Megvalosíthato lenne az hogy: Van egy 150ccm es 4t motorom ami le van folytva 4kw-ra és segédmotorként használhassam. Mert a teljesitmény megfelel az elvárásnak és a jogszabályban szereplő vagy ra hivatkoznék és ara hogy egyéb motornak számit?
A briggs fűnyírónak is 150ccm-es a hengere de az csak 3,5LE ami csak 2,5KW szal nem értem, hogyan lehet olyan erős.
Csak érdekességként jegyeztem meg...
Induljunk ki ebből:
"Az "M" kategória fogalma
Nemzeti kategória. Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg."
Tehát ha belsőégésű a motorja, akkor legfeljebb 50 köbcentiméteres lehet. Márpedig gyanítom, nem 150 köbcentiméter hasznos plazmatérfogatú fúziós erőmű dolgozik a vázban. Nincs tehát lehetőség arra, hogy ezt megoldd, mert az "egyéb erőforrás" gőzgépet, villanymotort, szélkereket, szteroidos hörcsög által tekert mókuskereket vagy bármi mást jelent, de egy a lényeg: nem lehet belső égésű motor. Ha ilyen, akkor legfeljebb 50-es lehet, nincs mód rá, hogy megkerüld.
(lassan hátha belátod és nem teszel fel minden egyes nap újabb kérdést a témában)
Nem, nem azt írtam. Érdemes lenne a teljes mondatot elolvasni:
"Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg."
Tehát a belső égésű motorra az 50 köbcentiméteres megengedett legnagyobb lökettérfogat vonatkozik. A "vagy 4 kW" a többi motortípusra (szélkerék, sugárhajtómű, villanymotor) érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!