Hogy működik a domain nevek és a weboldalak összekpacsolása?
is-is.
A domain névhez beállíthatsz úgynevezett névszervert. Ez lehet a tárhelyszolgáltatódé is (ez a legegyszerűbb) mert akkor a szolgáltatódnál tudod kezelni a domain rekordokat.
Az alapvető "A" rekord ami ahhoz kell, hogy a kezdőlapod betöltődjön. De külön kell subdomain-hez is vagy épp a levelezéshez (MX) felvenni rekordokat.
(Ez amúgy a helyi hálózatodon is picit hasonlóan működik ezért érheted el a gépnév alapján a másik gépet, csak ott a routered látja el a névszervert feladatát is.)
Köszönöm a válaszokat! Ment nektek a zöld.
Azt tudtam eddig is, hogy a DNS a domain neveket "fordítja le" IP címre, csak ezek a rekordok kicsit zavarosak, hogy pontosan hogy működnek, meg mit jelent a registrar, ki felel a domain nevemért, és hogy kerül kapcsolatba a tárhelyszogláltatómmal. Most már nagyjából értem, találtam egy kis írást is, ez elég tömören összefoglalja, hogy megy az egész:
Még van pár dolog, ami kicsit homályos, de a túléléshez ezek az infók már elegendőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!