Esti heti rutint hogy alakítsam (termekek lent)?
Sziasztok,
31 éves férfi vagyok. Tanacsot szeretnek kerni,hogy allitsam ossze az esti rutinomat,amit aztan hetente kovethetek.
A borom pattanasos, jelentkeznek egymas kovetoen pattanasok meg mindig. Orrom nagyo zsirosodik,miteszeres.
A kov. termekeket szeretnem belefoglalni a rutinban. Lehetoleg 1 et hasznalni mindig, nem retegezve nagyon. De akar szoktam,hogy orromra mast viszek fel mint pl. a homlokra...
Termékek:
1 # THE ORDINARY AHA 30% + BHA 2% PEELING SOLUTION
2 # REVOX JUST SALICYLIC ACID
3 # IMAGE SKINCARE AGELESS TOTAL RESURFACING MASQUE
4 # AKNEROXID 5 PATTANÁSTALANÍTÓ GÉL
5 # BIODERMA SÉBIUM GLOBAL
6 # BIODERMA SÉBIUM PORE REFINER PÓRUSÖSSZEHÚZÓ KRÉM
7 # THE ORDINARY NIACINAMIDE 10% + ZINC 1%
8 # THE ORDINARY GRANACTIVE RETINOID 2% EMULSION
9 # VICHY NORMADERM NIGHT DETOX ÉJSZAKAI ARCKRÉM
10 # BIONE ANTAKNÉ SZALICILSAVAS ALKOHOL
11 # THE ORDINARY GLYCOLIC ACID 7% TONING SOLUTION
12 # THE ORDINARY AZELAIC ACID SUSPENSION 10%
uton hozzam - 13 # THE INKEY LIST RETINOL SERUM
Nem neztem meg a termekeket, pontosan, csak leirom, hogy nekem mi a rutinom es mi valt be.
Valassz egy jo arclemosot, pl a bioderma sensibio eleg jo, ezt reggel-este hasznald. Na akkor az esti rutin: Az arclemosas utan johet a hamlaszto, telen aha savas, nyaron nem kell hasznalni, de ha szeretnel, akkor valami nagyon gyenge bha savas kell. Hamlasztot eleg heti 2-3x hasznalni. Utana johet a niacinamide, ez jo a pattanasokra, ezt is hasznald minden este. Aztan egy jo hidratalo csodat tesz, en pl a revox squalane olajat hasznalom. Es igy ennyi, mas nagyon nem is kell szerintem, ez is megteszi a hatasat. Reggel pedig szinten arclemosas, aztan kell egy fenyvedo, ez nagyon fontos, ha hamlasztasz, fenyvedo nelkul 2 percre sem hagyhatod el a lakast, kulonben tonkremegy a borod. Telen-nyaron kell fenyvedo, en nyaron 50 faktorosat hasznalok, telen csak 30. Nekem pl egy eucerines van, nagyon szeretem. Ezutan johet a hidratalo, ha ugy erzed, meg kell, es kesz is vagy.
A borom mar elegge hozza szokott a hasonlo termekeknek. Valojaban ez volt a kerdes,hogy mivel sok van - es meg ezek amiket csak felsoroltam... - Szoval ha ezeket veszem figyelembe, akkor ebbol milyen rutint lehetne ossze allitani.
pl.
hetfo - 1 # AHA 30% + BHA 2% - es lefekvesnel, pl. Aloe vera vagy esetleg egy hidratalo
kedd - reggel 4 #AKNEROXID , este 2 #JUST SALICYLIC ACID
szerda - 8 # RETINOID 2% EMULSION
csutortok - 11 # GLYCOLIC ACID 7% + 5 # SÉBIUM GLOBAL
pentek - 12 # AZELAIC ACID SUSPENSION 10%
szombat - reggel 4 # AKNEROXID ,este 2 #JUST SALICYLIC ACID
vagy este csak 13 # THE INKEY LIST RETINOL SERUM (reggeli 4 kihagyva)
vasarnap - aloe vera, vagy hidratalo
Ugy ertem melyik nap melyiket.
Annyit meg,hogy ertem, hogy ez valakinek sok. De en mar 10 eves koromtol hasznalok pattanasok ellen termekeket. Szoval a borom mar azert hozza szokott ilyenekhez szerintem. Pl. a hamlasztobol gondolom. Masnal olvasom,hogy nagyon nem birja a bore, nekem meg meg se kottyan, legalabis a pattanasnak. Nem mondom,hogy nem szarad a borom, vagy esetleg fenylett mar. De olyankor szunetelek es hidratalok, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!