Egy ügyfelemet azzal zsarolják, hogy "lekapcsolják" a weboldalát, hogyan tudjuk ezt megakadályozni, a tárhely áthelyezésnek mi a folyamata?
Egyeztessen a tárhelyszolgáltatóval. Lehet hogy a nevére kötötték meg a szerződést. És elmondják miért akarnák lekapcsolni.
Ha reménytelen.
Keresse meg a weboldal készítőjét. Egyeztessen vele. Lehet hogy oda adja a forrást... Ha nem is ingyen.
A domain a tárhelyszolgáltatónál van fizetve? Vagy független cég, csak átirányít?
Ha Béla nem a tárhelyszolgáltatóhoz tartozik. Akár Náluk is vásárolhattok tárhelyet.
Csinálsz egy aktuális webhely térképet. Ez azért szükséges, hogy biztosan stimmeljenek az URL címek a korábbi hivatkozásokkal. És a Google indexében. Ebben az esetben gyakorlatilag nem történik negatív esemény. Forgalom vagy oldalvesztés.
(Én a [link] használnám)
Közben elkezded elmentegetni az oldalakat. A tartalom miatt...
A HTTrack egy ingyenes és könnyen használható offline böngésző segédprogram.
Lehetővé teszi, hogy egy világméretű webhelyet töltsön le az internetről egy helyi könyvtárba, rekurzív módon építse fel az összes könyvtárat, és HTML-t, képeket és egyéb fájlokat küldjön a szerverről a számítógépére. A HTTrack rendezi az eredeti webhely relatív link-struktúráját. Egyszerűen nyissa meg a "tükrözött" webhely egyik oldalát a böngészőjében, és linkről linkre böngészheti a webhelyet, mintha online nézné meg. A HTTrack frissíthet egy meglévő tükrözött webhelyet, és folytathatja a megszakított letöltéseket. A HTTrack teljesen konfigurálható, és integrált súgórendszerrel rendelkezik.
A szerzői jogra szakosodott ügyvéd bevonása eldönti a dilemmát.
Ha sikerül elkérni a weboldal szerkezetet.
Kezdetben, ha nem túl nagy az oldal, akár statikus html állományokkal is működhetne amig újjá nincs építve. Legfeljebb a kapcsolatfelvételi űrlapot elkell készíteni a szerver oldalon. Hogy egy mailt tudjanak küldeni.
A.) Forrást felkell telepíteni szerveren alkönyvtárba. És újra rögzíteni kell a tartalmat.
B.) Wamp, vagy hasonlót kell telepíteni saját gépre. És abban dolgozni.
Majd amikor elkészül. Élesíteni. Ez lenne a legjobb.
Ha komoly oldal, akkor sem reménytelen ha lekapcsolják.
Amennyiben a [link] oldalon megadod a webcímet. Van esély a nagyját kibányászni...
Nem akarsz dobni egy honlap címet?
Az újra építés vagy html fájlok feltöltése után kerüljön sor a
Domain DNS rekordok módosítására.
Ezután néhány óra, rosszabb esetben 1 nap mire az új tárhelyről jelenik meg az oldal. (De addig is működik, ha Béla nem kapcsolja le közben a régit.)
Itt valszeg valami köztes ember szórakozik. A tárhelyszolgáltató és a fejlesztő ha fizetve van, akkor nem nyomja le az oldalt.
Én mindig úgy csinálom hogy ha a megrendelő kér egy oldalt, akkor megcsinálom x összegért de a kód az a termék, amie eladok neki. Ha mással akar tovább fejlesztetni, mert talált olcsóbbat, vagy bármi, akkor a teljes forráskódot a rendelkezésére bocsátom. Az nem az enyém. Segítek szolgáltatót választani, ő fizeti és ő rendrelkezik felette. Ha módosítanom kell a kódon, megadja a hozzáférést ha változott és kiélesítem a módosításokat. Nekem olyan mint ha valakit megbízott volna a tárhely kezelésével és ő szórakozna. De nem vagyok benne biztos hogy jogilag ilyet megtehetne. Fel kell keresni a tárhelyszolgáltatót, és kizárni a köztes személyt. Ha pedig maga a szolgáltató szórakozna mégis, akkor a fejlesztőt kell felkeresni és egy másik szolgáltató tárhelyére kirakni a domaint meg átirányítani rá.
Ilyenkor az adatbázissal lehet esetleg gond. De nagyon kétlem hogy a szolgáltató szőrakozna.
Melyik szolgáltatónál van?
De jó, hogy te ilyen korrekt vagy.
"Nekem olyan mint ha valakit megbízott volna a tárhely kezelésével és ő szórakozna."
Pontosan így van, a fentebb említett Béla szórakozik, pedig az ügyfelem kifizette felé a tárhely bérlés árát év elején.
Nekem az nem tiszta, hogy mit keres Béla a képben.
Ugye van az "ügyfél". Nevezzük vállalkozónak.
