Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Na szóval én készíteni akarok...

Dj-tes kérdése:

Na szóval én készíteni akarok egy közösségi oldalt na itt gondoljátok hogy minek már de én akarok tudom nem egyszerű?

Figyelt kérdés
meg nem kattintgatni kell és kész nekem tudnátok mondani chat-kódot mint facebook? Aki hülye válaszokat add az inkább kíméljen köszönöm?

2012. márc. 19. 20:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
0%
De nagyon is vannak. Ugyanis ahányszor új bejegyzés kerül fel. A Html/php fájlok száma egyel nő, és a php fájlban + egy lekérdezés lesz. Újabb link születik, stb. Lájk gombnak is újabban be kerül a kód, hozzászólásonként is több kód kerül be. Mert mindig jön egy új fixált textbox tag.
2012. márc. 21. 16:10
 12/34 anonim ***** válasza:
Sajnos fogalmad sincs, amiről beszélsz. Az adatok adatbázisban vannak. Az elérés 1 darab php (vagy egyéb script nyelvi) fileon kerül feldolgozásra valamennyi felhasználó esetén (1-től akárhány millió felhasználó esetén is) Az urlt és a filet ha sem tudod megkülönböztetni, akkor sajnos nincs miről beszélni.
2012. márc. 21. 16:17
 13/34 anonim ***** válasza:
0%
Szünj meg. 96 óta vagyok webprogramozó. Tudom miről beszélek. Egy URL egy újabb fájlra vezet. Ha új bejegyzés kerül fel, akkor új URL-t is kap, ami Új fájlt eredményez. Az új url látható lesz a főoldalon is, tehát a főoldalra plusz kódsor illeszkedik be. De új fájl is lesz, így a facebook tárhelyén/szerverén újabb fájl jön létre. Utoólag átolvasva kicsit furán írtam le, nem lehetett tisztán kivenni, sorry. És egyébként úgy menne ahogy mondod. De ismerem a facebook rendszerét. Mivel több százezer különböző (más tartalmú) főoldal van így minden főoldalt, bejegyzést, satöbbit külön kérdeznek le, a későbbi hibák, vagy jelentések (spam, gyűlölködés, stb) egyszerűbb kezelése miatt. Egy adatbázisban, pontosabban egy szerveren felhasználónként egy adatbázisban vannak az adatok, és minden bejegyzéshez satöbbihez külön lekérdezést írnak. Könnyebb a kapcsolatokat kialakítani.
2012. márc. 21. 16:36
 14/34 anonim ***** válasza:
0%
2010-ben a facebook rendszeréről írtam a Wired-nek egy 2 oldalas cikket.
2012. márc. 21. 16:39
 15/34 anonim ***** válasza:
Ha te mondod és így van, akkor igaz. Facebooknak nem vagyok a tagja és a rendszerét sem ismerem különösebben. Hol keletkezik az az új file, egy paraméterezett php esetén?
2012. márc. 21. 16:56
 16/34 anonim ***** válasza:
Ha küldesz egy linket szívesen elolvasom a facebookos cikkedet.
2012. márc. 21. 17:00
 17/34 anonim ***** válasza:
0%
sok sikert...nincs internetes változata...nem internetes cikk...újságcikk...meg kéne rendelned...az egyik legnagyobb informatikai szaklap amerikában...
2012. márc. 21. 17:50
 18/34 anonim ***** válasza:

Írd a kiadvány nevét, számát és melyik év, és én megrendelem, beszerzem. És mivel tudod igazolni, hogy valóban a te cikked?

Ez pedig különösen tetszett tőled.

"Ugyanis ahányszor új bejegyzés kerül fel. A Html/php fájlok száma egyel nő, és a php fájlban + egy lekérdezés lesz"

Valóban ez a legkézenfekvőbb megoldás, jobbat ki sem lehet találni.

2012. márc. 21. 19:22
 19/34 anonim ***** válasza:
0%

"Írd a kiadvány nevét, számát és melyik év, és én megrendelem, beszerzem." Honnan a fenéből tudjam melyik számban jelent meg. Nekem annyit mondta, hogy 2010 február 28--ig legyek meg vele, mert még idén fel akarják majd használni, csak majd ellenőrzik, hogy az egészet le lehet-e adni jogilag, vagy nem. Én akkor aznap mikor leadtam az anyagot megis kaptam a pénzem aztán annyi. Utána nem tudom hogy végülis mikor használták fel...arról már nem értesítettek...

""Ez pedig különösen tetszett tőled.

"Ugyanis ahányszor új bejegyzés kerül fel. A Html/php fájlok száma egyel nő, és a php fájlban + egy lekérdezés lesz"

Valóban ez a legkézenfekvőbb megoldás, jobbat ki sem lehet találni.""

Ez így igaz. Ha a bejegyzéseket külön kérdezi le, külön oldalt hoz neki létre, könyebb utólag törölni, ha jelzik hogy jogilag/politikailag/etnikailag, vagy spam ügyileg nem tiszta. Ha egy lekérdezésben lenne minden, akkor űrlap törlés, adattáblából kibányászni stb, így meg csak kitöörli a lekérdezést és a html oldalt meg a táblát és meg is vannak. Nem bemenni és keresgélni, kapcsolatot szüntetni, lekérdezésbe piszkálni, hanem 3 törlés és kész.

2012. márc. 21. 20:29
 20/34 anonim ***** válasza:

Úgy látszik nem csak a webfejlesztéssel van némi problémád, de még az iróniát sem ismered.

Ja és a cikkek publikálásával kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy a testvéremnek is több tanulmányát cikkét stb. publikálták, és arról minden esetben kötelesek értesíteni, hogy mikor, miben, hogyan publikálják, sőt ő mindenből szökött egy külön példányt is kapni.

2012. márc. 21. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!