Milyen termékeket ajánlotok pattanásos bőrre?
Azért nem mindegy, milyen pattanások. Nem biztos, hogy az beválik neked, ami másnak is. Pl. nekem az Akneroxid nem vált be arcra, sem maszkként, sem egész éjszakára fennhagyva (nekem pl. nem ütötte ki akkor sem a bőrömet, de a pattanásaimmal nem csinált semmit).
Nekem ilyen gócos, gyulladt pattanásaim voltak főleg - a Bioderma Sebium Night Peel éjszakai arcon hagyós hámlasztó gél vált be nekem a leginkább, amellé eseti kezelésre teafaolajat, ill. teafaolaj tartalmú ecsetlő gélt használok, zsíros bőrre való habzó arclemosót és sminklemosót (igazából arclemosóból sokfélét kipróbáltam, és nem láttam hatásra különbséget közöttük, így a legolcsóbb Balea mellett kötöttem ki... pedig Clinique-től kezdve a bio fekete szappanokig mindent kipróbáltam; sminklemosóból eddig az aktívszenes Bielenda sminklemosó vált be leginkább, kár, hogy csak neten tudom beszerezni). Emellett heti-kétheti egyszer teszek fel egy kémiai hámlasztót (Revolution-öst)... arckrémből még keresem az igazit. Az Yves Rocher-nak volt egy nagyon jó, nagyon könnyű állagú arcszéruma / gélje, ami elvileg ilyen légszennyezettség elleni, de a weboldalon már nem láttam, azt nagyon szerettem.
Én viszont egy kozmetikust és egy normális tisztítást ajánlok elsőnek. Nem mindegy milyen a bőrtípusod, milyen pattanásokról van szó, mennyire van elkaparva, begyulladva. Egy normális (!!!) kozmetikus felismeri a bőrtípusod, annak megfelelően kezel, és ad otthonra is tippet, hogy mit használj. Kiindulópontnak jobb szerintem, mint kísérletezgetni.
Én hiába kentem otthon bármit is a fejemre, nekem a kozmetikus tudta rendbe tenni egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!