Ilyen weboldalt, mennyiből lehet megoldani? és miből jöhet ilyen verzióban a bevétel?
Ilyesmi keresőt szeretnék, én is összehozni, csak más témában.
Ilyenkor mi a mód egyessével fel kell keresnem, az adott weboldalt és feltöltenem, vagy van erre is valamilyen kereső motor?
Én is ugyanilyen két ablakos, majd listázós megoldást szeretnék. de nem tudom, miből lehetne bevételem? domain-ekből? mennyiből lenne meg egy alap ilyen oldal?
A munka könnyebbik része a weboldal.
A nehezebb része egyenként felkeresni azokat a cégeket, akiknek a termékét hirdetni akarod, rávenni őket, hogy kössenek veled szerződést, és megoldani, hogy a termékeik/szolgáltatásaik mindig frissen jelenjenek meg a honlapodon. Erre a megoldás valamilyen félig automatizált folyamat, pl. az adott cégnél valaki kiexportálja xml-be vagy json-ba vagy más formátumba a terméklistát árral, leírással, mindennel együtt, te pedig beimportálod a rendszeredbe. Nézd meg, hogy csinálják mások, pl. argep, arukereso.
Az eleje nehéz, de ha beindul az oldal, a cégek maguktól fognak jelentkezni. A díjszabást kell jól megcsinálni, mittudomén, azt mondod a népszerűbb termékek esetén 25 Ft/átkattintás, a kevésbé népszerűek esetén 15 Ft/átkattintás. Vagy pedig havidíjas rendszerben gondolkodsz, x*1000 Ft/hó a megjelenés+átkattintás, és akkor tervezhetőbb a bevétel, de kicsivel alacsonyabb is.
Ha az első 1-2-3 évben a sales+marketing+ügyintézői munkát megcsinálod te (a könyvelést pedig a könyvelőd), akkor a webprogramozás nem vészes, gyakorlatilag szomszéd pistike megcsinálja neked 15 ezerért. Ha minőséget is akarsz, akkor valami helyi honlapkészítő cégecske, kb. 150 000 - 200 000 Ft.
Nyilván adószámos magánszemélynek, egyéni vállalkozónak, egyéni cégnek vagy valamilyen gazdasági társaságnak kell lenned (pl. Kft.) ehhez, csak így számlázhatsz.
#5 az (A) verziót leírta.
De van egy kicsit kevésbé szerencsés mód is, a (B), mikor a google és más oldalakhoz hasonlóan feltérképezed az oldalakat, azokat kategorizálod...
Persze itt nem tudsz kérni megjelenés / átkattintás után a cégektől,
de amíg nem tudsz felmutatni egy komolyabb napi forgalmat, addig nem foglalkoznak veled.
Szóval előbb elkel érni hogy megérje egyáltalán a fáradtságot nekik ezzel foglalkozni, nem hogy befeketetni...
Ja'h és én nem vagyok ennyire derűlátó mint az #5 -ös.
Hatalmas adatbázisokat kell majd használni, mivel jó esetben több tucat cég több ezer termékeit fogod adatbázisba gyúrni.
Ezt azért jól meg kell tervezni mert könnyedén egy igen lomha oldalad lehet, és leggyakoribb elem amit egy látogató látni fog az a forgó karika.
#5-ös vagyok.
H.Tibor87
Az általad említett megoldással az a baj, hogy elég komoly munka minden egyes oldalhoz olyan scriptet írni, ami kihámozza a szükséges információkat a termékekről, és meg kell küzdeni olyan problémákkal, mint pl. az ajax-os betöltés. Ráadásul ha nem elég dinamikusra csinálod (pl. html elemzésnél abszolút útvonalakat használsz), akkor írhatod át a scripted minden alkalommal, amikor valami változás történik az oldalon.
De ennek szerintem megvan az az előnye, hogy ha már néhány cég oldalára megírtad a scripted, akkor odamehetsz hozzájuk, és megmutathatod, hogy már fent vannak a honlapodon, ennyi és ennyi átkattintás történt a lapodról az ő oldalukra, és felajánlhatod a további együttműködést. Ha tudsz szerződést kötni, akkor már eldobhatod a saját scripted, és áttérhetsz az első verzióra (xml export).
A KKV-kat kell megcélozni, nekik nem probléma kifizetni havi párezer Ft-ot, és szívesen harapnak rá mindenféle megoldásra, ami kicsit előmozdítja a cégüket.
Derűlátőnak kell lenni :)
Adatbázissal kapcsolatban, cache-elni kell minden lekérdezést amit lehet, és abból dolgozni, mert különben tényleg nagyon lomha lesz.
Kérdező, ha akarsz írhatsz, de ennél többet én sem tudok neked mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!