Mennyibe kerül egy egyedi webshop + mobil app?
nagyon tág fogalom, de ha a legegyszerűbb, sablon eseteket nézzük:
1. egyedi webshop csak webapp, wordpress - 700-800
2. egyedi webshop csak webapp, nem wordpress - 1,5 - 2m
3. egyedi webshop webapp + android + ios app - 7-8m
Azt kell megérteni, hogy a fejlesztő idejét kell megfizetned. Az első verziónál a munka gyorsabban megy (annak aki ért hozzá), az eredményen nem fogod látni, hogy wordpress lapot nézel.
Ha nem wordpress megoldást választasz, akkor mindent le kell fejleszteni előről, ami a wordpress-ben már kész modulként csak be kéne húzni.
A harmadik esetnél meg kell fizetned minimum 1 android és ios fejlesztőt aki megcsinálja az appot is. Kérdésként felmerül bennem, hogy mi szükséged van egy mobil appra, amikor olyan reszponzív webappot lehet már csinálni, ami ugyan úgy működik mint egy mobil app, csak böngészőben fut.
4 a félreértések elkerülése végett:
"Ha nem wordpress megoldást választasz, akkor mindent le kell fejleszteni előről, ami a wordpress-ben már kész modulként csak be kéne húzni."
Itt nem a kinézetről beszéltem, hanem a modulokról, működési elemekről, amiket kívülről nem is látsz.
"Kérdésként felmerül bennem, hogy mi szükséged van egy mobil appra, amikor olyan reszponzív webappot lehet már csinálni, ami ugyan úgy működik mint egy mobil app, csak böngészőben fut."
Fontos, számítógépről elérhetetlen funkciókat kell majd tartalmaznia, de most nem is ez a lényeg. Mindenképp fel fogok keresni több webstúdiót is a napokban, csak szerettem volna előre tájékozódni mekkora összegekre kell majd számítani. Megbarátkozom a számokkal, legalábbis megpróbálok nem infarktust kapni az ajánlatot olvasva:)
Egyébként, nem ismertek valóban minőségi, tehetséges webstúdiót? Eddig csak a feki és az arteriest ismerem közelebbről.
"Az első verziónál a munka gyorsabban megy (annak aki ért hozzá), az eredményen nem fogod látni, hogy wordpress lapot nézel."
Ezt azért kiegészíteném: pár ezer terméknél nem fogja látni. Ha példának felhozom a kedvenc "csavar bolt"-os példámat (hogy ne rögtön az auchan-ra gondoljunk): van 40-60E termék alsó hangon, akkor a woocommerce vagy a virtuemart (joomla) úgy sz@rja össze magát ahogy van. Nem egy olyan projekt van nálam, ami kinőtte a CMS modulok lehetőségeit.
Persze a "0-ról" építkezés azért itt sem helytálló: keretrendszerre építem az egyedi webshopot én is mindig. (Többnyire laravel alapon.)
Amúgy frontend terén én is javaslom amit az #5-ös írt.
Sokkal egyszerűbb, ha angular/react-ból kell "csak" ionic segítségével mobilappot gyártani.
Natív mobil app-ra (natív alatt azt értem, hogy nulláról megírni androidra és ios-re) nem lesz szükséged (szerintem).
"Fontos, számítógépről elérhetetlen funkciókat kell majd tartalmaznia, de most nem is ez a lényeg." <-- de ez lényeg, mert ez nem indokolja, még a mobil app-ot sem, nemhogy külön android-os és ios-es verziót is fejlesszenek belőle. :) Ez sima RBAC.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!