Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A hajam max 10cm-et nő és...

A hajam max 10cm-et nő és aztán teljesen eltörik és csúnya! Szoktam néha vasalni de nem sokszor! Valakinek valami ötlet hogy mit tudnék vele csinálni hogy gyorsan nőjön és egészséges maradjon?

Figyelt kérdés

2022. máj. 28. 16:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

AHA és BHA & PHA hámlasztókban, C vitamin szérumokban, Panthenol, azelainsav stb. szerinted ezen termékek milyen összetevőkből állnak? Vagy egy általános fényvédő?

Mégis számos rutin alapját képezik, teljesen biztonságos, óvatos használattal.

2022. máj. 30. 14:24
 12/24 anonim ***** válasza:
36%

10-re mert ezt írtad: "A "természetes" termékek többnyire népbutítás és pénzlehúzás. Otthon kotyvasztott dolgok meg tiltólistásak.

Azért mert egyetlen egy gyógynövényt ajánlottam a Kérdezőnek, illetve leírtam, hogy a természetes hatóanyagok felé célszerű orientálódni véleményem és tapasztalat szerint. Amit valakik évek óta megelégedettséggel használnak, arra ilyet írsz, hogy tiltólistás az nem tudom mi ha nem támadás.:D Én írtam elfogadom ha itt tartasz a szépségápolásban. Te is tegyél így másokkal, akik másra esküsznek.

2022. máj. 31. 10:26
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olyan mindegy, hogy.. Segíteni szeretnék, nem kötekedni.

A szilikonmentesség egy akkora nagy marketingfogás, hogy az valami hihetetlen. Nem azon múlik, a haj állapota, hogy CGM vagy nem. Olaplexről mondjuk már biztos, hallottál.

Egy már eleve sérült hajat nem kell védeni a szilikontól, pont az védi azt meg, mivel segít visszaállítani a hidrofób állapotát a hajnak - értsd: nem duzzad meg a víztől a haj és válik ezzel még sérülékenyebbé - Szóval attól, hogy valamiben szilikon van, az nem az ördögtől való. Hozzátenném, hogy szilikonból rengeteg féle létezik, ezért is egy tévhit ez. Például maradjunk az Olapex-6-nál, melyben dimethicone van izopropilalkohollal, ami szilikon oldószer.. A szilikon színvédelmet nyújt, hővédő hatású. tudományos bizonyíték pedig nincs a fejbőrre gyakorolt negatív hatásairól, azaz hogy "befulladást", hajhullást okozna.

Nézzük mondjuk a szulfátot, amiről mindenki is azt gondolja, hogy szétszárítja a hajat és csak azért, mert szulfátos a termék. Valóban ezek felületaktív anyagok, amik hatékonyabban távolítják el a koszt, ezért "erősebben" tisztít. DE a nem szulfátos sampon ugyanerre képes..

"Egy szulfátmentes termékben általában Sodium C14-16 olefin sulfonate-tal helyettesítik, melynek aggersszivitása nem sokban tér el pl. egy SLES-étől." Senki nem vitatja, hogy mindennapos erős használat mellett ne lenne vele gond, DE nem bélyegezhetünk meg egy terméket, hogy "ne használj ilyet, mert ebben szulfát van és leesik a hajad!" Ez nem ilyen fekete-fehér.

A hajápolás egy összetett, komplex folyamat, érteni kell az összetevőkhöz, nem árt egy stabil kémiai ismeret sem, mielőtt termékeket szídna az ember vakon, mondván jajaj ebben szilikon van! Ettől nem lesz automatik szar egy termék. Nem mellesleg te álltál bele elsőre egy tartalmas kommentembe, ahol azzal érveltél egy termék ellen, hogy KRÉMMÁNIÁN mit írtak róla.

