Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » GYED 2012-ben. Ki mit tud a...

Betta55 kérdése:

GYED 2012-ben. Ki mit tud a változásokról? Nekünk nem kompenzálnak? Mivel, így 12.100 ft. -tal kevesebbet kapunk, akik minimálbéren voltunk.

Figyelt kérdés
2012. jan. 6. 15:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
A 96e Ft-ra (mint max gyed) még rájön a családi pótlék, úgy értitek?
2012. jan. 6. 17:32
 12/24 A kérdező kommentje:

Kedves 9.!

Azért vártam a kompenzációt,mert a munkavállalóknak adják,ha a munkáltató átvállalja egy részét.Akik viszont állományban vannak csak,azokkal nem történik semmi!Ez ami zavar!Ugyanis, ha 2 év múlva jön a kistesó,akkor szintén a 94ezerből számolnak!Ez a gáz nekem!

2012. jan. 6. 17:33
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a 96ezerre még rájön a családi pótlék és a családi adókedvezmény is, tehát ez csak tisztán ennyi. Ha van két gyermeked, akkor még plussz 20.000 Ft családi adókedvezmény (ha Te veszed igénybe és nem a párod), valamint a 26.600 Ft családi pótlék. (én így tudom)
2012. jan. 6. 17:38
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket 7.válaszoló, már tudom pontosan mennyire számíthatok!Erről ennyit!köszi mindenkinek!Élményekkel teli babázást kívánok!
2012. jan. 6. 17:44
 15/24 anonim ***** válasza:
Sajnos az ember nem közölheti a főnőkével, hogy jelentse be rendesen. Nekem 95ezer volt a bruttóm, akkoriban ez szép összeg volt, aztán egyszer csak kezdett elmaradni a béremelés. A bruttó végül maradt, a nettót még emelték. Aztán amikor a cég is kezdte megérezni a válságot, mindenkit 4 órára jelentettek át! Tetszett, nem tetszett, ez volt. Én meg fizettem magam után a 8 órás járulékot és adókat, és nem csak a munkavállalói, hanem a munkáltatói oldalon is, ha nem akartam a 4 órás bért hivatalosan! És így bizony kb. annyit fizettem, mint ha normális bruttóm lett volna! Akkor már elkezdtük a babaprojektet, 3 évbe telt sajnos...Kb. 6 éve ugyanannyi a bérem. Erről nem tehetek. Örülök, hogy volt állásom! Szerintem a minimálbéresek 3/4-e így van ezzel.
2012. jan. 6. 17:46
 16/24 anonim ***** válasza:

Bruttó negyedmillió, nettóban 130 e ft-ot kaptam a régi adózás szerint.

Könyvelő-számvitel-pénzügy-számlázás. komplex ügyintézés 8-18-ig.

Gyöngyösi főiskola, könyvelő végzettség, irodavezető végzettség.

Csak amiért megkérdezted kedves kérdező.

Budapest.

2012. jan. 6. 17:56
 17/24 anonim ***** válasza:
12 év munkatapasztalat, 35 éves.
2012. jan. 6. 17:58
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
sajnos arról, hogy minimálbérre van bejelentve valaki, a legkevésbé sem a munkavállaló tehet! A törvények tehetnek róla, hogy ezt megengedik egy munkáltatónak! Ha nincs másik állás, akkor az ember KÉNYTELEN elfogadni a minimálbéres bejelentést, hogy ne haljon éhen. A mocskos munkáltatók ezt meg ki is használják.... én max gyedet kaptam, de inkább visszamegyek dolgozni 6 órába GYES mellett, mert még a max gyed sem elég.... 17 évig dolgoztam szülés előtt magas bérrel bejelentve, volt olyan év, hogy 2 millió Ft adót fizettem be! Mégsem kaptam egy fillérrel sem többet annál, mint aki negyedannyit tett be.... szóval amennyire meg van lefelé ez az igazságtalanság, meg van felfelé is....
2012. jan. 6. 18:00
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Kedves bruttó negyedmilliós! Remélem kirúgnak majd, és akkor kapsz 3 havi munkanélkülit, és kívánom, hogy ne találj munkát egy jó darabig! Mert ez veled is megtörténhet!! Írhatsz bármit, a szerencse forgandó!
2012. jan. 6. 22:21
 20/24 A kérdező kommentje:
Ne bántsátok egymást csajok!Én örülök, ha valakinek jobban megy, majd egyszer talán nekem is jobb lesz,de nem most!A pénz nem minden, igaz jó, ha van!Nekem a kisfiam mindent kárpótól!Ezt a két évet, meg a gyes időszakát csak túl éljük valahogy!Fel a fejjel!
2012. jan. 7. 06:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!