Milyen jó Wordpress youtube oktató videók vannak?
Gondolom a webserverből Wamp-ból már tudod milyen oprendszerem van. Adatbázis szerver: Mysql
Azt is tudom, hogy nem mindegy hogy 64bit-es vagy 32bit-es az oprendszer.
Bevallom, a wamp-ról kellett pár screenshotot néznem, mert egy pár éve már csak linuxot használok, ott meg picit másképp megy a dolog.
Az elmondottak alapján (ha nem értem félre) akkor én is az újratelepítést javaslom a hivatalos oldaláról. Ha jól láttam akkor a sourceforge-ról van linkelve.
Ha sikerült és elindítottad a mysql vagy mariadb szervert is, akkor elvileg működnie kellene a phpmyadmin-nak. Ha ez működik, be tudsz lépni akkor az adatbázis elérhető. Ha már ezzel is gond van, akkor nem fog menni a WP, mert az adatbázis nem érhető el. Ha úgy nem érhető el, hogy közben elvileg fut az adatbázis szerver, akkor érdemes megnézni a wampp logjait.
Minden aktív. Be tudok lépni, adatbázist is tudtam csinálni a jogot is beállítottam es csatlakoztatva is van a felhasznalo, de a wamp kezdőoldalán localhost ott az adatbazis mappam inaktiv szóval nagyon fusztral ez.
Azt hittem a regisztracio tiltas miatt van de mint irtad ettol fuggetlenul is kell tudnom telepiteni.
Ja es a wordpress is jo helyre van kicsomagolva a wamp mappan belul.
Akkor te is ugy tippeled hogy telepitsem ujra. Mar tobben mondtak. Koszonom szépen a segítseget. Majd mikor odakerulok ujra telepitem remelem ugy mar mukodni fog mert csak igy tudom majd tovabb folytatni a tanulmanyaimat.
De most fontosabb dologgal kell foglalkoznom.
Es igen tudom hogy a youtube-on nem mindegyik oktato video megbizhato. De mindig szakmabelieknek a videoit nezem tobbet is. De erre vonatkozolag nem talaltam semmit. Ezert mertem itt kerdezni.
Köszönöm a segítséget!
Elnezve a kezdesed de azert ram serto mert en tanultam html5-ot es css3-at es bootstrapot is. Bar meg van mit gyakorolnom boven tobb mindent nem tudok még sőt ha tudni is fogok akkor is lesz mit frissiteni mert van ami mindig valtozik pl. a bootstrap. Igaz php-t nem tanultam de tudom micsoda. Szoval en ilyen kerdest mint az a csavo elvbol nem kerdeztem volna mert nekem lett volna szegyen.
#23 Szerintem túltárgyaltuk, de ha ez továbbra is "tüske" akkor elmagyarázom a félreértés tárgyát. :)
Én azt hittem, hogy annak a kérdésnek a "gazdája" jött egy újabb témával. Mivel mindegyik kérdés feltevője anonim kérdező, részben jogosan feltételeztem, mert kb 30-40 kérdést tudok tőle html-css-php témában (átlag napi 2-3), ami a próbálkozásait kíséri végig. Javasoltuk neki, hogy kezdje az alapoktól, vagy valami egyszerűbbel, mert nyilvánvalóan kifogott rajta és amíg egy IF feltétellel vagy egy hibaüzenet értelmezésével probléma van, addig kicsit erős PHP-ben egy adatbáziskapcsolat. Na ez után jött a Te kérdésed, minden részlet nélkül, amiből arra következtettem, hogy ez az új próbálkozás.
De ezt sem komolyan/sértően mondtam (#1) tettem oda egy szmájlit is. Igazából kicsit örültem is, hogy a kérdező végre továbblépett egy picit egyszerűbb téma felé.
Nyilván mivel nem inged, így kár is volt magadra venni, de talán így már érthető, hogy miért feltételeztem, hogy a két kérdés ugyanattól a személytől származik.
Tehát:
"Szoval en ilyen kerdest mint az a csavo elvbol nem kerdeztem volna mert nekem lett volna szegyen."
Nem feltételeztem semmit sem a tudásodról, szimplán a kérdés alapján gondoltam, hogy a két személy egy és ugyanaz. Egész egyszerűen viccesen jött ki a szituáció (pluszban irónikus, hogy az illető is youtube videókból próbált meg tanulni. pontosabban másolni.) Tehát minden passzolt. :)
Amit pedig én vettem magamra (mivel ez viszont már félreértés nélkül nekem lett címezve):
"hanem akik értenek hozzá"
"Talán így érted, hogy nem olyanok válaszát várom mint a tiéd!"
Ezt vettem némileg lekezelő stílusnak. A szakmai múltammal pedig sose szoktam "villogni", csak szerettem volna a tudtodra adni, hogy én is azok közé tartozom "akik értenek hozzá" egy kicsit, tehát nem csak üresen fecsegek... próbálok hasznos és segítőkész választ adni még ha nem is mindig sikerül.
Tisztázom én is hogy értsd a reakciómat.
Egy jó ideje fusztrál már ez a probléma mit sem sejtve hogy van itt egy kérdező akire hasonlított a kérdésem szerencsétlenségemre összetévesztettél vele. Azt sem tudom kicsoda a kérdéseit sem ismerem.
Nyílván nem kellett volna magamra vennem de nem értettem ezt a választ es fusztralt mivel nem a segitsegkeresemre reagaltal hanem azt hittem trolkodsz.