Ugye tudod, hogy akikre én támaszkodom, azok szakértői a témának, nem "hobbihajápolók", hanem szakemberek komoly háttértudással. Ezt az első kommentem után nem tudhattad, oké, de ha valamihez nem értesz, akkor nem mondhatsz ilyen egyértelműen ellent. Én is ki vagyok, hogy most megmondjam, hogy nekem van jó hajápolási rutinom, nem feltétlen, mert hozzájuk képest én még így is lófenét se tudok, ezért tanulok minden nap ebből valami újat.

Ez olyan, mintha a Zsidróba állnék bele - most csak egy példa - hogy hallod Tamás szerintem ez nem így van.

Vannak jó természetes alapanyagok hajra, mondjuk a kókuszolaj. Én minden rutinom kókuszolajjal kezdem, DE nem vetem meg a kémiai anyagokat sem, ha kellően tájékozódom. 6 fázisú rutinom van, brutál, hogy mit értem el eredményben a hajammal az ő segítségükkel - a bőrömmel egyaránt, nagyon hálás vagyok ezért. És igen, ott is van egy vegán termékem.

Tehát konklúzió: egyik oldalt sem kell leszólni, mindkettőre szükség van, a kemikáliákban tájékozódni kell megfelelő forrásokból.

Örülök, ha ezzel akár egyembernek is segítek tudatos szépségápolásra lépni.

2022. máj. 31. 12:14
 14/24 anonim ***** válasza:
71%

Azért írtam a szilikonmentes sampont mert a cassiához az kell, semmi másért!:D Nekem is van szilikon a jelenlegi samponomban.:)

Nekem igenis többet jelent egy egysíkú pozitív vélemény sorozat a felhasználóktól krémmánián mint egy fizetett blogoló, aki azért kap pénzt, hogy adott termék mellett érveljen, ezek nem "Zsidrók"! Azért is szeretem krémmániát mert ott vannak szépen az összetevők, amikhez igen értek, de köszi a javaslatot, hogy tanuljak. A jó pap is holtig különben. Máskülönben nem is szóltam le a válaszod, mondtam, hogy használtam/használok professzionális termékeket, de a "brutál hatást" leírtam mivel értem el.

2022. máj. 31. 19:20
 15/24 anonim ***** válasza:
36%
Jaj gyorsan pontosítok még mielőtt tovább védenéd a semmiért azokat akiket követsz instán, hogy nem szólom le a munkásságukat hisz nem ismerem, (csak a tilos az itthoni konyvasztást amit itt olvastam) de tudjál róla orvosokat is lefizetnek gyógyszerek promotálásáért illetve felírásáért, naivság azt hinni, hogy a bloggereket nem. Sokszor van kisebb árfekvésben ugyanolyan jó termék...stb. Plusz azt is hozzátenném, hogy természetesen Zsidrótól elkezdve az atyaúristen véleményével is szembe mennék, ha kipróbálás nélkül bármelyik természet ajándékát leszólnák.
2022. máj. 31. 19:39
 16/24 anonim ***** válasza:
50%

Azért én sem most jöttem le a falvédőről, ezért annyit tennék csak hozzá, hogy marketing szakember vagyok. (: Ha valaki, én tudom, mi az influencerek- "fizetett blogoló" - fogalma és mi az a fizetett promóció.

Én nem influencereket követek, pláne nem a celeb-fajtát. Ezek az emberek a saját tapasztalataikat és tudásukat használják fel arra, hogy segítsenek a követőiknek, kérdéseket válaszoljanak meg számukra. Nem egyszer előfordult, hogy neves nagy márkák termékeit húzták le, azért biztosan nem kaptak pénzt. Van egy barátnőm, aki szintén kozmetikus. Ő is hasonló berkekben mozog és neki nagyon nem mindegy, miket tesz magára - sajnos egy alapbetegség miatt - és biztos, hogy egy barátnőm nem jönne nekem fizetett promócióval.

