Mire jó a webtárhely?
Oda kerülnek fel a weboldal fájljai. Maga az oldal kinézetét és adattartalmát felépítő tartalom, és az egyéb fájlok amik esetleg tárolásra vagy letöltésre kerülhetnek.
Te a másik oldalról a böngészőből csak megnyitod az oldalakat és tartalmukat ideiglenesen tárolva (bezáráskor törlődik), de az a tartalom amit te látsz, valahol el kell tárolni, erre van a webtárhely.
Természetesen arra is jó egy webtárhely, hogy kipróbáljunk ( persze ha tetszik,
akkor meg is vásárolhatunk ) egy weblapot és webáruházat egyben megvalósító szoftvert.
Olyan nyugodt stílusban írtad le, kedvesen és értelmesen a kérdezőnek. :) Élmény volt olvasni. :)
Kérdező, pontosan hogy fordult meg ez a fejedben? Esetleg szükséged van egy tárhelyre?
A webtárhely technikailag kell a weboldalakhoz (erre töltsük fel a weboldal keretrendszert és a tartalmat). Attól, hogy valaki vesz egy webtárhelyet, még nem lesz automatikusan honlapja, ezt el kell készíteni (vagy készíttetni valakivel). Vannak tartalomkezelő rendszerek (CMS-ek), amik megkönnyítik a munkánk, a legnépszerűbbek a WordPress és Joomla! Ezt sok tárhely szolgáltatónál automatikusan is lehetőség van feltelepíteni.
Vannak ingyenes és fizetős tárhelyek is. Az ingyenes tárhelyek tökéletesek gyakorláshoz (ha még nincs weboldalad, de szeretnél belevágni, érdemes létrehozni egyet ingyenes tárhelyen). Ingyenes tárhelyben a legjobb (szerintem) a NetHely: [link]
Ez 256 Mb tárterületet ad ingyen, ami kezdésnek szerintem tökéletes, ha később nagyobb tárhelyre van szükséged, bármikor átválthatod fizetős csomagra.
Náluk lehetőség van a WordPress és Joomla! automatikus telepítésére. Interneten találsz videó segítséget mindkettőhöz. A WordPress népszerűbb és egyszerűbb, több videós segítség is van hozzá, én ezt ajánlom. Ehhez szükséged lesz egy jó sabloncsomagra, mint pl. az Astra: [link] (kezdésnek szintén elegendő lesz az ingyenes verzió, elég jó weboldalak készíthetők már ezzel is). Az Astra ingyenes verziója Elementor Free honlapépítőt használ, így az elején ebből sem kell megvenni a prémiumot. Ha a fentiek kezelése/használata már megy, természetesen akkor tovább lehet lépni egy magasabb szintre, de gyakorláshoz, illetve kisebb weboldalakhoz tökéletes lesz az ingyenes (egyébként az Astra nagyon tetszetős sablonokat kínál már az ingyenes verzióban is, illetve rendszeresen frissítik, ami szintén egy fontos szempont, ezért ajánlottam).
Fontos még, hogy ha egy sablont nem frissítenek rendszeresen, egy idő után nem lesz kompatibilis a WordPress alaprendszerrel (ha pedig a WordPress-t nem frissítjük ez miatt, akkor a weboldalunk könnyebben feltörhetik), ezért nem mindegy a sablon választás. A fent ajánlott Astra + Elementor-t gyakran frissítik, ezért ezekben megbízhatsz, ha tettszik és megtanulod, komolyabb weboldalakhoz is bátran használhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!