Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Milyen jó Wordpress youtube...

Milyen jó Wordpress youtube oktató videók vannak?

Figyelt kérdés

2020. júl. 6. 10:10
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Azt tudom, én sem vagyok hülye. Csak akadt egy problémám amit egyelőre nem tudtam megoldani. Az normális ha a projekt mappám a localhost server oldal kezdőlapján a my project mappa inaktív? Magyarán nem tudok ráklikkelni, localhost nem éles és nem tárhelyes dolog, tanulom mint írtam, és a localhost is új dolog még nekem, mikor beírom a linket hogy localhost és a project mappa nevét akkor a wp telepítőhöz kéne vinnie, de ezt írja:

Hiba az adatbázis kapcsolat létrehozása során

De most ahogy a manuált próbáltam magyar nyelven csekkolni, akkor a bejelentkezési oldalra vitt és a tetején ez volt írva:

Felhasználók regisztrációja pillanatnyilag nem engedélyezett.

Ez localhostnál is érvényes? Tehát hiába szeretném telepíteni a teszt oldalt nem fogok tudni belépni, mert most nem engedélyezett a regisztráció? Mert amikor localhostba beírom a saját projektem nevét akkor azt írja hogy hiba az adatbázis kapcsolat létrehozása során, és nem tudom telepíteni a wordpress-t. Szóval nem írtam el semmit,minden jó helyen van kibontva, többször csekkoltam mindent lehet az a probléma hogy a wordpress ezt írta, hogy?:

Felhasználók regisztrációja pillanatnyilag nem engedélyezett.

Vagy a localhostnak nincs köze hozzá és elvileg localhostba tudnom kéne telepíteni?

Tudom hogy hülye kérdés, de én is kamilláztam rajta, hogy miért nem tudom telepíteni, ha mindent úgy csináltam ahogy kell.

Ezért kérdeztem.

Magyarán még nem tudtam telepíteni a wordpress-t se mert ez a probléma lépett fel. Van valami tippetek? És hogy miért inaktív a projekt mappám? Annak nem kéknek és ráklikkelhetőnek kéne lennie?

2020. júl. 6. 20:24
 12/36 anonim ***** válasza:

XAMP-ot leszedted? Apache, Mysql szerver aktív? :).

A telepítésnél sincs különösebben nehézség... mindent egyértelműen kilehet tölteni.

2020. júl. 6. 21:12
 13/36 anonim ***** válasza:
Mysql szerveren először hozz létre egy adatbázist. Utana a telepítésnél azt az adatbázist add meg
2020. júl. 6. 21:13
 14/36 A kérdező kommentje:

Nem Xamp-om van.

A kérdésemre valaki tudna választ adni?

Localhostba magyarán teszt környezetbe vonatkozik ez a kiírás a wordpress részéről vagy sem?

Mert ha igen akkor nem telepítem újra a szerver programom mert akkor nem azzal van a probléma.

2020. júl. 6. 21:15
 15/36 A kérdező kommentje:
Az már megvan minden megvan mégis ezt írta.
2020. júl. 6. 21:15
 16/36 A kérdező kommentje:

Magyarán a regisztráció tiltása localhostra vagy magyarán teszt környezetre nem vonatkozik?

És elvileg így is tudnom kéne telepíteni , vagy nem mert localhostra is vonatkozik ez a kiírás.

Ezen kérdésre szeretnék választ kapni.

2020. júl. 6. 21:20
 17/36 anonim ***** válasza:

#4-es vagyok.

Akkor fussunk neki még egyszer. Nem szándékoztam bunkó lenni, csak kicsit magamra vettem amit írtál, de szerintem félreértettük egymást. Itt le is zárhatjuk: ez nem produktív és nem oldja meg a problémád.

Tehát a kérdésedre visszatérve:

Localhost esetén tudnod kéne telepíteni igen, ennek elvileg nincs akadálya. Egy webszerver (apache/nginx) szükséges és egy mysql adatbázis. (Más adatbázist hivatalosan nem támogat, ha jól tudom.)

"Nem Xamp-om van."

Mi van jelenleg a gépeden?

Szerintem kezdjük ott, hogy definiáld mit értessz localhost alatt. Ha egy mappában csak megnyitod, akkor nem fog működni (gondolom ezzel tisztában vagy) csak nem egyértelmű pontosan hogy csináltad.

Leírnád kérlek, hogy mi van telepítve a gépeden?

Hogy néz ki a "localhost"?

Oprendszer,webszerver, adatbázis szerver (típus, verziók) minden érdekel.

2020. júl. 6. 21:29
 18/36 A kérdező kommentje:

4-es ne már, akkor nekem hogy esett, hogy egy ismeretlen pasinak hittél?

Én speciel megpróbáltam nem magamra venni, mert kisebb gondom is nagyobb mint hogy ezzel a szarsággal foglalkozzak hogy láttatlanba egy pasinak néztek és már az elején le is voltam nézve, pedig csak szakmai segítséget kértem. Ezért írtam amit írtam. De oké! A problémámat szeretném megoldani!

Localhost= a számítógép hálózatoknál az egyes állomások saját magukra mutató neve. Magyarán saját gép! Teszt környezet ahol biztonságosan tudom készíteni a weboldalakat amiket később fttp-vel fel tudom tölteni, csak ugye ott konfigurálni kell a port-ot.

Csak azt hittem a localhost-ra is vonatkozik, mert a telepítőnél ugye kitöltjük a nevet, a nicknevet,a jelszót, és email címet is írunk.

Wamp-om van. Xampot nem akarok. Nekem logikusabb a Wamp. Amikor telepítettem akkor a hivatalos oldalra nem engedett lépni a gépem, mert azt írta hogy a kapcsolat nem biztonságos, ezen kérdésre is kaptam választ, valószínűleg az oldal ssl tanusitványa lejárt, de pár hete már megtudtam nyitni, tehát frissítették biztos az ssl tanusítványt, a letöltést azonban átirányította ugyanerre az oldalra ahonnan előzőleg is letöltöttem.

Gyorsan le is töltöttem a programot, de egyelőre addig nem akartam újra telepíteni, míg ezen kérdésre nem kapok választ. Egy szakmai oldalon olvastam a telepítő oldalról ahonnan le tudtam tölteni a programot sourceforge.net

Szóval akkor valószínűleg újra kell telepítenem majd a wamp-ot.

2020. júl. 6. 21:48
 19/36 A kérdező kommentje:
Tudod a wamp-nál ha megnyittad a localhostot, akkor a lap alján bal oldalt van a phpmyadmin menu, mellette jobbra középen a my project mappa,az nekem inaktiv, mert elvileg így is tudnom kéne telepíteni, ha ráklikkelnék, de nem tudok ráklikkelni.
2020. júl. 6. 21:51
 20/36 A kérdező kommentje:
Vagy úgy hogy beírom a link menube a localhost/a project mappa nevét és úgy a telepítőhöz kéne kapcsolódnia, de ugye nekem azt írta, hogy Hiba az adatbázis kapcsolat létrehozása során
2020. júl. 6. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!