Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Weblapszerkesztésből jól meg...

Weblapszerkesztésből jól meg lehet énli? Kb. mennyit lehet vele keresni, tudom, hogy inkább a megrendelések számától függ de átlagosan?

Figyelt kérdés

Mérnökinfós vagyok az egyetemen de HTML-t nem tanítanak pedig engem érdekel. Szeretem az ilyen úgymond vizuális dolgokat. Kép- és videoszerkesztésben is otthon vagyok.

Érdemes belevágni és kitanulni a weblapszerkesztést hogy abból később megélje annak tudatában, hogy egyre több olyan oldal van (pl. wix) ahol bárki ingyen elkészítheti a saját weblapját?

2016. júl. 8. 14:49
 1/4 anonim ***** válasza:

A html "hivatalosan" középsikolai informatika-tananyag, azért nem tanítják, és kevés ismeretet igényel.

Weblapszerkesztéshez PROGRAMnyelvre is szükség van (pl.: php, asp.net), és ami nélkül még nem lehet, az css és javascript.

Ha ezek mennek, akkor sem fogsz belőle túl jól megélni, minimálbér fölött talán kijössz épphogy. Írtad hogy kép és videószerkesztésben otthon vagy. Mi köze a weblapnak a videókhoz? Hová jársz te egyetemre? Biztos hogy nem a BME az.

2016. júl. 8. 14:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem, nem a flancos BME-re járok...
2016. júl. 8. 14:55
 3/4 |Orfeusz| ***** válasza:
A HTML megírása nem nagy kunszt, abból nem tudsz megélni. A weboldal motorjának elkészítése már bonyolultabb, és mérnökinfósként neked az pont kézre is áll. Szerintem legjobban úgy tudnál tájékozódni, ha az egyetemen keresnél olyanokat, akik ilyen irányba mentek tovább.
2016. júl. 8. 14:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Önmagában már weblap szerkesztésből nem lehet megélni, mivel a jelenleg létező CMS rendszerekből egy jó ízléssel megáldott ember minimális hozzáértéssel összepattint egy használható website-ot.

Ami ezen a téren érdekes szerintem, azok a webalkalmazások, viszont ahhoz tényleg nem HTML kell (persze, kell az is), hanem más programnyelvek (php, python, nodejs, stb.), illetve adatbázis kezelési ismeretek, minimum. Ha ez a része nem érdekel, akkor meg a designer/grafikus vonal lehet még jó, oda jó esetben elég a grafikai tudás, a jó ízlés, némi CSS/Javascript ismeret, a többit meg a programozók megoldják.

2016. júl. 8. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!