Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki szerint 1 év alatt nincs...

Aki szerint 1 év alatt nincs hiszti, azoktól kérdezném, ez micsoda, és hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Nagyon akaratos, 8 hónapos kisfiam ha valamit nem kaphat meg, nem szabad, hihetetlen sikításba kezd. Pl. nem mehet be a fürdőbe, ha nyitva marad az ajtó, elindul felé, és ha becsukom, akkor elkezdi. Néha még a fejét le is hajtja hozzá a földre (anyósom szerint férjem így hisztizett, később még bele is verte a földbe a nagyobb feltűnés kedvéért).

Próbáltam már elterelni a figyelmét is olyankor, néha bejön, de leginkább fel akar kéredzkedni vigaszért. Ugyanez ha pl megkaparint egy papírzsepit, és meg akarja enni.

Volt már, hogy ott hagytam (nem könnyesen sírt), és 1 perc múlva ment tovább. Akkor ilyenkor rontom a köztünk lévő kapcsolatot, ha nem veszem fel, vagy így jó? Én nem is tudom. Minden gyerek ennyire hisztis?

2011. nov. 22. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 10 hos. Néha neki is vannak ilyen hisztijei. Meg kell tanulnia, hogy nem kaphat meg mindent. Ha sírással eléri amit akar, akkor mindég uvolteni fog. Rá szoktam hagyni a dolgokat, nem figyelek rá és 1 perc után már el is felejti a dolgot és megy tovább.
2011. nov. 22. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Minden gyerek ilyen szerintem, csak az a különbség, hogy a szülő mit vesz hisztinek. Ebben a korban normális és jó, hogy kifejezik az akaratukat. Én lányom is rendszeresen csinál ilyet, de mi nem jutottunk el odáig, hogy a földhöz csapkodja magát, mert én kezdettől fogva úgy kezeltem, hogy nem vettem fel a viselkedését. Fogtam és elvittem onnan, adtam vagy mutattam neki másvalamit. Amit csak lehet, engedem, hogy megnézze, megfogja. Van amit persze nem lehet, ebben következetes igyekszem lenni. De ezek főleg veszélyes dolgokra vonatkoznak. Van pl. egy porcelán béka a polcon, amiért meg volt őrülve, visított, hogy meg akarja nézni. Leültünk a földre, és megnéztük együtt a békát. Azóta megtanulta, hogy béka, mutatja a könyveiben, mondja rá, hogy ba-ba, illetve a békának a koronáját is megtanulta, és ha megkérdezem, hogy kinek van még koronája (egyik könyvét nézegetve), akkor rámutat arra, akinek a fején korona van. :-D Szóval sokat tanulnak így is. Ami fontos szerintem, hogy amit nem akarsz neki odaadni, azt tedd el, ne lássa. Illetve ha pl nem akarod, hogy a fürdőszobába menjen, akkor tartsd csukva az ajtót.

Türelemjáték, de megéri szerintem, mert most 15 hós a lányom, de teljesen jól lavírozunk eddig. :-) Pedig van hangja neki is, nem az a csöndes, meghúzom magam típus. :-))

2011. nov. 22. 11:39
 3/9 krisztivan ***** válasza:
Kisfiam is próbálkozós.Én nem veszem figyelembe a "rinyálást"-én így hívom.Mindent ugyan úgy csinálok tovább és mondok neki mintha nem is hallanám hogy Ő most hisztizik.Kb 1-2 perc és már sokkal érdekesebb amit én csinálok vagy mondok.
2011. nov. 22. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Csak nem Kos csillagjegyű...?;)

De viccet félretéve, az én kisfiam is ilyen típusú, bár nálunk az öltözködés/pelenkacsere a mumus, illetve, hogy most már állandóan a földön szeretne lenni, járókán/kiságyon kívül. 7,5 hónapos egyébként.

Megoldást nem nagyon tudom, mert az én fiam nem hagyja abba az üvöltést 1 perc múlva, sőt 2 perc múlva sem. Egyszer kipróbáltam: tornáztam, közben mellettem volt a járókában. 30 percig üvöltött teli torokból, időnként szóltam hozzá kedvesen, vagy adtam neki egy játékot, de semmi sem használt. 30 perc múlva végül lefeküdt a járókában, és mintha semmi sem történt volna, elkezdett játszani egy csörgővel.

De ez a 30 perc nekem nagyon sok..., én is attól félek, hogy a kapcsolatunk romlik emiatt. 1-2 percet én simán hagynám, hogy tombolja ki magát, ha utána továbblép.:)

A figyelemelterelés szokott működni a pelenkázón, az öltözés nálunk mindig játékos-éneklős, máskülönben...

