Milyen pozitiv valtozasokat hozott a gyermeketek eleteben a bolcsi?
A lányommal már túl vagyunk a bölcsis időszakon (ősszel iskolás lesz), a fiam november óta bölcsis.
Bár két különböző bölcsibe jártak, egyikük esetében sem tudok negatív változást mondani, csak pozitív tapasztalataink voltak. A lánynál mivel első gyerek, én is kicsit "meghaltam", sírva jöttem ki a bölcsi kapun az első pár hétben, pedig ő nagyon jól érezte magát ott. Nem sírt utánsm sosem. Pár szót mondott már, mikor kezdte a bölcsit, és alig 3 hónap alatt folyékonyan, mondatokban kezdett beszélni. A gyerek húzzák egymást, így sokkal gyorsabban fejlődnek, mint egyedül. Óvodába szoktatnom sem kellett, annyira könnyen ment. Ellentétben azokkal a csoporttársakkal, akik nem voltak bölcsisek.
A fiam esetében könnyebb dolgom volt, hisz mar tudtam, milyen egy beszoktatás, így nyugodt tudtam maradni, és nem stresszeltem, sírtam, mikor ott kellett hagynom. Szerintem mivel érezte, hogy nyugodt vagyok, ő is az volt. Nem volt sosem sírás, mindig boldogan fut be a csoportba. Ő le van maradva a fejlődésben az átlaghoz képest, amire mindenki (orvos, védőnő) csak legyintett, hogy csak lusta. A bölcsiben viszont felfigyeltek erre, és fejlesztésre küldték. Ennek hála az elmúlt fél évben sokat fejlődött, és lassacskán beéri a társait. Ha nem ment volna bölcsibe, lehet, senki nem küldi sehova, és nem itt tartana most.
2 évesen ment. Szeptemberben kezdte, decemberben indult meg a bestéd (előtte semmi sem volt)
Nagyon visstahúzódó (sőt félős volt) amolyan igazi nebáncs virág típus. Kb ez is decemberben rendezeződött. Addig csak sírt és elvonult ha elvették a játékát.
Akkor már jelezte, esetenként kiált magáért.
Ami romlott:
Az evése. Rohadt válogatós lett és jött a "nem szeretem" korszak (arra ami addig a kedvenc volt, és arra is amit még nem is evett)
Illetve volt egy kis visszaesés a szobatisztaságban.
Ez a gondozónővel elrendeződött
(reggel otthagytam és hiába h nem volt baleset soha ő biztos ami tuti pelenkát húzott rá.)
Semmi pozitív hatása nem volt. A beszéde késett, a bölcsi nem oldotta meg. Ellenben szétkaptak a hozzá nem értő gondozók.
A gyerek feszült lett, délutánonként stresszlevezetés volt 1-2 órán át.
Gyűlöltem minden percét, és a többi gyerekemet nem adtam be.
Sajnos ilyen is van.
Dumadumadumaduma.😃
És imádnak ott mindenkit.:)
Ez a 'hozza nem erto gondozok' rohej.
Sokat tanul egy kisgyermeknevelo ahhoz, hogy ott lehessen. Nem azert van ott mert egy hozza nem erto valakit oda bevallogatnak. Csak ugy mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!