Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi számít motornak?

Mi számít motornak?

Figyelt kérdés

Tudom kissé fura kérdés de érdekelne. 1 évig jártam ilyen weblapkészítő tanfolyamra (iskola keretein belül). De ott nem volt szó olyanokról, hogy motor meg hasonlók minden ami kellett magunk írtuk pl. beléptetőrendszer, vendégkönyv stb.

Az ilyenek motornak számítanak?

Illetve a CMS rendszer egyenlő a motorral?

U. I.: Tudom, hogy google a barátom de mindenhol annyira "tankönyvien" van megfogalmazva, hogy nem igazán értem őket.

2013. aug. 2. 16:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha már van egy alap nagyon kőkori hírkezelő, reszitráció rendszer, komment lehetőség, stb.. Akkor az már motornak számít.

Igen a CMS-ek motorok, pl:. Drupal, WP, e107, Joomla, ésatöbbi

2013. aug. 2. 17:16
 2/6 ahmon ***** válasza:

Igen, a CMS-ek motorok. Az alábbiak CMS-ek, mégis motor a megnevezésük:

Wordpress, Blogpress - blogmotorok

e107, drupal, joomla - portálmotorok

phpBB, myBB - fórummotorok

Tehát igen, a cms-ek motornak számítanak. Jó persze nem név alapján számítanak annak. Technikai okokból(köznyelven):

A motorok a weblapok alapját szolgáltató rendszerek. Akkor nevezünk motornak egy rendszert, ha van egy vizuális kezelőfelülete, és alakítás nélkül feltölthető egy tárhelyre ahol működőképes lesz. Tehát egy sima előre megírt beléptető rendszer, vagy egy vendgkönyv még nem motorok. Azok csak előre elkészített változtatható alapok.

2013. aug. 2. 17:26
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2013. aug. 2. 17:37
 4/6 PHP de kóder! ***** válasza:
a negyutemu OTTO
2013. aug. 2. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem a CMS nem egyenlő a motorral, a CMS egy komplett rendszer, az engine meg lehet egy pársok függvényből álló kódcsomag is.
2013. aug. 2. 17:57
 6/6 Drone007 ***** válasza:

montihun: az maximum function-library, de nem engine.

Az engine (motor/keretrendszer) ott kezdődik, hogy képes "meghajtani" egy nyers sitebuildet, vagyis a html-css(+js) weblátvány alá beépíthető, és működésre bírja a weboldalt.

A cms-ek ugyanígy webmotorok, kibővítve egy alapértelmezett template-tel, és így telepítés után egyből használhatóak. Más kérdés, hogy biztonság, sebesség, és memóriakezelés terén nagyon sok fejlesztésre és optimalizálásra szorulnak.

2013. aug. 3. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!