Ha csinálok saját weblapot és saját szerveren tárolom otthon akkor hogy publikálom milyen domain névvel,ebben az esetben kell domain címet vásárolni, nem lehet egyszerűen csak regisztrálni?
lakossági előfizetésben tiltják a szerver szerű szolgáltatás használatát.
+ dinamikus ip szokott lenni, ez meg is nehezíti a rendelkezésre állását.
domain név az egyszerű - megjegyezhető, nem változó cím miatt kell.
DE! Szinkronba kell majd tartani a domain DNS rekordjaiban, az otthoni IP -t.
Sosem értettem, mi értelme az otthoni "szerver"-nek...
Évi 3000 forintért már bérelhetsz tárhelyet:
Kb ennyibe kerül a domain is az első két évre.
Azért akadnak különbségek, még ha azt el is felejtjük, hogy az internet előfizetésben tiltja a szerver kiszolgálást, és kötbér / előfizetés felmondással fenyegetnek...
Az otthoni szerver, IP címe - külső elérési címe folyamatosan változik. (1-2 nap, jobb esetben 1-2 havonta csak)
A rendelkezésre álló sávszálleség aszimmetrikus így a felfele!!! ami másoknak le irány, nem feltétlen olyan jó - gyors, legtöbb szolgáltatónál pár tíz mbps a maximum. (nagyvárosokban, persze vannak gyorsabbak is)
Aztán a szolgáltató nem szereti hogy SPAM -elsz, ezért véletlen se legyen ilyen, a 25 -ös portot egységesen blokkolja, így levelező szervert már nem tudsz üzmeletetni.
1-2 mikró szolgáltató pedig már a 80 -as portot is, a modem távelérésére tartja fenn, tehát HTTP kiszolgálás sem lehetséges náluk.
ÉS végül, egyre több szolgáltató kezdi alapból NAT -olni a felhasználót, azaz kivülről közvetlen nem érhető el, legtöbbnél csak kérni kell ennek kikapcsolását, de szintén akad 1-2 amelyik már plusz díjassá tette ezt is.
Végül, jónak tűnik otthonról üzemeltetni, de csak a plusz áram fogyasztás annyiba kerül mint egy közepes tárhely.
#4:
1: így is szolgáltatótól függesz, az internet szolgáltatódtól. Meg az Elműtől. Áramszünet esetén mit csinálsz. Egy szerverteremben a többszörös redundancia miatt NINCS áramszünet.
2: Igen, van ilyen. Mi a gond ezzel? Ha zavar, akkor ne kis cégtől bérelj, hanem nagyobbtól, az biztos nem fog mástól bérelni.
3: és a szerverparkot otthon építed ki? Vagy építesz hozzá szervertermet is? Csatlakozol a gerincvezetékre? Megéri százmilliókat költeni egy tárhelyért? :)
"1-2 mikró szolgáltató pedig már a 80 -as portot is...ÉS végül, egyre több szolgáltató kezdi alapból NAT -olni a felhasználót...de szintén akad 1-2 amelyik már plusz díjassá tette ezt is."
Ezekről én is hallottam bár szerencsére még nem találkoztam ilyennel egyszer sem. Nekem a UPC elég normálisan kezeli ezt. Ugyanakkor mélységesen felháborító és pofátlan lehúzásnak érzem, mert nekem senki ne mondja már azt a parasztvakító ökörséget, hogy erre "átlag felhasználónak" nincs szüksége. Mármint az otthoni hálózat normális elérésére. Egyre több helyen látok családi házakon kamerákat, vagy épp otthonra vásárolt NAS-t amit azért az ember szeretne bárhonnan elérni. DVR esetén a felhős elérés megbízhatatlan (tapasztalat) NAS-nál pedig nyilván a VPN sem egy ördögtől való dolog, főleg, hogy 1-2 kattintással bekapcsolható egy laikus számára is.
Ezek után én azzal a szolgáltatóval amelyik ilyen gerinctelen módon le akar húzni, hogy a SAJÁT hálózatomhoz nem férhetek hozzá, azzal szerződésbontanék azonnal. Menjen a jó... melegebb éghajlatra.
Nas-ra én nem gondoltam és nem is terveztem.
Én csak egy Xampp-os ra gondoltam egy egyszerű weblappal semmi extra, kb ennyi lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!