Miért vágja le sok lány a haját, ha valamilyen változás jön az életében?
Mert ha valaki úgy érzi, nem tudja kontrollálni az életét, jó érzés legalább a külsődet kontrollálni.
Vagy egy szakításnál ez az “elengedés” szimbóluma is lehet (mert ahhoz is nagy elhatározás kell, hogy a több éve növesztgetett hajadtól megválj).
Például.
Sok esetben már előtte is le akarta vágatni, de a pasi ezt szerette benne, szóval meghagyta.
Iskola, munkahely váltás meg ideális a stílus váltásra. Úgyse ismernek még, a mondjuk kicsit nőiesebben öltözöl, nem fog feltűnni. Sőt, sok helyen kicsit idomulni kell az új szerephez.
Pl pincérnőként fel kellett kötni a hajat, de az irodai munkához már nem.
Egy változás az életbe amit sosem mertünk máskor kipróbálni vagy meglépni.
4 éve költöztem el egy nagyvárosba és akkor megfogadtam hogy eladományozom a hajamat mert új hely, senki sem ismer. Azóta megnövesztettem én is. (azért vágattam le mert másokon akartam segíteni)
Nekem nagyon nagy megkönnyebbülés volt az érzés
Azt nem tudom, hogy más miért, de nekem pl. meg kellett szabadulnom a festett-szőkített-melírozott-göndörített rossz állapotú loboncomtól ahhoz, hogy szépen megnöveszthessem. Elhatároztam magam, levágattam rövid "pixie" fazonra, és úgy kezdtem növeszteni, többé nem "kínoztam". Mostanra derékig ér és szép egészséges. Előtte ronda töredezett, lestralált volt, nem lett volna szép hosszabban se.
Én is erre keresem a választ.
3 hónapja szakítottam a barátnőmmel. Erre ő levágatta a haját nagyon rövidre.
Erről én nem tudtam.
Majd újra összejöttünk de csak írásba beszéltünk és amikor megláttam rövid hajjal el sem hittem
Nekem sok barátnőm van, akinél az a helyzet, mint amit az 5-ös mond, hogy a párjuk "nem engedi".
Egyik barátnőmnek eszméletlen jól áll a pixi (gondoljatok Ginnifer Goodwin-ra), de a férjének a hosszú haj tetszik. Szerintem asszonyos vele, neki se tetszik, nekem mindig küldözget rövid hajakat, hogy bárcsak olyan lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!