Betta55 kérdése:
GYED 2012-ben. Ki mit tud a változásokról? Nekünk nem
kompenzálnak? Mivel, így 12.100 ft. -tal kevesebbet
kapunk, akik minimálbéren voltunk.
Nem, nem kompenzálnak. Csak a maximumot emelték fel, természetesen. Most majd kevesebbet kapunk, mint a jelenlegi minimálbér. Fincsi...
2012. jan. 6. 15:16
aztaa,én abban a hitben voltam,hogy kompenzálják! :(
2012. jan. 6. 15:42
3/24 A kérdező kommentje:
Ez aztán k...a jó!Szüljön az ember gyereket?Mire?Sajnos sokan vagyunk akik minimálbérre vagyunk bejelntve,a többit kézbe kapjuk (amig dolgozunk)!Biztos, hogy nincs kompenzálás?Szó volt valami szociális hálóról.Akkor az mi?
Hát, ha félretetted volna, amit zsebbe kaptál vagy fizettél volna utána járulékot,akkor megérteném a kiakadásodat.
Én meg az ilyenen vagyok kiakadva.
Igen, maxot kapok, de az én fizetésem fele ment adóra. Én fizettem az államnak, most meg is kapom a jutalmamat.
Kérd a különbözetet a munkáltatódtól vagy jelentsd fel, hogy minimálbérre jelentett be.
2012. jan. 6. 15:50
5/24 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy van aki max. gyedet kap!Én 94.000-re voltam lejelentve és kerestem 105-öt nettóban!Szigetvár térségében nem ugrálhatsz,hogy jelentsenek be!Raktam volna félre?Félévente 160.000 ft-os tandíj mellett?Én meg az ilyeneken akadok ki,mint te!De nem a lényeg,hanem állam bácsi megkárosítja megint azt a réteget,ahonnan népesedés növekedést vár!Megélni meglehet így is,de félre tenni nem!Gondolom kedves utolsó neked ilyen gondod nincs,aminek tényleg örülök!
6/24 A kérdező kommentje:
Hogyérted,hogy megkapod a jutalmadat?!A tied is csökken részben!
Én több, mint negyedmilliót kerestem. A jutalmam a max gyed.
Ami nem lesz kevesebb idén sem, sőőőőőt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Nekem is volt tandíjam, amit fizettem, nem vagyunk gazdagok. Nem mentem minimálbéres munkahelyre. Igen, nekem ez fontos volt. A gyerekvállalásnál ez is szempont volt, hogy mennyi lesz a gyedem.
Sőt a 2. gyereknél is számoltunk előtte.
Ne az állambácsit szidd, hanem a munkáltatódat. legalábbis a mostani helyzetedért.
Nem fizettél sok adót=nem kapsz sok juttatást
puszta matek és logika.
2012. jan. 6. 17:17
és lepontozhatsz megint, csak az igazat mondom.
2012. jan. 6. 17:18
Akik max. GYED-et kapnak, azoknak nem csökkent, eddig 88.191 Ft-ot kaptam és most a minimálbér emelés miatt 96.348 Ft-ot fogok, illetve mindenki, akinek a fizetése eléri a minimálbér 2x-t, ha jól tudom. A kompenzációval kapcsolatban nem értek egyet, aki nem fizeti rendesen a járulékot, azt miért kompenzálnák? Én még dolgoztam, rengeteg adót, TB-t és egyéb járulékot fizettem, bőven van miből "visszafizetnie" az államnak. Az más kérdés, hogy nem az ilyen munkavállalókat kellene büntetni, mint a kérdező is, hogy a munkáltatójuk nem hajlandó rendesen bejelenteni, hanem valahogyan a munkáltatót és visszaszorítani ezt a szürke és fekete gazdaságot, mert ha mindenki rendesen be volna jelentve annyira, amennyit valójában keres, akkor nem tartana itt az ország!
2012. jan. 6. 17:26
10/24 A kérdező kommentje:
Lepontozni, nem pontoztam senkit, nem szokásom!Hát ennyi fizetéssel, azért szegénynek sem mondanálak!Örülök,hogy megvan a jutalmad!:-) Ezen a részen örülünk, hogy van munkahelyünk!De mindegy!Nem veszekedni akarok, hanem megtudni a kérdésemre a választ, amit megkaptam, hogy nálunk nincs kompenzáció éljen a 45 ezer és a családi + apuka fizetése!Ha lelettem volna jelentve akkor sem kapnám meg a kompenzációt, erről ennyit! Hol lehet manapság ennyit keresni?Én könyvelőként dolgoztam és elvégeztem egy számviteli fősulit,de ez még mindig alsó bérrátába tartozik Szigetváron!
Kapcsolódó kérdések: