Miért nem jelenik meg a weboldalam? (Nethely)
Sziasztok!
Az első oldalamat készítettem el, így totál zöldfülű vagyok még a témában.
A nethely.hu oldalon regisztráltam, és fel is töltöttem a weboldalam könyvtárát a gépemről (Adobe Dreamweaver), de nem jelenik meg, ha beírom a keresőbe az oldal címét. (404 hibakód).
A kérdésem: vajh miért?
Köszi a segítő válaszokat!
Hogy jön ide az ado e dreamweaver?
Localhoston fut az oldal?
Feltöltés után beállítottad a fájlokhoz a jogosultságokat? (Általában alapértelmezetten 600, de az olvasáshoz legalább 5-ös kell, tehát pl. 755)
Azt hiszem jobb, ha nyílt lapokkal játszom.
Nő vagyok. Érted... Nő. Már eleve hatalmas hendikeppel indulok a webszerkesztés terén. o.O
A Dreamweaverből csatlakozok a szerverre, és onnan töltöm fel. A progi szerint fel is van töltve, és egyezik is a local és a remote könyvtár.
A tankönyv szerint ennyi, más teendő nincs. De ezek szerint van. A kérdés immáron: WTF?
Egyébként köszi, hogy pöszmötölsz a bajommal!
Ha a teljes project mappát töltötted fel akkor nem is lesz jó sose.
-Annak a tartalmát, a kezdő pedig index.valami(htm, html, php) legyen.
Csak a tartalmát töltöttem fel. A nyitóoldal pedig index.html lett.
Kardomba dőlök!
nem ismerem a nethely.eu -t, de lehet van egy public_html mappa vagy hasonló, amibe kell felrakni a weblapot.
(cPanel -es tárhelyeknél ez általában mindig igaz)
Kedves #7, bizony-bizony. De mielott az ugyfelszolgalat elott nevvel, azonositoval, stb. total hulyet csinalok magambol a balf@$zsagommal, gondoltam, elobb itt jaratom le magam anonim.
#5 kedves, ez csak egy hazi feladat, a tartalom csak divekbe illesztett jpg kepek, meg par hivatkozas.
Egyebkent az az erdekes, hogy ftp konyvtar menuben csak a mappak latszanak feltoltve a konyvtarbol. A css es html fajlok nem. Ugyanakkor 3 mb az oldal mappaja, es ugyanennyi felhasznalt tarhelyet jelez a nethely. Ez valahol ott van elmeletileg.
Illetve a kepek sem latszanak feltoltve.
Ez lemaradt.
Ha "házi feladat", akkor a tanár bácsi/néni segítségét is lehet kérni. Vagy a diák társakét.
Kezdd egyszerűbb feladattal! Nem tudod - én sem- , hogy az Adobe Dreamweaver jól tette-e a dolgát, illetve, hogy így kellett-e publikálni a weboldalt.
Készíts, vagy szerezz egy egyszerű, "Hello World!" szintű html oldalt, töltsd fel ftp-vel a Nethely-re, és nézd meg, hogy indítható-e a net-ről.
A Nethelyen sok mindent olvasok CMS-ek telepíthetőségéről, alkalmazás telepítésről, admin oldalról, csak arról nem, hogy egy egyszerű html oldalt elfogad-e, hová kell feltölteni, stb. Az általam használt - nem Nethely-es tárhelyre feltöltött html-t tudom indítani, ha neked is sikerül elindítani egy ilyet, már beljebb leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!