Ilyen weboldalt, mennyiből lehet megoldani? és miből jöhet ilyen verzióban a bevétel?
Ilyesmi keresőt szeretnék, én is összehozni, csak más témában.
Ilyenkor mi a mód egyessével fel kell keresnem, az adott weboldalt és feltöltenem, vagy van erre is valamilyen kereső motor?
Én is ugyanilyen két ablakos, majd listázós megoldást szeretnék. de nem tudom, miből lehetne bevételem? domain-ekből? mennyiből lenne meg egy alap ilyen oldal?
Na'h ja, a script megírása tényleg "mókás" (munkás) tud lenni.
Csak hát valahol elkel indulni...
Esetleg olyanra lehet számítani, hogy már valahova készítettek exportokat, hogy azt tud értelmezni, és ne kelljen ezzel dolgozniuk. (mert nem igen fognak)
Az adatbázis cache -el meg tipikusan az a gond, hogy sok-sok RAM kell, meg elég szabadjára engedett szerver, azaz nem korlátozza be 1~2 száz MB -ba.
Viszont a hagyományos tárhelyek kilőve, és minimum egy közepes VPS -re kell gondolni, esetleg későbbiekben egy saját szerverre is.
Aminek azért vannak előnyei - hátrányai.
pl. havonta ~30 ezere extra kiadás, csak azért hogy menjen.
(bérelt szerver esetén, sajátnál kicsit olcsóbb, de az költséges elsőre)
#5-ös vagyok.
Én ezen még nem aggódnék, még csak egy ötlet van meg fejben, sok víz le fog folyni a Dunán, míg ebből egy több ezer terméket kiszolgáló sql szerver lesz. Kezdetnek szerintem megfelel egy pár gb-os tárhely egy adatbázissal, aztán ha már látszik, hogy érdemes foglalkozni a dologgal, akkor lehet költözni komolyabb helyre. Ha megvan a VPS, fél délután alatt meg lehet oldani az átcuccolást. Feleslegesnek gondolom már az elején beleölni havi 5-10 ezret, ha bukta van, annál nagyobb lesz a bukás.
na tiszta vizet a pohárba!
Én arra gondoltam, hogy az adott kstogória szereplőit kikeresem google-ból, szaknévsorből, mert javarészt amugy is egywzemélyes vállalkozások, és sokuknak honlapja sincs.
A listát beillesztem az oldslba, és ilyen leguruló verzióban lehessen rájuk keresni. site map valahogy igy: régió-megye-város- és kijönnek a listázott boltok. e-mail feliratkozás és leiratkozás lehetősége. szerintem a tulajok 60% a nem fizetne, de aki akarja, annak a boltjára ráklikkelve több infő is bejöhet, lenne hely biztosítva véleménynek, youtube video beillesztésének. az alap verzió pedig csak a címet, telefonszámot, ha van weboldalt tartalmazza. ez egy első körös próbálkozás lenne, abszolút statikus oldalnak gondolnám, kézi bővítéssel, ha van rá igény, erre a vonalra, akkor a domaines pánzből fejlesztenék. egy ilyen alap statikus oldal mennyibe lenne. 3 ablak, legördülő listás találati megoldással
Szia!
Elsőnek is annyi, hogy ahol keresni, szűrni tudsz, pl. lenyílóból, az nem statikus!
Ez egy dinamikus oldal mivel egy adatbázist kell felépíteni, és abba keresni.
A te esetedben, ez a bővítés teljesen manuálisan történik,
azaz nincs "kereső motor" ami össze szedné automatikusan az információkat.
Ilyent mint ez az oldal is: [link]
Nem rég csináltunk, kis bővítéssel (mint saját aloldalak).
Ez nettó 350 ezer lett mire szépen ki lett alakítva minden, és mobilra, táblagépre is. :-)
Mindig jók ezek a megrendelői igények...
"Egy teljesen statikus oldal kellene adatbázissal, kereséssel, admin oldallal..." :) :) :)
14-es kicsit használhatatlan az oldal. rákattintottatok ti egyáltalán a linkre, amit bemásoltam. full egy szerű
ennyi érdekelne. nem a főoldal, vagy bármi más része. hanem ez, ami be lett linkelve. egy ilyen csak nem régiségboltokkal érdekelne. mennyi lenne? nem kell túl gondolni a dolgot.
Az ATM es oldal, mennyit hoz havonta, látogatót, meg bevételt?
A való világ nem így működik, hogy "mennyi lenne", nem a piacon alkudozol krumpliért.
Pontos specifikáció kell és egy konkrét cégtől/fejlesztőtől kell árajánlatot kérni, mivelhogy az ár nagyon nagyon sok mindentől függhet nagy mértékben, ami még csak nem is gondolnál.
Most azt hagyjuk hogy a bruttó 50 ezer normálisan leadózva cégen keresztül a fejlesztőnek már csak nettó 20 ezer, ami nagyjából 1~1.5 munka nap óradíja.
A problémád, hogy te külső alapján ítélsz!
Attól hogy valami egyszerűnek tűnik kinézetre,
háttere még nem feltétlen olyan egyszerű.
Látsz egy weblapon 25x60px meretű gombot.
Ez csak HTML -ben is alap esetben így nézki:
<input type="submit" value="text" />
(ez még nem csinál semmit, nem tud semmit, csak van)
Ezt még lehetne esetleg CSS -el formázni, de most hadjuk, csak egyszerűen.
Ahhoz hogy ez valamit csináljon, ahhoz kell neki minimum egy form, ami POST/GET adatokat elküld a szervernek.
<form action="?action=valami&id=1"><input type="submit" value="text" /></form>
Ez se csinál önmagában még sokat, csak aktuális oldalnak a GET paramétereit kiegészíti, cseréli...
Ahhoz hogy ez csináljon valamit, ahhoz kell még PHP ami figyeli a GET/POST eseményeket,
majd $_GET['action'] és a $_GET['id'] ha definiálva van, akkor az adott műveletet (valami) és az adott ID -val végre hajtja.
Ez viszont annélkül hogy te bármit láthantál a külsőn, lehet komplex adatbázis műveletek százai, vagy akár különféle logikai műveletek, és azok tucatjainak dinamikus kezelése.
Mondjuk hogy ez a gomb most egy bővebben részre vinne.
Ekkor GET -ben szereplő utasítás pl. a termék adatlap lekérése, ehhez tartozó ID, pedig az adott elem azonosítója.
Előbbi alapján a rendszer (amit szintén meg kell írni) meghívja a termék adatlap funkciójit, lekéri az adatábzisból a hozzá tarozó információkat, és végül külsejét tartalmazó lapot, majd megjeleníti az utóbbit, előbbiek adataival.
A korábban is linkelt weboldal, amiben pl. keresni, kategórizálni lehet alldalakat, önmagában csak a nyers PHP része, is több ezer sor, több százezere karakter, annélkül hogy egy betű is megjelenne, csak a háttér dolgok, külső nélkül.
Sajnos ez azt az ügyfelek nagyrésze képtelen felfogni, hogy ami látszik az csak a jéghegy csúcsának a felszíne.
A jéghegy csúcsa kb. 10% ami kliens gépére kerül (HTML+CSS+JS+képek...) a bő 90% az adatbázis, és szerveroldali program nyelvek.
(ha hozzá vennék még az egyébb keret szolgáltatásokat, amik alap egy webtárhelynél, akkor már csak egy hógolyó lenne egy Budapest méretű jéghegy tetején)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!