Na szóval én készíteni akarok egy közösségi oldalt na itt gondoljátok hogy minek már de én akarok tudom nem egyszerű?
A facebook rendszerébe én nem látok bele, az azért annyira egy speciális weboldal, hogy simán elképzelhető, hogy nem a hagyományos oldalaknál alkalmazott technikákkal építik. El tudom képzelni, hogy 22-esnek van igaza. Egy ekkora méretű adatbázisban gyors lekérdezést készíteni nem egyszerű feladat, elképzelhető, hogy nagy mennyiségű háttértárral viszont rendelkeznek, hiszen a pénz ott nem akadály, és amolyan oldalankénti cache megoldás lehetséges.
Ha esetleg valahol máshol is megjelent a cikk, nem csak az említett amerikai offline lapban, vagy esetleg neked megvan még valahol engem továbbra is érdekel.
Php5.5??? Hö? Most jött ki az 5.4, de még az 5.3 se nagyon terjedt el kompatibilitási problémák miatt.
Phiton??? Hö? 70-100 sor? 3 nap alatt egy facebook? Dobj már egy linket erről a csodanyelvről...
"Ugyanis ahányszor új bejegyzés kerül fel. A Html/php fájlok száma egyel nő, és a php fájlban + egy lekérdezés lesz"
Rég röhögtem ilyen jót :D Ekkora baromságot rég olvastam...
Amúgy meg ha megjelenne egy cikkem egy neves amerikai szaklapban, aranyba keretezve lógna a nagyszobám falán, nemhogy még a címét se tudnám. Ehhh, pistike...
"hö"-zünk, "hö"-zünk tegnapi 22:32-es par*szt! Ha ilyen a stílúsd egy 57 évesse, rendben. Régóta élek a net világában így a káromkodás nem a koromhoz illő, de megy.
"Php5.5??? Hö? Most jött ki az 5.4, de még az 5.3 se nagyon terjedt el kompatibilitási problémák miatt."
Pontosan ezaz h*lyegyerek. Az 5.5 csak a phyton ban található meg, új elemekkel. De mivel itt nem magának a php 5.5-nek, hanem magának a phytonna kell kompatibilis lenni, az viszont az.
"Phiton??? Hö? 70-100 sor? 3 nap alatt egy facebook?"
Ph"i"ton nincs...y-nal van bar*marc...a Phiton teljesen más. Az egy IDE Delphihez...Phyton...70-100 sor->3 nap alatt facebook. Úgy van te ny*moronc. A nyelvet direkt úgy alkották meg, hogy nagyon nagy méretű oldalakat ami sok tartalommal rendelkezik, és villámgyorsan változik, kevés kódban is elférjen.
"Dobj már egy linket erről a csodanyelvről..."
Nem vagyok a csi*kád köc*ög. Ba*szál rákeresni nem csak a gugliban hanem minden más kibas*ott keresőben a Phytonra. Ha ilyen lusta puh*p*csvagy hogy erre se vagy képes akkor ne itt verd a majom melled.
""Ugyanis ahányszor új bejegyzés kerül fel. A Html/php fájlok száma egyel nő, és a php fájlban + egy lekérdezés lesz"
Rég röhögtem ilyen jót :D Ekkora baromságot rég olvastam..."
Ha nemértesz a webfejlesztéshez ne írogass ide t*hó. Ha nem tudnád. A bejegyzéseket meg lehet nyitni egyesével, így egy újhtml, esetleg php fájl keletkezik, meg vannak a paraméterei hogy mi alapján dő el hhogy html-be vagy php-be rakja e a bejegyzés különoldalát. És mért olyan vicces hogy keletkezik még egy lekérdezés. Ha új bejegyzést írsz, akkor azt a megjelenítéseknél le kell kérni az adatbázisból. És mint már írtam, emberenként van adatbázis, és bejegyzésenként, külön lekérdezés. Így aztán érthető, hogy automatikus hogy új lekérdezés keletkezik a php fájlban.
"Amúgy meg ha megjelenne egy cikkem egy neves amerikai szaklapban, aranyba keretezve lógna a nagyszobám falán, nemhogy még a címét se tudnám."
Mert egy egoista bar*marc vagy azért. Tudom a címét. "Wired". Csak az nem érdekel mikor rakták/fogják kirakni. Szabad felhasználási jogot adtam nekik. Szétvághatják, átírhatjk, nevem feltüntetése nélkül. Megbízom bennük ugyanis 99 óta írok nekik nagy rendszerességgel (évente 5-6ot, de úgy hogy nem vagyok konkrét munkatárs, sem külsős ember) dolgozom be nkik. Te bekereteztetnéd, mert egy egoista nyomor*nc vagy, aki olyan témában dumál, amiről fogalma sincs, és olyat akarsz leoltani, aki 77 óta játék és programfejlesztő, és 96 óta webprogramozó (is). Már akkor megvolt a diplomám amikor temég meg sem születtél, vagy csak anyuci cs*csét sz*pdostad.
07:09
Veled már régebben volt egy vitánk, és az előző vitánkat átolvasva találtam egy-két érdekességet?
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszit..
játék és programfejlesztő vagy játék és rendszerfejlesztő a szakmád?
Azért az ember emlékezni szokott, hogy milyen végzettségei vannak.
Te illetsz egoista jelzővel mást?
