Betta55 kérdése:
GYED 2012-ben. Ki mit tud a változásokról? Nekünk nem kompenzálnak? Mivel, így 12.100 ft. -tal kevesebbet kapunk, akik minimálbéren voltunk.
Figyelt kérdés
2012. jan. 6. 15:14
11/24 anonim válasza:
A 96e Ft-ra (mint max gyed) még rájön a családi pótlék, úgy értitek?
12/24 A kérdező kommentje:
Kedves 9.!
Azért vártam a kompenzációt,mert a munkavállalóknak adják,ha a munkáltató átvállalja egy részét.Akik viszont állományban vannak csak,azokkal nem történik semmi!Ez ami zavar!Ugyanis, ha 2 év múlva jön a kistesó,akkor szintén a 94ezerből számolnak!Ez a gáz nekem!
2012. jan. 6. 17:33
13/24 anonim válasza:
Igen, a 96ezerre még rájön a családi pótlék és a családi adókedvezmény is, tehát ez csak tisztán ennyi. Ha van két gyermeked, akkor még plussz 20.000 Ft családi adókedvezmény (ha Te veszed igénybe és nem a párod), valamint a 26.600 Ft családi pótlék. (én így tudom)
14/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket 7.válaszoló, már tudom pontosan mennyire számíthatok!Erről ennyit!köszi mindenkinek!Élményekkel teli babázást kívánok!
2012. jan. 6. 17:44
15/24 anonim válasza:
Sajnos az ember nem közölheti a főnőkével, hogy jelentse be rendesen. Nekem 95ezer volt a bruttóm, akkoriban ez szép összeg volt, aztán egyszer csak kezdett elmaradni a béremelés. A bruttó végül maradt, a nettót még emelték. Aztán amikor a cég is kezdte megérezni a válságot, mindenkit 4 órára jelentettek át! Tetszett, nem tetszett, ez volt. Én meg fizettem magam után a 8 órás járulékot és adókat, és nem csak a munkavállalói, hanem a munkáltatói oldalon is, ha nem akartam a 4 órás bért hivatalosan! És így bizony kb. annyit fizettem, mint ha normális bruttóm lett volna! Akkor már elkezdtük a babaprojektet, 3 évbe telt sajnos...Kb. 6 éve ugyanannyi a bérem. Erről nem tehetek. Örülök, hogy volt állásom! Szerintem a minimálbéresek 3/4-e így van ezzel.
16/24 anonim válasza:
Bruttó negyedmillió, nettóban 130 e ft-ot kaptam a régi adózás szerint.
Könyvelő-számvitel-pénzügy-számlázás. komplex ügyintézés 8-18-ig.
Gyöngyösi főiskola, könyvelő végzettség, irodavezető végzettség.
Csak amiért megkérdezted kedves kérdező.
Budapest.
17/24 anonim válasza:
12 év munkatapasztalat, 35 éves.
18/24 anonim válasza:
sajnos arról, hogy minimálbérre van bejelentve valaki, a legkevésbé sem a munkavállaló tehet! A törvények tehetnek róla, hogy ezt megengedik egy munkáltatónak! Ha nincs másik állás, akkor az ember KÉNYTELEN elfogadni a minimálbéres bejelentést, hogy ne haljon éhen. A mocskos munkáltatók ezt meg ki is használják.... én max gyedet kaptam, de inkább visszamegyek dolgozni 6 órába GYES mellett, mert még a max gyed sem elég.... 17 évig dolgoztam szülés előtt magas bérrel bejelentve, volt olyan év, hogy 2 millió Ft adót fizettem be! Mégsem kaptam egy fillérrel sem többet annál, mint aki negyedannyit tett be.... szóval amennyire meg van lefelé ez az igazságtalanság, meg van felfelé is....
19/24 anonim válasza:
Kedves bruttó negyedmilliós! Remélem kirúgnak majd, és akkor kapsz 3 havi munkanélkülit, és kívánom, hogy ne találj munkát egy jó darabig! Mert ez veled is megtörténhet!! Írhatsz bármit, a szerencse forgandó!
20/24 A kérdező kommentje:
Ne bántsátok egymást csajok!Én örülök, ha valakinek jobban megy, majd egyszer talán nekem is jobb lesz,de nem most!A pénz nem minden, igaz jó, ha van!Nekem a kisfiam mindent kárpótól!Ezt a két évet, meg a gyes időszakát csak túl éljük valahogy!Fel a fejjel!
2012. jan. 7. 06:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!