom, hogy mindent meg kell engedni, nem. El kell kezdeni a határok kijelölését. VIszont magára hagyni nem jó ötlet szerintem. Én ilyenkor vele maradok, alternatívát ajánlok fel, ha ez nem lehetséges elviszem a hiszti tárgyától, majd megölelem, elmondom neki, hogy tudom, hogy mérges, amiért nem lehet az övé(ezzel segítek neki beazonostai az érzelmeit, ami később hasznos lesz:) ). Nagyon bevált az együtt lélegzős módszer: ha nagyon zaklatott az ölemben tartva szép nyugodtan nagy levegőket veszek, ez átragad rá és hamar megnyugszik.

Nem mellesleg: felnőttként sem esik jól ha valami problémánk van és faképnél hagynak minket... persze mi már nem üvöltünk(már aki:))) )de a babának ez az eszköze egyelőre.

2012. febr. 14. 12:28
 6/11 anonim ***** válasza:

A lányom 11,5 hónapos, ő csapkodni szokott olyankor. Pl. ha nem kéri a kaját, akkor csapkod, üti ki a kanalat a kezemből. Ilyenkor várok türelmesen, párszor elmondom, hogy "Figyelj rám, légy szíves!". Van, amikor jó párszor el kell mondanom, hogy végre feladja a harcot. Vagyis megvárom, hogy lehiggadjon. Utána meg elmagyarázom neki, hogy miért nem volt jó, amit csinált. Persze a következő kiakadásánál ugyanez, de azért remélem, előbb-utóbb megérti majd. :)

Szóval én nem azt csinálom, hogy nem veszek róla tudomást, hanem megállok, és várok. Közben figyelem, és próbálok nyugodt hangon beszélni hozzá, hogy lehiggadjon. Eddig általában bevált. :)

2012. febr. 14. 12:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Magára én sem hagyom, de a nap végére már nem mindig egyszerű nyugodtnak maradni, lehet ilyenkor jobb, ha félrevonulok...tudom, hogy ha én feszült vagyok azzal csak ártok, de ki az aki mindig higgadt tud maradni?
2012. febr. 14. 12:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Mostanában én is azzal próbálkozom amit te 6/7 írtál, remélem egyszer elérem a célom vele. Hasonló a helyzet nálunk is csapkod, kiüti a kanalat a kezemből. Nagyon okos, biztos, hogy megérti, amit mondok neki, de mégis az ellenkezőjét csinálja.
2012. febr. 14. 12:40
 9/11 A kérdező kommentje:
Bocsi 6/8, elírtam a számot
2012. febr. 14. 12:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Jól teszed ha nem hagyod magára:)!

Persze, nehéz higgadtnak maradni, nekem szokott segíteni ha kimegyek arcot mosni, sőt, párnát is "püföltem"már:).

Az is természetes, hogy úgy látod, az ellenkezőjét csinálja, de ennek van itt az ideje, próbálgatja a határait.

Az együttlélegzés mellett ami nekünk bevált: ne azt mondd, hogy mit NE csináljoin, hanem azt, amit igen. A sok nem ellenkezést, "dacot" vált ki. Például: ne nyisd ki a szekrényajtót helyett hagyd az ajtót csukva! Ne hozd be az utcai cipőt helyett hagyd a cipőt az előszobában! És így tovább. Eleinte fura de hatásos! Kicsit magamat is meg kellett erőltetni, sokszor kijavítani de pár nap után átáll az agyad, neked is jobb ha nem folyamatos nem- ezésből áll a nap:)! Ami érdekes, ez a módszer egyébként felnőttekkel is hatásos, nagyon érdekes, mennyire jól működik.

2012. febr. 14. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!