Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért várják el tőlem, hogy a...

Miért várják el tőlem, hogy a szövegeket is én írjam/fogalmazzam a weblapokhoz?

Figyelt kérdés
Egy weblapkészítőnek az is a feladata, hogy megfogalmazza az oldalra helyezendő szövegeket?
2013. máj. 10. 18:06
1 2 3 4
 21/35 TappancsMancs ***** válasza:

Lehet mégis te nem érted. Egy cipész sem foglalkozik bőrcserzéssel. Borkészítő sem palack gyártással. Könyvkiadó sem papír gyártással.

A szövegírás járulékos velejáró munka amit "alvállalkozó" végez. Más szakma, más dolga.

A webtervező egyszerűen mást munka. Ez ennyi. S a webfejlesztő dolga lenne egy szolgáltatás/árlistát is összeállítani amiből a megrendelő tudja miket szolgáltat a webtervező, abból tud választani.

2013. máj. 12. 09:52
 22/35 TappancsMancs ***** válasza:

S hogy érthetőbb legyen még egy példa, de lehetne sorolni hosszasan.

A szövegezés/szövegírás az egy a webfejlesztő által FELHASZNÁLT alapanyag/nyersanyag, de nem ő készíti.

Mint ahogy nem is fotós és bár adott esetben BIZONYOS fotókat el tudhat készíteni, de nagyon is van ami professzionális fényképezőgépet/fotós felszerelést igényel professzionális fotós tudással.

A szobafestő is felhasznál nyersanyagokat de ő sem gyártja le azokat. Maximum beszerzi vagy hozzáértő javaslatokkal látja el a megrendelőt. A megrendelő választhat hogy maga intézné vagy megvegye neki a szaki. A szobafestőnek mindegy csak legyen egyeztetve ki intézi.

Villanyszerelő is felhasznál alapanyagokat és ő sem gyártja le. Ajánlhat ő is szaküzleteket, jó árakat vagy beszerezheti, természetesen átadja a számláit annak amit ő szerzett be a megrendelőnek, tételesen számlázza.

Amúgy minden munkánál vannak felhasznált nyersanyagok így a webfejlesztőnknél is és a web designer nem csak a szövegírással nem foglalkozik (általában) hanem sok más egyébbel sem. Egy új programozást se csinál meg! Mert az megint speciális és más szakterület. Bár alap dolgokat ismer amiket maga is megcsinál.

Ha intéz szövegírót vagy javasol az bőven elég és korrekt hozzáállás a részéről.

De ez minden munka esetében megvan. Egy programozótól se lehet elvárni hogy szép és jól felépített weboldalakat csináljon, mert MÁS SZAKMA. Persze lehetséges és valószínű is, hogy meg tudna csinálni egy weboldalt de sok dolog kérdéses milyen lenne.

2013. máj. 12. 10:08
 23/35 TappancsMancs ***** válasza:

A web designer munkája nagyban hasonlít a tördelő munkájához csak persze webes felületen.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

Csak hogy tisztázódjon ez a dolog.

2013. máj. 12. 10:22
 24/35 TappancsMancs ***** válasza:
A tördelő sem ír se regényt se cikkeket (újság esetében). Azok neki nyersanyagok.
2013. máj. 12. 10:24
 25/35 TappancsMancs ***** válasza:

Abban különbözik a tördelőtől, hogy sokkal több féle programmal dolgozik és sokkal kiterjedtebb a szakismerete ezért. A tördelés neki a munkája egy részét képezi ezért több szakismeretet is igényel.

A szövegírás egyikük munkakörébe sem fér bele, főként a webtervezőébe nem.

2013. máj. 12. 10:27
 26/35 TappancsMancs ***** válasza:

"Szóval ha egy weboldalt szeretne valaki ne becsülje le a szöveg írással kapcsolatos munka/munkák mennyiségét és minőségi követelményeit"

"ki becsülte le?!"

Az becsülte le aki indokolatlanul elvárja a web designertől. Fényképek, szövegek, adatok, letölthető dokumentumok azok amiket a weboldal megrendelője átad a munkához.

Jó hogy ne utazzon már Sopronból Nyíregyházára a web designer pár fotót készíteni a cégről és fotózza végig a több száz termékét mindezt ugyanazért az árért?! :)

2013. máj. 12. 10:32
 27/35 TappancsMancs ***** válasza:
Egyébként meg egy normális cégnek össze kell tudnia állítani mindenféle szövegeket amiket megjelentetni szeretne bármilyen felületen. Minimum nyers tartalmi fogalmazásban.
2013. máj. 12. 10:37
 28/35 TappancsMancs ***** válasza:
Legalább is illene. :)
2013. máj. 12. 10:38
 29/35 TappancsMancs ***** válasza:

Amúgy meg a tördelőhöz képest a webdesigner szó szerint kb 10x annyi szakismeretet igényel.

tördel

tipográfiát csinál

fénykép stílusmódosítást végez

megrajzol kisebb-nagyobb rajzokat

elkészít animált bannert

mindenféle szöveg/kép/hang/video formátumokat átalakít/feltölt

és ugye a sokféle funkciót működésében/megjelenésében elkészíti

stb

2013. máj. 12. 10:49
 30/35 csacsi2 ***** válasza:
100%

Utolsó szavam a "MÁS SZAKMA" -ra hogy dolgoztam egy nagynevü fürdőben és elvárták tőlem azt hogy álljak be úszómester helyére, mikor teljesen más volt a munkaköröm! Szerintetek érdekelt is valakit, hogy nem tudok úszni?!

Tudták, elmondtam és ,ha nem állok be akkor akár ki is rúgtak volna!

Szóval szerintem mindent a munkaadó, vagy aki a pénzt/fizetést adja az aki megszabja hogy mit kell tenni, mégha arra nem is képes az ember! Rúgtak már ki azért mert más munkáját végeztem (a sajátom mellett)természetesen gőzöm sem volt hozzá így el is szúrtam...

Ezek a valóságból vett tapasztalatok, lehet hogy másoknál vissza lehet beszélni a főnöknek és megmondani ezt+azt, de nekem (és még sok mindenkinek)ez nem volt választható opció!

A lényeg itt nem is az hogy ténylegesen, papíron mi a forma, leírás és az sem, hogy bárki közülünk lenézné ezt a fajta munkát, csak az hogy senki ne veszítse el a munkáját, csak azért mert a munkaköre nem ezt írja és ha lehetősége nyílik akkor ezt olyan módon beszélje meg a munkaadóval, hogy hátránya ne származzon belőle. Szerintem ez a valós segítség!!!

2013. máj. 12. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!