Esti heti rutint hogy alakítsam (termekek lent)?
Sziasztok,
31 éves férfi vagyok. Tanacsot szeretnek kerni,hogy allitsam ossze az esti rutinomat,amit aztan hetente kovethetek.
A borom pattanasos, jelentkeznek egymas kovetoen pattanasok meg mindig. Orrom nagyo zsirosodik,miteszeres.
A kov. termekeket szeretnem belefoglalni a rutinban. Lehetoleg 1 et hasznalni mindig, nem retegezve nagyon. De akar szoktam,hogy orromra mast viszek fel mint pl. a homlokra...
Termékek:
1 # THE ORDINARY AHA 30% + BHA 2% PEELING SOLUTION
2 # REVOX JUST SALICYLIC ACID
3 # IMAGE SKINCARE AGELESS TOTAL RESURFACING MASQUE
4 # AKNEROXID 5 PATTANÁSTALANÍTÓ GÉL
5 # BIODERMA SÉBIUM GLOBAL
6 # BIODERMA SÉBIUM PORE REFINER PÓRUSÖSSZEHÚZÓ KRÉM
7 # THE ORDINARY NIACINAMIDE 10% + ZINC 1%
8 # THE ORDINARY GRANACTIVE RETINOID 2% EMULSION
9 # VICHY NORMADERM NIGHT DETOX ÉJSZAKAI ARCKRÉM
10 # BIONE ANTAKNÉ SZALICILSAVAS ALKOHOL
11 # THE ORDINARY GLYCOLIC ACID 7% TONING SOLUTION
12 # THE ORDINARY AZELAIC ACID SUSPENSION 10%
uton hozzam - 13 # THE INKEY LIST RETINOL SERUM
Szia. Leírom, én hogy csinálnám, hiszen a te bőröd nem ismerem, mit bír el. egyébként a lentihez elég hasonló a mostani rutinom.
hétfő: bha
kedd: nia + retinol (nagyon szeretik egymást)
szerda: TO glikolsav
csütörtök: nia+retinol
péntek: bha
szombat-vasárnap: nia+retinol
de minden fokozatosan bevezetve, ami új!!
minden nap krémmel zárunk.
az 10%-es azelain mehet spot treatmentnek, arra csoda.
akneroxidot átraknám reggelre, felkened, 10 perc után lemosod, aztán indul a reggeli rutin. így is kifejti a hatását, de nem szárítja úgy a bőröd, illetve nem vesz el helyet az esti rutinban.
30-as sav valamelyik hétvégi napon mehet, de csak a pattanás utáni foltokra lokálisan, max 10 percig, nem kell ennyi hámlasztás mellé ezt is felkenni egész arcra!
minden hatóanyagból elég egy termék, ha bha-ból nem válik be a revox, akkor paula's choise vagy cosrx nagyon jó.
AHA: azt mondod, bírja a bőröd a hámlasztást, de a TO glikol az egyik leghatékonyabb, legerősebb AHA, szóval ne told túl.
a szaliciles alkohol meg a bőröd ellen elkövetett bűncselekmény lenne, egyértelműen kuka.
remélem, segítettem valamennyit. egyáltalán nem az a lényeg, hogy a világ összes hatóanyagát az arcodra kend, hanem a konzisztencia. ha beállsz egy jó rutinra, akkor is hónapok kellenek a változáshoz. ha még így sem javul, akkor nem a rutinnal van a baj, hanem valószínűleg belső probléma áll fenn. (vagy külső tényező, nem cseréled elég sűrűn a törölközőt, párnahuzatot, de ez most csak egy példa volt.)
Koszonom a valaszokat.
Igen hasonlora szamitottam,mint az utolso.
Revox uj, vartam a TO tol,hogy vegre piacra dobjak a regit, de meg mindig nem kaphato. Nekem egyelore bevallik.
Napi szinten cserelem a parnahuzatot amugy vankusomon.
Tejes protein tudom,hogy nem birja a borom.Kerulom a tejet,tejes dolgokat.
koszi, olajos lemosom nincsen, de majd szerzek be.
Nekem maszkok kozul ez vallt be:
Miert nem lehet kaolint es a bha t keverni, h nincs ertelme ?
Hűha, ennek nagyon csúnya az incije, én nem kenném az arcomra. :/
Azért, mert a kaloinnal kipucolod a pórusaidból a zsírt/faggyút, akkor a BHA-nak nincs miben oldódnia, tehát nem lesz túl hatékony a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!