Mennyire jo otlet .com es .co.uk vegzodessel is feltotleni ugyanazt a tartalmat? .com az a nemzetkozi megrendelesekhez. A co.uk pedig a helyi megrendeloknek. Velemeny?
Nyitolapon bejon egy opcio,hogy GB vagy INT.
es annak megfeleloen visz az oldalra.
Ugyanazt?
Semmi.
Kivéve ha valami miatt számít honnan szedted...
De azt a lehetséges valamit most nem ismerjük.
A keresők észlelik a duplikált tartalmat, azaz ha szóról-szóra ugyanaz a szöveg, nem, hogy nem kerülsz ki többször, de még büntetést is kapsz érte, főleg akkor, ha még linkeled is az oldalt (kiválaszthatod a kettőt, amivel egymásra mutat a két egyforma tartalmú weboldal), ez miatt mindkettő rosszabb pozícióba fog kerülni. Ezért kell vigyázni arra is, hogy ne jöjjön be www előtaggal és nélküle is az oldal (az egyiket irányítsuk a másikra), mert egy ilyen rossz beállítás szintén rontja a helyet a keresőben.
Maga az ötlet nem rossz, én is csináltam hasonlót céges oldalnál, de mindkettőn más a szöveg, és a kinézete is eltérő, csak a cég elérhetőségei egyeznek. Ha jól csinálod meg, akár mindkettő oldal jó pozícióban lehet, de ehhez kiemelten fontos, hogy mindkettőn egyedi tartalom legyen, és ne látszódjon rajta, hogy a kettő egy és ugyanaz a céghez tartozik.
Ahogy korábban említették, pont SEO szempontból nem szerencsés.
Amit én csináltam, az inkább az egy domain alatti elkülönítés.
Nemzetközi: company.com/int/
Anglia: company.com/gb-GB/
Magyarország: company.com/hu-HU/
stb-stb.
Mivel az index-en (ergo nyelv választás) mindegyik nyelven ki is van írva valami, így akármilyen nyelven is keresnek rá, meg tud jelenni a keresésben.
Gondoltam rá, hogy egy ?lang=hu-HU féle megoldással oldjam meg, de pár, a webfejlesztésben és SEO-ban már jóval régebb óta dolgozó ismerősöm tanácsára hallgattam, miszerint:
Mivel nagyon eltérő tud lenni a tartalom (főleg a szolgáltatásaim díjszabásai és tartalmai, tehát a lényeg maga), így jobb magát a felépítést nyelv alapján kezelni, illetve így nem lesznek egymásra mutogató hivatkozások, szóval SEO büntetés sem jár érte.
Do duplicate pages affect SEO?
Is Duplicate Content Bad For SEO? Officially, Google does not impose a penalty for duplicate content. However, it does filter identical content, which has the same impact as a penalty: a loss of rankings for your web pages
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!