Hogyan lehet megtudni, hogy egy tárhely szerveren mennyi weboldal osztozik?
Nem az számít, hogy egy szerveren mennyi weboldal van. Egy Cloud szerver pl. akár több ezer weboldal kiszolgálására is alkalmas. IP alapján sem határozható meg 100%-ig, mennyi weboldal osztozik a szerveren, csak az adott IP címen szereplő weboldalakat listázza ki. Egy szerveren viszont bármennyi IP cím lehet, sőt akár több szerver is osztozhat ugyanazon az IP címen.
Tárhely szolgáltató választásnál az első és legfontosabb szempont a felhasználói visszajelzések. Többnyire a felhasználók a rosszat hamarabb megírják, mint a jót, ezért a 90% feletti pozitív értékelés már jónak számít. A népszerű tárhelyekről független oldalakon vannak értékelések, pl. Hostadvice.
A másik fontos szempont, hogy az adott tárhely mekkora RAM-ot, CPU-t és I/O sebességet tartalmaz. A tárhely szolgáltatók minden tárhelynek korlátozzák az erőforrását, ez azért van, hogy egy tárhely kiemelkedő forgalma ne tudja lassítani a többit. Ha a szolgáltató nem értékesíti túl a szervereit, akkor ezek az erőforrások mindig rendelkezésre állnak.
A RAM minimum 1Gb legyen, minimum 100% CPU-t és 5 Mb/s I/O sebességet tartalmazzon a választott szolgáltatás. Ami ez alatt van, az lassú lesz, legalább is ha dinamikus weboldalunk van (pl. WordPress). Illetve még a fent írt értékek is csak egy "átlagos" weboldal kiszolgálására alkalmas. Webáruházhoz és terjedelmesebb oldalakhoz már nagyobb erőforrás kell.
2#
Köszönöm a linket nagyon jó,
Az érdekes az, hogy az én általam használt tárhelyen megadott IP címre a listában nem jelenik meg a weboldalam domain-ja. Nem tudom van-e köze hozzá de ez egy NGINX Szerver.
3#
Köszönöm a kimerítő választ.
A Hostadvice nem tartalmaz magyarországi szolgáltatókat.!? (Vagy csak figyelmetlen voltam.
Ezeket az értékeket a Cpanel-on találtam:
Processzorhasználat
0 / 100 (0%)
Virtual Memory Usage
0 bájt / 4 GB (0%)
Physical Memory Usage
0 bájt / 3 GB (0%)
I/O Usage
0 bájt/s / 3 MB/s (0%)
Egy másik weboldalam cpanel-ben, ugyan azon szolgáltatónál pedig ezt:
Processzorhasználat
0 / 100 (0%)
Virtual Memory Usage
0 bájt / 8 GB (0%)
Physical Memory Usage
0 bájt / 4 GB (0%)
I/O Usage
0 bájt/s / 6 MB/s (0%)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!