2011. nov. 22. 12:39
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem kos, halak, de oroszlán aszcendenssel, ami látszik is. :)

Annyi anyuka szokott ide írni, akik szerint 1 éves kor alatt nem hisztiznek a gyerekek, de nekem ezek, amiket írtatok, meg a fiam teljesen mást mutatnak. Nem akarom, hogy az maradjon a kis lelkében, hogy anyára nem számíthat, de azt sem, ha nem kaphat meg valamit, mindig álljon a bál.

2011. nov. 22. 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:
8-9 honaposan en is ugyanebben a dilemmaban voltam a lanyommal, akkor hallgattam az "ez nem hiszi 1 eves kor alatt" velemenyekre, most 15 honapos es ott tartunk, hogy veri a fejet a falba, foldbe vagy a butorokba. Most sokkal nehezebb mar leszoktatni, es banom, hogy par honapja nem kezdtem el leszoktatni a hisztirol.
2011. dec. 1. 23:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is így dühöng, 10 és fél hós. Olykor annyira behergeli magát, hogy úgy csinál, mintha beleharapna a szőnyegbe mérgében. Nem veszek tudomást ilyesmiről, nevetve szoktam neki mondani, hogy itt nincsenek hisztis babák, aztán foglalkozunk mással. Rögtön abba hagyja. De amikor be kell raknom a kiságyba pár percre, mert ki kell mennem, őurasága szinte rángatja a rácsot, és olyan hangot ad ki, mint egy kutya, amikor morog!:) Persze attól még ki kell bírnia azt a pár percet, de nekem ijesztő néha, hogy milyen akaratos... Folyton kúszna, mászna,állna, és ha lekorlátozzuk kis időre is, kész a balhé. Hát a törölközésről, öltözésről nem is akarok már írni...
2011. dec. 1. 23:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem 9 hónaposak múltak a fiúikreim:) Háát, az egyikük tényleg hisztis...bárki bármit mond,hogy ilyenkor még nincs hiszti, én már nem hiszem. A másik babám nem csinálja azt,amit ikertesója, ő sokkal nyugisabb. A kis hisztis babám pl. csak azért,mert 1 mp.-cel késöbb raktam a kaját a szájába,mint ahogy azt ő gondolta,elkezdett visítani,hátravágta magát az etetőszékben és rugdosódik...ezeket amúgy minden helyszínen, a földön is eljátsza és nála jó sokáig tart. Sőt, van, hogy abbahajgyja, aztán még 1-2 perc elteltével újra csinálja. (pl. mert ránézek és akkor csinálja,hogy ő még mutassa, hogy neki baja van:))) Én sokszor csak nevetek ezen (persze nem elötte), mert magamat látom benne, anyuék is mindig mondják,hogy én is ilyesmi vtam. Nekem amúgy Kos a jegyem Oroszlán aszcendenssel...de a kisfiaim vízöntők halak aszcendenssel.

Én a rugdosódástól félek inkább, meg már látom magam elött, amikor majd úgy másfél-két évesek lesznek, hogy pl. valahol a kicsim a földhöz veri magát és próbál rugdosódni:(( Valakinek erre tippje? Mármint a rugdosódásról leszoktatásra. Most természetesen csak annyit csinálok,hogy finoman, de határozottan megfogom a lábát... viszont megpróbálok nem rá figyelni ezek után.

2011. dec. 2. 10:27
 9/9 anonim ***** válasza:

2 gyerekem van egy 4 és egy 1 éves. Amikor a nagy kisebb volt akkor ezt a fajta viselkedést én is hisztinek vettem aztán nagyobb lett és megtudtam milyen az igazi hiszti. Mert az igazi hiszti nálam nem az, hogy földhöz vágja magát, mert nem mehet be a fürdőbe (nem pancsolhat a kutya vizébe stb) Hanem, hogy valamit direkt nem csinál meg vagy csak azért sem úgy csinálja, és csak azért, hogy bosszantson és megnézze mit reagálok rá.

Persze a kicsi is elterül a földön, mint a te fiad, de az kevésbé bosszant, vagyis egyáltalán nem. Inkább amikor a nagy indulás előtt nekiáll vergődni, hogy másik sapka kell pl.

Leszögezem nem szoktam engedni a hisztijének, de a gyerekek nagyon kitartóak tudnak lenni :)

2011. dec. 2. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!