Vettem egy domaint a forpsi.hu-n, van egy Raspberry Pi apache2 szerverem. Hogy kössem össze a domain nevem a szerverem ip-címével?
Egy youtube videót követek az első webszerver beüzemelésől, és addig okés hogy a raspberryn mit kell ügyködni. A csávó a google domain felületet mutatja, de ettől nagyon eltér a forpsi.
Azt tudom, hogy a Raspberrym ip-címe dinamikus, ezért felteszem, hogy ha a mostanit írnám be a forpsi oldalára, az egy hónap múlva már nem menne. Tudok egy olyan szkriptet írni, ami naponta beköszön a forpsinak hogy heló, most erről az ip-ről hosztolnék weboldalt a domainemre?
Bocsi mindenkitől, irtó kezdő vagyok. Köszi minden választ:)
Nem tudom, miért zavarna téged:D
Itt porosodott az asztalomon, plusz tanulnék belőle sokat
Ha nem vagy NAT mögött, akkor közvetlenül kell az internetre csatlakoznia a Raspberry Pi-nek. A Forpsinál pedig a DNS szerkesztésébe be kell írni az IP címet.
Dinamikus IP gondot jelent, mert IP váltáskor manuálisan kell frissíteni.
Ha routert használsz, az megint probléma, akkor ez a megoldás nem fog működni, pontosabban a routernek támogatnia kell, de névszervert elég komplikált létre hozni.
A Raspberry Pi-nek pedig 0-24 órában kell mennie, és ez nem egy erőgép. Érdemes megnézni, hogy a fogyasztott áram árából milyen szolgáltatást kaphatsz. VPS már havi 450 Ft-ért van, azon sokkal egyszerűbb webszervert beállítani. Sőt, az infinityfree.net ingyenes korlátlan webtárhelyet ad, amit saját domainen használhatsz, kb. hasonló lesz a sebessége, mint a Raspberry Pi-s megoldás lenne.
kiegészítem az előttem szólókat:
dynu.com-on felveszed az host-od. a forpsi-nál megadod a dynu névszervereit és a dynu kliensét telepíted otthon.
nekem simán megy így a wildcard is, dinamikus IP-vel.
(nyilván levelezőszervernek van VPS, meg a normális weblapokhoz is külön, de pl arra tök jó, hogy a tesztszervert, vagy a nas-t vagy épp a dvr-t normálisan el lehessen érni. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!