Amikor valaki azt mondja, hogy nincs ideje hajat mosni, azt mégis hogy érti?
Hosszú hajam van, gyorsan mosom, és így is 15 perc a hajmosás. Ráadásul göndör, amit nem szeretek, így plusz 45 perc kiszárítani a hajamat.
Megértem, hogy egy anyukának nincs erre ideje, holott nekem nincs gyerekem. Hihetetlen viszont, hogy te milyen buta vagy.
Nem tudom, milyen hajad van vagy hol élsz, de rohadtul nem 2 perc hajat mosni.
Nem vagyok anyuka, de még így meg tudom érteni, miért nem mosnak hajat naponta, pláne, hogy egy gyerek ISZONYAT fárasztó. Még az alkalmi babysitterkedés is le tudja szívni az energiáimat.
Nekem derékig érő, dús, göndör hajam van, amit általában hetente egyszer mosok, de az olyankor egy fél-1 órás procedúra mindennel együtt, és nem, nem azért, mert énekelgetnék a zuhany alatt, hanem mert nem csak samponozásból áll a rutinom (bár már az is tovább tart 2 percnél, hogy egyáltalán mindenhova eljusson a sampon), balzsamozásnál szoktam kifésülni a hajam (szintén több percig tart, mert sok a hajam és könnyen kócolódik), és még ezután is több dologgal ápolom, mert a göndör haj sokkal jobban ki tud száradni, mint az egyenes.
Hajszárítót én speciel nem használok, de ezt nem mindenki teheti meg. Akinél nincs olyan meleg otthon, annak muszáj megszárítania, hogy ne fázzon meg, arról nem is beszélve, hogy rohadtul nem praktikus vizes hajjal aludni (nekem pl. attól nagyon fura lesz a formája, ha elalszom - ha neked ugyanúgy néz ki a hajad, ha vizes hajjal alszol, az azt jelenti, hogy nincs semmiféle tartása).
A szárazsampon használata viszont valóban 2 perc - 1, amíg ráfújod a hajadra reggel, és 1, amíg kidörzsölöd/fésülöd belőle reggel. Nem tudom, hogy lehet ezt egyenlő időnek tekinteni egy egész hajmosással.
Összegezve, ha neked 2 perc a hajmosás, akkor vagy nyertél a genetikai lottón, VAGY 3 szál egyenes hajad van, VAGY ugyanolyan igénytelenül nézel ki, mintha nem mosnál hajat, mert a “hajmosásod” nem egy egészséges, teljes hajmosási rutin, amit fodrászok is ajánlanának.
A problémás hajjal muszáj foglalkozni, mert igénytelenül néz ki megfelelő ápolás nélkül.
De ha valakinek annyi idő, mint neked, az tényleg nem időhiány miatt van.
Viszont amúgy neked nem problémás a hajad, és gyanítom időd rengeteg van, szóval neked ez nem probléma. Akinek van ideje kiírni egy ilyen kérdést, és vitatkozni, az annyit jelent, hogy mások időhiányát nem tudod megérteni.
Azt viszont nem értem, hogy mi a kérdés lényege.
Ha valaki egyedül neveli a kicsi gyerekeit, és mellette rengeteget dolgozik, akkor annak az az idő is számít, azon túl, hogy a nap végére már hulla fáradt.
Amúgy miért fontos más haja neked?
Még nekem is több mint két perc a mosás, pedig vállig érő hajam van.
Vizes hajjal egyszerűen nem tudok elaludni. Fekszem, egyre jobban fázom, folyik a víz a hajamból mindenhová, vizes a ruha, a párna, a takaró, lassan tizenkettőt út az óra én meg 3:30-kor kelek, 4:20kor megy a buszom.
Biztosan nem vagyok ezzel egyedül.
Van akinek olyan a frizurája, hogy be kell szárítani formára minden egyes mosás során. Ez főleg annak van, aki már nem fiatal és elkezdett elfogyni a haja. (Igen, a nők haja is fogy az idő előrehaladtával.)
De kérdező, inkább örülj neki hogy tele vagy energiával és nem esik nehezedre a hajmosás, ne mások életén csámcsogj.
Ugyan meg nem vagyok anyuka, viszont ismerem azt az erzest,amikor szo szerint szarni sincs erom elmenni, annyira kimerult vagyok, a munka es tanulas miatt. Orulj neki, hogy te meg nem voltal ilyen helyzetben kerdezo!
Van az ugy, hogy idom lenne ra, de olyan kimerult vagyok, hogy eppenhogy csak elerek az agyig es alszok reggelig. Nem hogy hajat nem mosok, de meg furdeni se furdok, ha szinte ajultan erek haza az egesz napos hajtas miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!