Szerintetek ez már hiszti? Hogyan kezeljem?
Szerintem ez még csak "hiszti-csíra".
De hát van akarata, meg akarja mutatni, nemtetszését ki akarja fejezni. Ezzel még nincs baj, hiszen a babák is rájönnek előbb-utóbb, hogy van ám akaratuk. A feszültséget, nemtetszést pedig valahogy le kell vezetni, mint ahogy mi felnőttek is kiadjuk magunkból.
Ha tényleg következetes vagy, és türelmes, akkor csak egészséges hiszti lesz belőle, és nem fog a fejedre nőni.
2 hónapos anyukájának:
2 hónaposan még nem hisztizik. Inkább csak rossz napja van egy babának, mivel még újak számára az érzések, nem tudja másképp kifejezni magát. Anya kezében pedig biztonságban van, míg a kiságy számára olyan nagy, "félelmetes" hely. Nem rég még a pocakodban volt, biztonságban, most meg itt ez a nagy világ. 2 hónaposan tök normális, hogy nem tetszik még neki, ha "egyedül" van és nem érez téged. S a függőleges pózt is jobban szeretik általában ilyenkor még.
Kérdezőnek:
Ha azért sír, mert nem adtál oda neki valamit, vagy nem úgy történt valami, ahogy ő szeretné, akkor nem baj ha egy kicsit sír, és egy picit hagyod őt. Ő kifejezi nemtetszését, te pedig tudatosítod idővel, hogy azért mégiscsak te vagy a "főnök".
Ez nem azt jelenti hogy órákig hagyni kell őt sírni, mert azzal nem kezeljük a hisztit. Hanem azt jelenti, hogy egy kicsit nem figyelsz rá (vagyis úgy teszel, mintha nem figyelnél).
Lehet még kicsi, de már sokat ért. Mondd el neki mi, miért történik. Ha akaratosan sír, ne figyelj rá egy kicsit vagy tereld el a figyelmét, ha viszont másért sír, akkor vigasztald meg.
Kifejlődik lassan az akarata. Ő azt akarja megfogni, megenni, elérni, de azt nem szabad. Ezt te elmondod, akár ezerszer is, de nem érti, miért nem, amikor ott van, elérhető.
Nekünk is ekkor kezdődött. Nem az az igazi hiszti, nekem van 3 unokaöcsém, úgyhogy tudom, milyen az igazi hiszti, de ilyesmi (csak ezerszer idegesítőbb :D).
Én ha biztos, hogy hiszti volt, megpróbáltam elterelni a figyelmét. Volt, hogy sikerült, volt, hogy nem. Akkor sem vettem fel babusgatni, 1 perc se volt, hogy megunta, és ment tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!