"az atyaúristen véleményével is szembe mennék, ha kipróbálás nélkül bármelyik természet ajándékát leszólnák." - nem szólják. És kipróbálták, ezeknek az embereknek ez a szakmájuk, mégegyszer mondom, nem influencerek akiknek a kezébe nyomnak egy terméket és életében először látja. De hogy saját tapasztalatból meséljek: én már nagyon régen átmentem a természetes hajápolás rögös útján. Hónapokig próbáltam ki házi keverékeket, különböző olajokat stb. önmagában attól nem lett változás, DE attól sem, ha csak kemikáliás, rossz minőségű termékeket használtam ész nélkül. Mind a kettőben szükség van a tájékozódásra, tudatosságra. És ebben az esetben, nem is kell százezreket költeni.

Én elfogadom mások álláspontját a hajápolásban, segíteni akartam a kérdezőnek, azonban ezért cserébe elvárnám, hogy más is megtegye ezt.

Mielőtt azt mondanád, hogy elfogadtad és nem volt sértés:

" Ha már ilyen insta okos vagy legalább ne terjeszd a rágalmat a természet ellen! ". Hát, köszönöm szépen ez igazán szép volt. Főleg, hogy nem is igaz.

2022. jún. 1. 13:33
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Jaj és kérdező, kérlek ne haragudj a hosszú thread-ért. (: Ezek csak tanácsok, azt fogadsz meg, amit szeretnél, ezt ki kell tapasztalni. Sok sikert kívánok hozzá! (:
2022. jún. 1. 13:33
 18/24 anonim ***** válasza:
36%
De igaz, mert abszolút leszóltad a cassiát amit valószínűleg életedben nem használtál még különben nem mindenféle más természetes anyagokról meg rögös utakról írnál, hanem leírtad volna már a lényeget, hogy az EGYETLEN anyag amit ajánlottam kipróbálásra vajon miért nem vált be, de ilyenről még nem is hallottam, hogy valakinek ne lett volna csodás. Abszolút nem akartad végig megérteni mit mondok csak valamiért tök feleslegesen megsértődtél pedig semmi ilyesmi nem volt szándékomban úgyhogy ne fárassz már légyszíves itt tovább senkit. További kellemes sajátos hajápolást Mindenkinek!:)
2022. jún. 1. 18:49
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én senkit nem fárasztok, most is mi ez a modor, ne haragudj?Nem értem miről beszélsz. Teljesen semleges hangvételben írok és belekötsz. Nem szóltam le a cassiádat, nem is akartam leszólni. De az sem azt jelentené, már ne haragudj, hogy a "természet ellen" terjesztem itt a "rágalmaim". Milyen felindulásból mondasz valakinek ilyesmit? Én csak javaslatokat tettem és hogy ne becsméreljük ilyen módon más hajápolási javaslatait, mert az egy dolog, hogy neked mi jött be, vagy nekem és másnak mi fog. Nincsen egyetlen csodaszer.

Az előbb írtam le, hogy elfogadom az álláspontját bárkinek, csak segíteni akartam. Most ha ezek után én kötekedem, abszolút elvesztettem a fonalat.

2022. jún. 1. 19:11
 20/24 anonim ***** válasza:
36%
Engem nem zavar, hogy nem fejezed be és még mindig nem érted (Kérdezőt már lehet), pedig leírtam már, miért kellett megvédenem az egyetlen természetes ajánlatom, mert ezt írtad: "A "természetes" termékek többnyire népbutítás és pénzlehúzás. Otthon kotyvasztott dolgok meg tiltólistásak." Én hangvételem is normális, nyugodt, mosolygós volt végig. Te hogy miket képzeltél bele a válaszaimba nem tudom. Lehet normálisan is kérni valaki, hogy "ne fárassz már LÉGYSZÍVES", de úgy látszik mindenben támadó jelleget lattál bele, pedig nem így volt! Én is csak próbáltam segíteni és más megközelítést is mutatni...de hagyjad már tényleg ezt a témát!:D
2022. jún. 2. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!