Vagy te, mint megbízott marketinges.
Van a webfejlesztő, aki egyszer megcsinálta az oldalt.
Van a tárhely üzemeltetője.
Van a domain név üzemeltetője.
Az utolsó három közvetlenül a weboldal tulajdonosával, ergo a vállalkozóval kell szerződést kössön. Mármint ha a vállalkozó nem egy 6 általánost otthagyott világi idióta. Hiszen jogilag annak a kezében van a gyeplő aki velük a szerződést saját nevén aláírja. 80-as IQ felett ezt teszi az ember, ez egyértelmű.
Te marketingesként pont most próbálsz neki segíteni.
De akkor ki pontosan Béla, és mi a f*sznak is van a képben egyáltalán?
"mert ebből él, "
miből él, mert hogy nem a weboldalából, az biztos.
Akkor az ügyfél nem fér hozzá a tárhelyhez? Nem tudja a felhasználónevet és jelszót?
Ha nem, akkor nem sok esélyt látok arra hogy a jelenlegi oldal felett átvegyétek az irányítást.
Ha nem fértek hozzá a tárhelyhez, akkor nem lesz meg az adatbátis és a forráskód.(ha jól értettem akkor a fejlesztő is Béla zsoldosa) így valszeg ő sem fog segíteni.
Újra kell fejleszttetni az oldalt. Ha küldenél egy linket akkor esetleg tudunánk segíteni hogy mekkora munka lenne.
Ha a szolgáltatóhoz be tudtok lépni, akkor meg keresni kell egy normálisabb hozzáértő embert, és átrakatni egy másik tárhelyre amit az ügyfeled kezel.
A tárhelyes nem az ügyfelemmel kötött szerződést, hanem Bélával. Én sem értem, hogy ez hogyan lehetséges, de ez 100%, hogy így van.
A szóban forgó vállalkozó abszolút nem ért sajnos ilyesmihez. Nem tudja (eddig nem tudta) hogy mi a tárhely meg nagyjából semmi ilyesmit.
Én nem hibáztatnám ezért, Bélát sokkal inkább, hogy nem szólt neki erről.
Nem fér hozzá sajnos a tárhelyhez. Közben a fejlesztő viszont azt mondta, hogy ő segítene áthelyezni a tárhelyet, ha Bélával tudja rendezni az ügyfelem a kérdést.
#14: van mikor a weboldal készítő fizet egy tárhely szolgáltatást pl. évi 9000 -ért, ezen tud parkoltatni 5 domain nevet, és hozzájuk FTP csinálni.
Aki csináltatta az oldalt, így a weboldal fejlesztőnek fizet pl. 5000 -et évente, így 2 felett már nyereséges ez is a fejlesztőnek.
A Domain megint lehet, hogy fejlesztőn keresztül megy, pl. nálam is ha én regisztrálom, mert így tudom egy felületen kezelni, nem tucatnyin szétszórva, akkor én indítom a domain regisztrációt, én vagyok a tech kontakt, de a tulajdonosa fizető embere a megrendelő.
Vagy is ő kapja évente a fizetési linket, ahol kártyával kifizeti, megkapja róla a számlát, közvetlen a regisztrátortól, csak annyi, hogy az én fiókomban lehet csak állítani.
Pl. Ha be kell állítani egy DNS értéket, akkor csak én tudom ezt megtenni most. (mert a másik 200 domain hozzáférését nem adom át neki)
Ha szeretnél, akkor át kell vinnie egy másik regisztrátorhoz, de ezt már akár nélkülem is megtudja tenni tulajdonosként.
(de mondjuk az a 2-3 ami nálam ragadt, de már más készíti - üzemelteti hozzá a webet, bármikor kérnek módosítást max félóra és beírom)
Hmmm.
Én cirka már 3 alkalommal említettem, hogy lássunk egy honlap címet.
Anélkül nem lehet megmondani, mekkora munka áttenni máshova!
1 nap, 1 hét, 1 hónap?
Hidd el kérdező! Csomó dolgot megtudunk állapítani - attól függetlenül. Hogy mi nem tudunk FTP-n, cPanel-en keresztül belépni.
A kérdés még hogy kié az oldaon megjelenő tartalom?!
Van esetleg adminisztrációs hozzáférés? Magához a keret programhoz?
Vagy a tartalmat Béla intézi?
Esetleg eddig Ő volt a nagy Ő?!! (Bár ez lényegtelen...)
Tudom, hogy említetted, de direkt nem írtam ki, nehogy ebből is valami kavarás legyen.
Ám lehet, hogy meggondolom magam és privátban elküldöm, mert már több, mint egy hete húzódik és még mindig nincs rá megoldás.
Adminisztrációs hozzáférés van. Az mitől függ, hogy kié a tartalom? A fejlesztő szerint az övé a weboldal.
A nagy Ő kérdésében nem tudok nyilatkozni, nekem nem volt soha, szerintem az ügyfelemnek sem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!