Azért zavart nagyon mivel nagyon meg szeretnem érteni hogy mi lehet a probléma ezen dologra koncentrálva nagyon bántó volt és sértő első körben hogy segítséget kértem és ehelyett lehet hogy neked nem ez volt a szándékod de egy lekezelő választ kaptam utána is.
Írtad hogy te nem ezzel foglalkozol amire csak egy gyors segítség kialtaskent reflektaltam ezzel please olyan aki napi szinten hasznalja. Es probaltam jelezni mert azt hittem hogy trollkodsz hogy nee.
A szakmai mult villogtatasat meg azert irtam mert elkezdtel kiosztani hogy magas lovon vagyok es etc pedig csak kb olyan szituacio volt hogy csucsulok es nem birok felallni tudna valaki segiteni? Kb. Olyan szituacio hogy kepzeld el hogy bogok csucsulve es igy jossz oda es nem azt kerdezed hogy jól vagyok-e. Magyaran szolva oke hogy te poenkodtal de engem mar a boges kerulgetett lelkileg hogy basszus itt van ez a tök egyszerű telepites es nekem ez valahogy nem sikerul pedig mindent ertek hogy hogy kell de valami miatt megsem mukodik. Legszivesebben a hajamat teptem volna. Es itt nincs az hogy basszus elirtam valamit.
Tanulmany elejen mikor irja az ember a kodokat es nem mukodik akkor tudom hogy elirtam altalaban a lezaras felejtodott el mindig vagy egy pont vagy egy pontos vesszo, de meg kell talalni azt az ici pici hibat. Na akkor is kb. ezt éreztem mint most. Hogy csörlőznöm kell mert elakadtam. Ha mar te is poenkodtal akkor most én is poénkodok picit hogy ertsd az elejen felreertettel es en is felreertettelek mert en speciel nem tudtam hogy összetevesztettél valakivel es csak kamillaztam hogy kirol beszélsz és miköze a kérdésemhez ennek.
Köszönöm a tanácsot es a segítséget!
* Ha mar te is poenkodtal akkor most én is poénkodok picit. Értsd az elejen felreertettel es en is felreertettelek mert en speciel nem tudtam hogy összetevesztettél valakivel es csak kamillaztam hogy kirol beszélsz és miköze a kérdésemhez ennek.
Lemaradt egy pont ne hari szakmai ártalom. Elírtam. Hehe
"altalaban a lezaras felejtodott el mindig vagy egy pont vagy egy pontos vesszo, de meg kell talalni azt az ici pici hibat"
Én csak erre reagálnék, mint C++ programozó. Lehet olyan mém videókat meg gifeket is látni, hogy a programozó 1 egész éjszakán át keresi a hibát és a végén fellélegez, hogy csak ; volt.
Na erre reagálva a tiedre is:
Nettó hülyeség..
Az IDE azonnal sikít, már fordítás előtt is (a legtöbb), hogy onnan lemaradt... ergo ilyen hibákat NEM KELL keresgélni, mert azonnal látod.
De én csak leiro nyelvet hasznalok. Nem Laravel programot se nem NetBeans-t.
Ott nekem kellett bogarasznom mire megtalaltam azota mar komolyabb programot hasznalok annal a programnal kulon kellett volna fizetnem hogy jelezze a hibat amirol beszeltem. De amugy ingyenes volt. Tobb program kozul ez volt a legszimpibb akkor de tobbet tanultam így mintha alapbol javitja minden elirasom es ugye van hogy az ember faradt es azert nem veszi eszre azt a ; elirast.
Na mindegy szoval megegyszer köszönöm szépen a tanácsot.
"boges kerulgetett lelkileg hogy basszus itt van ez a tök egyszerű telepites es nekem ez valahogy nem sikerul"
Azért ennyire ne vedd a lelkedre a dolgokat. Ez egy ilyen szakma. "némi túlzással", de mindig van valami ami épp nem működik. :)
Az oprendszert nem te készítetted és a szoftvert sem amit telepíteni próbáltál. Ha a leírás alapján csináltad, akkor minden valószínűség szerint nem a te hibád, hogy nem működik. Windows esetében azért előfordulnak ilyen anomáliák néha. (fúú, na ezért ha megjön "a szakma" reggel, akkor kapni fogok minuszt rendesen! :D tuti pár windows-on fejlesztő lelkébe beletiportam) De azért azt a tényt se felejtsük el, hogy ez nem mindig a rendszer hibája. Elég megnézni a User reviews-t: [link]
Írnak érdekes problémákat.
Na ezek miatt (is) használok én linuxot munkára, mert míg windows-on nem voltam megelégedve sem a XAMPP sem a WAMPP sem egyéb alternatívával, addig linux esetében felrakom azokat a csomagokat csomagtárolóból amire szükségem van, frissül a rendszerrel együtt és két év után (megannyi frissítést követően) sincs gondom ezzel. Igen, tudom, vannak windows-osok akiknek azzal sincs semmi bajuk. Rendben, szerencsések. :) Bár azért sokan docker-eznek meg vagrant-ot futtatnak. Lehet nem véletlen.
Apropó: ha sehogyan nem jön össze a wampp-os megoldás, akkor lehet elgondolkodnék valami hasonló megoldáson.
Ezzel gyakorlatilag egy virtuális gépen fog futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!