Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ez már hiszti?...

Szerintetek ez már hiszti? Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
8 hónapos a fiam, és szerintem már simán hisztizik, pl ha elveszünk tőle valamit, amivel nem játszhat. Már nem tudom mi van vele. 6 hónapos koráig egy mosolygós kis krapek volt, de az óta, mint akit elvágtak. Ma is evés után, előtt közben, csak a hiszti megy, pedig tuti, hogy éhes, és ráadásul biztos olyat főztem neki amit szeret. Pelus üres, már baj nem lehet. Üvöltött megint, beraktam az ágyba, mert már komolyan unom, hogy "szórakozik" velem. 5 perc sírás után, mint akit elvágtak, mosoly, nagy nevetés, mint ha mi sem történt volna... Nem igazán szeretném ha hisztis lenne. Lehet ez ellen tenni valamit? Hogyan kezeljem?

2012. febr. 2. 11:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Neveld kovetkezetesen es sok sok szeretettel, hisztinek ne engedj, olyankor ne is letezzen szamodra, de ha jofiu akkor sokat jatsz vele. A nem az pedig nemet jelent, nincs olyan, hogy akkor fel ora hiszti utan megis odaadod neki az ollot, hogy megnyugodjon vegre.
2012. febr. 2. 11:52
 2/10 anonim ***** válasza:
A legjobb figyelmen kívül hagyni. Meg kell tanulnia, hogy nem az ő akarata érvényesül. És a kiságyból sem akkor veszed ki, amikor üvölt, hanem amikor abbahagyja. Könnyebben tanulnak, mint hinnéd. Meg persze próbálkoznak ezzel is, azzal is, de lássa rajtad, hogy nem hatódsz meg a hisztitől.
2012. febr. 2. 11:55
 3/10 A kérdező kommentje:
De annyira rossz, amikor egyedül sír a kiságyban. :( Nem szoktam sírni hagyni, de tényleg durva dolgokat tud művelni. És ez már 8 hónaposan tudatos is lehet?
2012. febr. 2. 11:59
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez még csak "hiszti-csíra".

De hát van akarata, meg akarja mutatni, nemtetszését ki akarja fejezni. Ezzel még nincs baj, hiszen a babák is rájönnek előbb-utóbb, hogy van ám akaratuk. A feszültséget, nemtetszést pedig valahogy le kell vezetni, mint ahogy mi felnőttek is kiadjuk magunkból.

Ha tényleg következetes vagy, és türelmes, akkor csak egészséges hiszti lesz belőle, és nem fog a fejedre nőni.

2012. febr. 2. 12:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom még csak két hónapos és már most hisztizik, ha éppen rosszabb napja van... Néha egészen megsajnálom hogy szegénykém biztos valami baja van, és de aztán mindíg rá kell jönnöm, hogy mégsincs... mert ahogy megfogom a kiságyba és rájön, hogy kiveszem már csöndben is van... Elalszik, leteszem, ordít, megfogom már csöndben is van... és ezt játszuk ha éppen olyan napja van... És ilyenkor estére már hulla fáradt, akkor meg már ezért sír... Szóval szerintem simán lehet tudatos egy 8 hónapos baba hisztije. Hogy mit lehet vele kezdeni? Azt nem tudom, nekem nincs szívem sírni hagyni, hiába határozom el... bár így lehet hogy előbb-utóbb a fejemre fog nőni... :S
2012. febr. 2. 12:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is ez a fő bajom, hogy nem akarom sírni hagyni, mert a szívem szakad meg. De ha meg nem hagyom néha egy kicsit, akkor meg a fejemre nő. :( Nem szeretném azt sem, ha az lenne, hogy azt gondolja nem szeretem, mert hagyom az ágyban sírni :( Hiszen ő a mindenem.
2012. febr. 2. 12:33
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
Jo tanacs: Ne rakd be a kisagyba sirni, mert megutalja a kisagyat es nem marad majd meg benne, mert az a siras helye lesz, nem pedig az alvase. Hagyd a szoba kozepen, vagy egy sarokban, ha elmaszik akkor vidd vissza. Nyugodt hangon mondogasd, hogy ha abbahagyja, akkor fogsz vele jatszani, mondokazni, de amig ordit, nem fogja meghallani, hogy mit mondassz neki. Parszor elmondod, es zavarni fogja, hogy csak a szad mozgasat latja, de nem hallja, hogy mit mondassz, es le fogja hallkitani magat.
2012. febr. 2. 12:56
 8/10 anonim ***** válasza:

2 hónapos anyukájának:

2 hónaposan még nem hisztizik. Inkább csak rossz napja van egy babának, mivel még újak számára az érzések, nem tudja másképp kifejezni magát. Anya kezében pedig biztonságban van, míg a kiságy számára olyan nagy, "félelmetes" hely. Nem rég még a pocakodban volt, biztonságban, most meg itt ez a nagy világ. 2 hónaposan tök normális, hogy nem tetszik még neki, ha "egyedül" van és nem érez téged. S a függőleges pózt is jobban szeretik általában ilyenkor még.

Kérdezőnek:

Ha azért sír, mert nem adtál oda neki valamit, vagy nem úgy történt valami, ahogy ő szeretné, akkor nem baj ha egy kicsit sír, és egy picit hagyod őt. Ő kifejezi nemtetszését, te pedig tudatosítod idővel, hogy azért mégiscsak te vagy a "főnök".

Ez nem azt jelenti hogy órákig hagyni kell őt sírni, mert azzal nem kezeljük a hisztit. Hanem azt jelenti, hogy egy kicsit nem figyelsz rá (vagyis úgy teszel, mintha nem figyelnél).

Lehet még kicsi, de már sokat ért. Mondd el neki mi, miért történik. Ha akaratosan sír, ne figyelj rá egy kicsit vagy tereld el a figyelmét, ha viszont másért sír, akkor vigasztald meg.

2012. febr. 2. 12:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Kifejlődik lassan az akarata. Ő azt akarja megfogni, megenni, elérni, de azt nem szabad. Ezt te elmondod, akár ezerszer is, de nem érti, miért nem, amikor ott van, elérhető.

Nekünk is ekkor kezdődött. Nem az az igazi hiszti, nekem van 3 unokaöcsém, úgyhogy tudom, milyen az igazi hiszti, de ilyesmi (csak ezerszer idegesítőbb :D).

Én ha biztos, hogy hiszti volt, megpróbáltam elterelni a figyelmét. Volt, hogy sikerült, volt, hogy nem. Akkor sem vettem fel babusgatni, 1 perc se volt, hogy megunta, és ment tovább.

2012. febr. 2. 12:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezer más baja lehet. Nem hinném, hogy 8 hónaposan hisztizik. Minek? Az, hogy elveszed tőle a játékot és sír, ez mondhatnám, hogy életkori sajátosság. Mégis mit vársz tőle? Ő még nem tudja, hogy most nem játszhat, mert enni KELL, vagy aludni KELL. Lehet, hogy simán jön a foga, vagy görcsölt a hasa, vagy álmos volt...vagy akármi. Azt sem hiszem, hogy meg kellene büntetni egy 8 hónapos babát. Pláne nem azzal hogy beteszed a kiságyba, mert akkor a kiságyra mint büntető eszközre fog gondoloni, és ha egyszer gondol egy nagyot nem fog benne aludni. Hidd el, ő nem azért csinálja ezt, mert veled szórakozik, vagy bosszantani akar. Ő így kommunikál.
2012. febr. 2. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!