"Még mindig a játék és rendszerfejlesztő a szakmám. Attól, hogy jogot tanulok, és másodállásban 1 év múlva munkaügyi ügyvéd leszek az egy másik dolog. 6 középiskolai, és 5 egyetemi végzettségem van, mindegyik különböző. Így aztán nem kell félnem, ha egy munkakör becsődöl. 54 évesen jó, ha van másod, harmad, negyed, akár ötödállásod"
Ez csak a saját fényezésedre volt jó. Nem sokan szoktak itt a végzettségeikkel hencegni teljesen fölöslegesen. Ezek után elég nehéz elképzelni, ha lenne egy ilyen cikked, akkor azt ne mutatnád meg nekünk, már csak a magad fényezése miatt. Egyébként már írták neked, hogy nyugodtan megmutathatnád a cikk otthon megírt változatát is. Gondolom, már letörölted az adathordozóidról és szaklapnak elküldött e-mail sincsen meg a csatolmánnyal.
Azt írtad webprogramozó vagy, egy másik hozzászólásodból pedig az derül ki, hogy nincs is róla papírod. Attól hogy webfejlesztéssel is foglalkozol nem vagy webprogramozó. Az vagy amiről végzettséged van.
És voltál képes olyan baromságot írni, hogy (igaz ezt már régebben kitárgyaltuk):
"Webprogrammer (webprogramozó): php-zik, flasht ír, jqueryhez ért, js-hez ért. SOHA SEM ír html+css-t, és nem photoshoppol..."
A legjobbat a végére tartogattam.
Most 54 vagy 57 éves vagy? Esetleg Alzheimer-kórban szenvedsz vagy valami hasonlóban? Vagy csupán a szenilis vagy?
Áruld már el, hogyan lehet pár hét alatt 3 évet öregedni? Csak azért vagyok rá kíváncsi, mert el szeretném kerülni, hogy velem ilyen megtörténjen. Szóval mit tegyek vagy mit ne, hogy velem ilyen ne forduljon elő. Nem szeretnék pár év alatt öregember lenni.
Egyébként jó lenne, ha minél előbb orvoshoz fordulnál a gyors öregedési problémáddal, mert ha ilyen gyorsan öregszel, akkor igen hamar el fogsz patkolni, és nekem nagyon hiányoznának ezek a jó hozzászólásaid.
Akkor fejtsük ki.
"játék és programfejlesztő vagy játék és rendszerfejlesztő a szakmád?
Azért az ember emlékezni szokott, hogy milyen végzettségei vannak."
Pontosan. Emlékszem is. mint írtam több végzettségem van, így több szakmáról is van papírom. (webfejlesztőről,designerről speciell nincs.)
"Te illetsz egoista jelzővel mást?
"..." Ez csak a saját fényezésedre volt jó."
Jah. Saját fényezésre mi? Azt kihagytad hogy miért írtam...
"(Nocsak, unalmadban a jogit is csinálod, nem fizetett jól a COD4-be meg egy halom játékba bedolgozás? :D )"
Ez a cinikus és alázni próbáló, de nem sikerülő mondat, azért mégiscsak védelmet igényel. Ha te viccelődsz, vagy le akarsz járatni a szakmámmal kapcsolatos dolgokban, vagy csak gyúnyosan mondani, én ellentmondok azzal, hogy megvan rá minden papírom szín 5-össel.
"Egyébként már írták neked, hogy nyugodtan megmutathatnád a cikk otthon megírt változatát is. Gondolom, már letörölted az adathordozóidról és szaklapnak elküldött e-mail sincsen meg a csatolmánnyal. "
Valamennyire igazad van. Mint már mondta, nem magyar származású vagyok, és nem is magyarországon élek, csak kiskoromban éltem ott ezért tudok jól magyarul. Tehát nem e-mailben és nem adathordozón írtam meg, hanem konkrétan ott náluk. Az interjúkat Mark Zuckerberggel készítettem diktafonnal és a Wired irodájában csináltam meg. Nekem nem hogy másolat, az eredeti sem volt meg konkrétan nálam az én gépeimen.
"Azt írtad webprogramozó vagy, egy másik hozzászólásodból pedig az derül ki, hogy nincs is róla papírod. Attól hogy webfejlesztéssel is foglalkozol nem vagy webprogramozó."
Attól hogy webfejlesztéssel foglalkozom nem vagyok az? Ha nem lennék az, nem is foglalkozhatnék vele. De ehhez alapból nem kell végzettség. A másik. Egy ideje dolgozom a Ciplex-nél. Ha nem lennék webfejlesztő, akkor fel se vettek volna.
"És voltál képes olyan baromságot írni, hogy (igaz ezt már régebben kitárgyaltuk):
"..." "
Így van ezt már kitárgyaltuk. De azért ;) Igen A webprogramozó nem ír html+css-t és nem photoshoppol.
A WebFEJLESZTŐ az, akinek joga van a webprogramozó és a sitebuilder körére...De a designra már nem.
54 vagy 57. Mint áthatod elég sok hibát ejtettem abban a szövegben amúgy is. A számokat pedig megszokásból a numerikus billentyűzetenszoktam bevinni. Az 57 véletlen volt. Közvetlenül alatta van a 4-es. Tehát hogy tisztázzuk 54 vagyok. Ezért elnézést is kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!